Автомобил до 8000€

• Креатор на темата Креатор на темата deXterche
  • Време на започнување Време на започнување
Со оглед на тоа дека Пежо и Цитроен е една иста ствар (PSA, anyone?)... нема многу логика реченицава, нели ?

А, колку е Пежо крш покажува бројката на продадени коли, нели ? :toe:
Пробај ја новата Ц5...и кажи дали е кршhehe

Со оглед на тоа дека Пежо и Цитроен е една иста ствар (PSA, anyone?)... нема многу логика реченицава, нели ?

А, колку е Пежо крш покажува бројката на продадени коли, нели ? :toe:

Пробај ја новата Ц5...и кажи дали е кршhehe

Аммм... да читаш малце? Уствари... прво седни во кола позади волан, па збори... до тогаш... читај списанија.. и пали се на ЦитрУен :tapp:

Аммм... да читаш малце? Уствари... прво седни во кола позади волан, па збори... до тогаш... читај списанија.. и пали се на ЦитрУен :tapp:
Брат,кој се пали на цитруен..да седнам?.. па имам една дома...нема потреба да седнувам...колку што знам француските коли имаат најдобра амортизација или пак нешто ке лупнеш сега:smir:...

Брат,кој се пали на цитруен..да седнам?.. па имам една дома...нема потреба да седнувам...колку што знам француските коли имаат најдобра амортизација или пак нешто ке лупнеш сега:smir:...

Прво... претеруваме со препуцавањево ... не е тоа темата...

Второ... Лупаш глупости со муабетот дека Пежо може да е крш, а ЦитрУен не, пошто тоа е едната иста ствар... прогуглај малце PSA Peugeot Citroen ќе сконташ што се обидувам да ти кажам

Трето... Не можеш да збориш за кола дали е подобра или не, кога никогаш не си седнал позади волан, да возиш без да брмчиш со устата, и стварно да се движи колата (и, не.. не се рачуна она што тато ти дал низ двор да свртиш кругче)...

Четврто... тука се согласуваме, француските коли ја имаат таа репутација...

Петто.. пошто не конташ.. не е ЦитрУен! :helou:

Всушност, не е ЦитрУен, а ни Цитроен...народот го вика Цитроен, а треба Ситроен...Ако не ми верувате, прашајте некој кој знае француски, како Маседалиен на пр.
Темава не е дали вредат или не француските возила, туку се бара возило до 8000 евра.
И пак ќе кажам: За тие пари некој мал италијанец би си земал.

Всушност, не е ЦитрУен, а ни Цитроен...народот го вика Цитроен, а треба Ситроен...Ако не ми верувате, прашајте некој кој знае француски, како Маседалиен на пр.
Темава не е дали вредат или не француските возила, туку се бара возило до 8000 евра.
И пак ќе кажам: За тие пари некој мал италијанец би си земал.

Ok..da..I stand corrected... во право си ... Ситроен е правилно...
А.. за 8000, ако не се лажам, едино Панда имаш.. од италијанците.. или италијанките.. кој како милува :)
А, што знам.. некако не сум воодушевен од пандата... :toe:

А.. за 8000, ако не се лажам, едино Панда имаш.. од италијанците.. или италијанките.. кој како милува :)
Јас би си земал едно Пунто, не Гранде, претходниот модел, сеуште се продава. Проверено, солидно возило, јака механика, докап нема!
Панда, и јас не би зел, не ми лежи такво....

Јас би си земал едно Пунто, не Гранде, претходниот модел, сеуште се продава. Проверено, солидно возило, јака механика, докап нема!

Не ми се допаѓа... ни во изглед, ни во квалитет... во ништо...
Додека се шуткав низ градов по авто-салони, бев и фиатот да го ѕирнам... додуша, јас го гледав Грандето.. од надвор ми се допаѓа.. но, кога влегов внатре се разочарав максимално... Пластиката внатре е катастрофа... дизајнот исто така... воланот (најбитно ми е тоа) е ко на Југо, тенок и бош на допир... :toe: За 8000 евра, и јас попрво би земал Фиеста, него ли Пунто...

Пред некое време ќе го спомнав и Авеото, но кога прочитав две-три рецензии за него, заборавив дека постои.

Intermezzo:

Панда успеа во последните 4 години да се продаде во милион примероци, пред неколку дена официјално излезе и милионитата Панда од фабрика.

За ова мислиш?
punto99.jpg

Не е лошо, али внатре се некако многу "ефтино" средени. Пластика насекаде.

А одкако му направија face lifting го изгрдеа многу

b_1045.jpg

BTW фиестата :pipi:

ford_fiesta_freedom-L.jpg

Би ви рекол дека некако Германските се поценети автомбили. Незнам зошто но кога ке дојде некогаш за продавање има голема разлика. Еве земете пример Форд и Фиат. Фордовите модели некаде 1000-1500 евра се продава поскапо од Фиатовите (гледано по класи). Незнам зошто ама сеуште постојат некои заостанати размислувања како “жабарски“ возила и сл.

Значи не е се до набавната цена, туку и реномето игра голема улога.

Да за овие пари Фиестата и Полото се гром нема што !
Имам само едно прашање . Фолксвагенот Поло кај нас у Македонија го видов по цена 9000-10000 евра така се движи само приметив го има само во издание на 2/3 врати ! Е сега дали има и од 4/5 бидејќи проверив и на www.koli.com.mk и таму е онаа верзија со 2/3 врати ?!

Да за овие пари Фиестата и Полото се гром нема што !
Имам само едно прашање . Фолксвагенот Поло кај нас у Македонија го видов по цена 9000-10000 евра така се движи само приметив го има само во издание на 2/3 врати ! Е сега дали има и од 4/5 бидејќи проверив и на www.koli.com.mk и таму е онаа верзија со 2/3 врати ?!

Да го има со 5 врати,само поскапо е од 500-1000 евра

Мислам дека полото ке се ориентираат на возила со 2/3 врати, а затоа голф ке биде со 4/5. Не сум сигурен, но немам видено голф 4-ка или 5-ка со 2 врати. Незнам можеби грешам.

Мислам дека полото ке се ориентираат на возила со 2/3 врати, а затоа голф ке биде со 4/5. Не сум сигурен, но немам видено голф 4-ка или 5-ка со 2 врати. Незнам можеби грешам.

Па има голфови со 3 врати, али некако не им стојат толку добро,голф само со 5 врати би земал

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom