Awake

• Креатор на темата Креатор на темата Донев
  • Време на започнување Време на започнување
Прилично јака новава епизода. Ме изненади фактот што употребуваат сериски убиец уште во петта епизода, али не беше лошо. Само се плашам да не се испукаат на почеток и после да немаат идеи. Иначе на одличен пат е серијава.

Јас искрено не ги можам ваквите серии. Како што кажа Донев погоре, потребно ми е дејство да ме влече. Ова за мене е чист дриблинг. И типувам на тоа дека после една сезона ќе ви се смачи од серијава.

Во секоја тема Рокенрола типува нешто.

Он. Ќе почнам да ја гледам, ме привлековте со коментариве.

Повеќе ми изгледа како еднаш да се буди во алтернативен универзум (Fringe :) ), а крајот на 2рата епизода (ќе) ме натера да ја гледам серијава до самиот крај.

И за тие што не свативте, воопшто не е целта на серијата да се дознае која реалност е вистинска, а која не.

me nervira so gi mesaat epizodite ne se hronoloski

vidi i od oficijalnata strana na awake ke procitas deka ne se po red epizodite....

vidi i od oficijalnata strana na awake ke procitas deka ne se po red epizodite....
Ако мислиш на тоа што како трета епизода ја дадоа онаа која првично требало да биде осма, да точно е тоа. Читав интервју каде Џејсон збореше дека тоа било затоа што сакале во третата епизода да се разгледува повеќе врската помеѓу ликовите во плавата реалност т.е. односот со синот. Овој случај е единствен, другото си е во ред. Оној кој не го знае овој податок секако нема да забележи дека нешто штрчи, дека е прерипнато некое дејство или развој на лик.

Се' подобра и подобра станува серијата, но за жал гледаноста во америка само опаѓа :( Најверојатно ќе ја откажуваат... Ти ебам глупите американци, не се за нив вакви комплицирани серии. Дај им jersey shore/american idol/big brother и нека си ебат матер. Серии ко Awake треба да се прават исклучиво за европски пазар.

Се' подобра и подобра станува серијата, но за жал гледаноста во америка само опаѓа :( Најверојатно ќе ја откажуваат... Ти ебам глупите американци, не се за нив вакви комплицирани серии. Дај им jersey shore/american idol/big brother и нека си ебат матер. Серии ко Awake треба да се прават исклучиво за европски пазар.

И ја само што ја изгледав последната епизода, т.е. сите 7 ги изгледав за 2 дена :)
Штета ако ја откажуваат ама да не збориме пред време, има еден куп други глупи серии така да може ќе доживее Awake и втора сезона.

Веќе е сигурно дека нема да има втора сезона, бидејќи гледаноста и' е на мизерно ниво. Meanwhile, Gossip Girl веќе стигна до петта сезона :tapp:. Сепак, бидејќи е очигледно дека сценаристите ептен се трудат, знам дека ќе заврши серијата ептен задоволително. Лично јас ептен сум задоволен од серијата и се утепав од препорачување на сите околу мене.

Новава епизода не беше лоша, за разлика од претходната, ама некако се осеќа дека им паѓа квалитетот :cenzura:

Новата епизода беше онака, просечна. А можеби пак уште од пилотот поставија високи стандарди. Последната епизода беше обична процедуралка, без некаков развој на митологијата на серијата. Освен тоа што дознавме што причина ќе има Мајкл да остане во ЛА. Плус, многу малку во последните епизоди се присутни психијатрите, што е една од најјаките страни на серијата. Сепак, бидејќи една птица не прави пролет и има уште четири епизоди до финалето, се надевам дека ќе има некоја добра разрешница.

...инаку, на темава се осеќам како спамер :)

Трудничка бе :icon_lol:

Него сигурни сте 13 епизоди се од прва сезона, некако ПРЕМНОГУ кратко за да објаснат се како што треба. Лошо што завршува, баш ми се допаѓа, на почетокот TOuch ми беше подобра а сега Awake ми е подобра :)

Fuck. I'm hooked.

Каква Fringe, Io Sono Interista после LOST оваа е за тебе, уште J.J или Lindelof да им се вмешат и закон. :icon_lol:

Изгледав само две и еве буљам у торентот за трета, слабо иде. GoT може да ѕирнам у меѓувреме.
Бојата, квалитетот.. снимката, како доаѓа е феноменална а Jason Isaacs е цар. Многу ми се допаѓа, само да не ја укинат.

Ги обожавам дијалозите со психијатрите.
VLJ ти имам речено вакви ствари да ми форсираш! :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom