Автомобил до 8000€

Billa Bong

I love Basketball
Член од
14 август 2006
Мислења
6.590
Поени од реакции
11
Со оглед на тоа дека Пежо и Цитроен е една иста ствар (PSA, anyone?)... нема многу логика реченицава, нели ?

А, колку е Пежо крш покажува бројката на продадени коли, нели ? :toe:
Пробај ја новата Ц5...и кажи дали е кршhehe

Vnuce

http://abix.mk
Член од
20 март 2006
Мислења
2.602
Поени од реакции
223
Со оглед на тоа дека Пежо и Цитроен е една иста ствар (PSA, anyone?)... нема многу логика реченицава, нели ?

А, колку е Пежо крш покажува бројката на продадени коли, нели ? :toe:
Пробај ја новата Ц5...и кажи дали е кршhehe

Аммм... да читаш малце? Уствари... прво седни во кола позади волан, па збори... до тогаш... читај списанија.. и пали се на ЦитрУен :tapp:

Billa Bong

I love Basketball
Член од
14 август 2006
Мислења
6.590
Поени од реакции
11
Аммм... да читаш малце? Уствари... прво седни во кола позади волан, па збори... до тогаш... читај списанија.. и пали се на ЦитрУен :tapp:
Брат,кој се пали на цитруен..да седнам?.. па имам една дома...нема потреба да седнувам...колку што знам француските коли имаат најдобра амортизација или пак нешто ке лупнеш сега:smir:...

Vnuce

Член од
20 март 2006
Мислења
2.602
Поени од реакции
223
Брат,кој се пали на цитруен..да седнам?.. па имам една дома...нема потреба да седнувам...колку што знам француските коли имаат најдобра амортизација или пак нешто ке лупнеш сега:smir:...
Прво... претеруваме со препуцавањево ... не е тоа темата...

Второ... Лупаш глупости со муабетот дека Пежо може да е крш, а ЦитрУен не, пошто тоа е едната иста ствар... прогуглај малце PSA Peugeot Citroen ќе сконташ што се обидувам да ти кажам

Трето... Не можеш да збориш за кола дали е подобра или не, кога никогаш не си седнал позади волан, да возиш без да брмчиш со устата, и стварно да се движи колата (и, не.. не се рачуна она што тато ти дал низ двор да свртиш кругче)...

Четврто... тука се согласуваме, француските коли ја имаат таа репутација...

Петто.. пошто не конташ.. не е ЦитрУен! :helou:

Струмикс

Еден...не го знаеш!
Член од
9 декември 2005
Мислења
13.811
Поени од реакции
3.346
Всушност, не е ЦитрУен, а ни Цитроен...народот го вика Цитроен, а треба Ситроен...Ако не ми верувате, прашајте некој кој знае француски, како Маседалиен на пр.
Темава не е дали вредат или не француските возила, туку се бара возило до 8000 евра.
И пак ќе кажам: За тие пари некој мал италијанец би си земал.

Vnuce

Член од
20 март 2006
Мислења
2.602
Поени од реакции
223
Всушност, не е ЦитрУен, а ни Цитроен...народот го вика Цитроен, а треба Ситроен...Ако не ми верувате, прашајте некој кој знае француски, како Маседалиен на пр.
Темава не е дали вредат или не француските возила, туку се бара возило до 8000 евра.
И пак ќе кажам: За тие пари некој мал италијанец би си земал.
Ok..da..I stand corrected... во право си ... Ситроен е правилно...
А.. за 8000, ако не се лажам, едино Панда имаш.. од италијанците.. или италијанките.. кој како милува :)
А, што знам.. некако не сум воодушевен од пандата... :toe:

Струмикс

Еден...не го знаеш!
Член од
9 декември 2005
Мислења
13.811
Поени од реакции
3.346
А.. за 8000, ако не се лажам, едино Панда имаш.. од италијанците.. или италијанките.. кој како милува :)
Јас би си земал едно Пунто, не Гранде, претходниот модел, сеуште се продава. Проверено, солидно возило, јака механика, докап нема!
Панда, и јас не би зел, не ми лежи такво....

Vnuce

Член од
20 март 2006
Мислења
2.602
Поени од реакции
223
Јас би си земал едно Пунто, не Гранде, претходниот модел, сеуште се продава. Проверено, солидно возило, јака механика, докап нема!
Не ми се допаѓа... ни во изглед, ни во квалитет... во ништо...
Додека се шуткав низ градов по авто-салони, бев и фиатот да го ѕирнам... додуша, јас го гледав Грандето.. од надвор ми се допаѓа.. но, кога влегов внатре се разочарав максимално... Пластиката внатре е катастрофа... дизајнот исто така... воланот (најбитно ми е тоа) е ко на Југо, тенок и бош на допир... :toe: За 8000 евра, и јас попрво би земал Фиеста, него ли Пунто...

Пред некое време ќе го спомнав и Авеото, но кога прочитав две-три рецензии за него, заборавив дека постои.

Bacillus gagous

Biohazardous
Член од
21 јануари 2006
Мислења
7.380
Поени од реакции
168
Intermezzo:

Панда успеа во последните 4 години да се продаде во милион примероци, пред неколку дена официјално излезе и милионитата Панда од фабрика.

deXterche

тадаммм
Член од
12 февруари 2006
Мислења
4.920
Поени од реакции
942
За ова мислиш?

Не е лошо, али внатре се некако многу "ефтино" средени. Пластика насекаде.

А одкако му направија face lifting го изгрдеа многу

BTW фиестата :pipi:

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Би ви рекол дека некако Германските се поценети автомбили. Незнам зошто но кога ке дојде некогаш за продавање има голема разлика. Еве земете пример Форд и Фиат. Фордовите модели некаде 1000-1500 евра се продава поскапо од Фиатовите (гледано по класи). Незнам зошто ама сеуште постојат некои заостанати размислувања како “жабарски“ возила и сл.

Значи не е се до набавната цена, туку и реномето игра голема улога.

LoveAshlee

I dont have a plan..thats the point
Член од
27 мај 2007
Мислења
475
Поени од реакции
2
Да за овие пари Фиестата и Полото се гром нема што !
Имам само едно прашање . Фолксвагенот Поло кај нас у Македонија го видов по цена 9000-10000 евра така се движи само приметив го има само во издание на 2/3 врати ! Е сега дали има и од 4/5 бидејќи проверив и на www.koli.com.mk и таму е онаа верзија со 2/3 врати ?!

STARTER

Firestarter
Член од
31 август 2007
Мислења
935
Поени од реакции
246
Да за овие пари Фиестата и Полото се гром нема што !
Имам само едно прашање . Фолксвагенот Поло кај нас у Македонија го видов по цена 9000-10000 евра така се движи само приметив го има само во издание на 2/3 врати ! Е сега дали има и од 4/5 бидејќи проверив и на www.koli.com.mk и таму е онаа верзија со 2/3 врати ?!
Да го има со 5 врати,само поскапо е од 500-1000 евра

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Мислам дека полото ке се ориентираат на возила со 2/3 врати, а затоа голф ке биде со 4/5. Не сум сигурен, но немам видено голф 4-ка или 5-ка со 2 врати. Незнам можеби грешам.

STARTER

Firestarter
Член од
31 август 2007
Мислења
935
Поени од реакции
246
Мислам дека полото ке се ориентираат на возила со 2/3 врати, а затоа голф ке биде со 4/5. Не сум сигурен, но немам видено голф 4-ка или 5-ка со 2 врати. Незнам можеби грешам.
Па има голфови со 3 врати, али некако не им стојат толку добро,голф само со 5 врати би земал

Kajgana Shop

На врв Bottom