Бакардан (Качамак)

• Креатор на темата Креатор на темата wild dolphin
  • Време на започнување Време на започнување
Palenta koga ke mi napravi baba mi, i sirenje mmmmm nemam zborovi.. :vozbud:

Ако некогаш имате прилика, пробајте го бакарданот во Галичник, со една парче галичко сирење. Сон!

качамак со јогурт , и можам да јадам цел ден.
Само ниедна слика од прикажаните не го доловва моментот на оргинал качамак ко шо ми прај баба ми

Ах колку ми се јајт сега вакво, давајте ајде како се прајт :youpiii:
Во КАМ имат 25 денари е,ја ставаш во солена вода и ја мешаш само и
ќе чекаш да се згусти.
Инаку со кечап само го јадам качамаков :)

качамак со јогурт , и можам да јадам цел ден.
Само ниедна слика од прикажаните не го доловва моментот на оргинал качамак ко шо ми прај баба ми

епа нареден пат кога баба ти ќе прави ти сликај ја и постирај го рецептот! :pipi:

галички качамак со овчо кисело млеко ! поубаво несто немате пробано

Ахххх дедо ми го прави најубав на свет... и јас знам али некако негоо... најубав ми е со топено сирење и малце буковска мммм

Јадам многу често... ми се свиѓа јадењево :pipi:

Mislam ima razlika od polenta do bakardan .ednoto e potecno a drugoto e pozgusnato.sum jadel od dvete , ama nasiot bakardan e neprikosnoven.vo sekoe bacilo mozat da vi spremat bakardan samo na niv svojstven.vkusot e po zelba , moze da go kombinirate so bilo sto.najrazlicno sirenje , kashkaval ,mocarel isl. moze i so cvarki ili suvo meso, kechap i sl sosovi.najvazno e deka isklucitelno zdrav.uh ke zaboravev , od pcenkarnoto brashno se pravi i tnr.proja.se zamesuva pcenkarno brasno so site primesi se dodava pavlaka i sirenje , moze i suvo meso ,taka zamesenata smesa se pece .:smir:probajte

Пред некој ден пробав, стварно е вкусно.:pipi:

јадев порано без проблем али иам трауми од градинка коа ме тераа со сила 2 3 пати да го јадам од тогаш навака ептееееееееееен ретко. еднаш у 3 години можда

Качамак со сирење и јогурт ммм поубав доручек здравје.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom