Australian Open 2017

Кој ќе го освои Australian Open 2017?

• Andy Murray

Гласови: 10 17,2%
  • Novak Djokovic

Гласови: 18 31,0%
  • Milos Raonic

Гласови: 4 6,9%
  • Stanislas Wawrinka

Гласови: 4 6,9%
  • Kei Nishikori

Гласови: 1 1,7%
  • Dominic Thiem

Гласови: 2 3,4%
  • Rafael Nadal

Гласови: 13 22,4%
  • Roger Federer

Гласови: 11 19,0%
  • некој друг (наведете во мислење)

Гласови: 3 5,2%

• Вкупно гласачи
    58
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Брат :D:D:D:D:D Изгледа ти гледаш некои други мечеви кога е во прашање турниров. :D Оној ден викаш тотал тенис од Ноле, сеа Кеи играл интелигентно. :D Кеи игра секако само не интелигентно и прави се што НЕ треба за да победи. Наместо да ги продолжува размените он форсира и греши, а против овој Федерер, стар Федерер, треба да играш што подолги размени и да го уморуваш. Еден од најнеинтелигентните спортисти ИКАДА.

Постот за Ноле беше пишан одма после првиот сет со Вердаско кога го доби 6-1 , страшно делуваше до тогаш.
Иначе искрено тенис пратам само овие големите турнири , не ги разбирам баш овие технички тактиризања овој бил појак на бекхенд , овој имал јак сервис ово оно требало да форсира на ова , па затоа повеќе акцент ставам на физикусот на играчите и староста. А и да оди на подолги размени колку и да е стар сепак Федерер е , напаѓа старчето. Во вториот или третиот сет имаше 2 такви ситуации со долги размени , 2 пати му ја пушти на мрежа и го заплетка.

Сепак Роџер во четвртфинале, одлична вест, уште подобро за него што тоа ќе биде Миша Зверев, па ќе го ебе ко добар еден, остајте го Мареј неандерталецот, не го гледав мечот освен последниот гем каде имаше многу среќа Миша, но гледав тек на мечот, Мареј сервирал на 5-3 за сет првиот и го изгубил 5-7, вистински пример за прв играч на светот против еден великан каков што е Миша Зверев. :)

Постот за Ноле беше пишан одма после првиот сет со Вердаско кога го доби 6-1 , страшно делуваше до тогаш.
Иначе искрено тенис пратам само овие големите турнири , не ги разбирам баш овие технички тактиризања овој бил појак на бекхенд , овој имал јак сервис ово оно требало да форсира на ова , па затоа повеќе акцент ставам на физикусот на играчите и староста. А и да оди на подолги размени колку и да е стар сепак Федерер е , напаѓа старчето. Во вториот или третиот сет имаше 2 такви ситуации со долги размени , 2 пати му ја пушти на мрежа и го заплетка.
Ма тоа е рецептот овие години за Федерер, притисок на бекенд и што подолги размени. Новак два Слема му зема така, Вимблдон 2014 и УСО 2015, нарочито овој вториот, страшно играше Федерер тука али пукна во најбитните моменти.

Инаку секоја чест за Федерер, страшно ниво на тенис после паузата, позитивно сум изненаден. Иначе Псај, Андеркавер и остала багра, повреден беше Федерер а? :icon_lol: После таква повреда и операција на коленото он на 35 и пол години лета на терен, ама Надал се допингува hhhhhhhhhhhh.

Ѕвер, ме изненади искрено, браво.
Иначе Псај, Андеркавер и остала багра, повреден беше Федерер а? :icon_lol: После таква повреда и операција на коленото он на 35 и пол години лета на терен, ама Надал се допингува hhhhhhhhhhhh.

Знаеш и сам дека Фед се штеди максимално у мечевите.

Покрај тоа за Нишикори од сабајлево...Ова ти беше појако
@Stefan-kobe Страшен Ѕверев, доста е ојачан на физички план, без проблем лупа сервиси од 220 километри на час, појачана агресивноста на форхенд и бекенд, стабилен во размени. Очекувам Мастерс од него годинава, а што да не и некое ГС 1/2 финале. Од друга страна Федерер е готов, нема веќе дилеми, едноставно оваа пауза веројатно ќе биде пресудна да стави наскоро крај на кариерата. Касни на доста топки, во размените е смешен, дефанзивата лоша.

Таков смешен Роџер, за оваа конкуренција за која што тупиме одамна и ја и ти и Кингот, дека е катастрофална, овие "играчишта" , "вечни топ 10" како шо се Бердих и Нишикори, сеуште е спремен да го мете теренот со нив.[DOUBLEPOST=1485085921][/DOUBLEPOST]
Мареј 1/4 финале Роџер. Ќе видиш кога ќе го плесне Роџо на Јапанчево.
И да не испадне, не сум кажал уште на почетоков. Само Енди ме изненади...
Како и да е, во случај Рафа да го плесне Раонич во 1/4, уште сега нека му ја впишат 15ката. Пишав на друг форум дека со испаѓањето на Новак, Рафа може да го папа од тројца Саша Зверев, Раонич, Мареј. Другиве претежно еднорачни бекхенди, верувам ќе ги добие.

Ѕвер, ме изненади искрено, браво.

Знаеш и сам дека Фед се штеди максимално у мечевите.
:pos:
Како се штеди бе брат, не е тоа муабетот. Вие протнувате муабет за Надал дека се чистел од допинг кога паузира поради "повреда", а Федерер на скоро 36 години прави операција на колено и 6 месеци пауза за да дојде на АО и да лета по терен. И изговорот најјак, се лизнал у када додека ја бањал ќерка му. :pos::pos::pos::pos::pos::pos:

:pos:
Како се штеди бе брат, не е тоа муабетот. Вие протнувате муабет за Надал дека се чистел од допинг кога паузира поради "повреда", а Федерер на скоро 36 години прави операција на колено и 6 месеци пауза за да дојде на АО и да лета по терен. И изговорот најјак, се лизнал у када додека ја бањал ќерка му. :pos::pos::pos::pos::pos::pos:

Федерер = тенис.

Покрај тоа за Нишикори од сабајлево...Ова ти беше појако
@Stefan-kobe Страшен Ѕверев, доста е ојачан на физички план, без проблем лупа сервиси од 220 километри на час, појачана агресивноста на форхенд и бекенд, стабилен во размени. Очекувам Мастерс од него годинава, а што да не и некое ГС 1/2 финале. Од друга страна Федерер е готов, нема веќе дилеми, едноставно оваа пауза веројатно ќе биде пресудна да стави наскоро крај на кариерата. Касни на доста топки, во размените е смешен, дефанзивата лоша.

Таков смешен Роџер, за оваа конкуренција за која што тупиме одамна и ја и ти и Кингот, дека е катастрофална, овие "играчишта" , "вечни топ 10" како шо се Бердих и Нишикори, сеуште е спремен да го мете теренот со нив.[DOUBLEPOST=1485085921][/DOUBLEPOST]
И да не испадне, не сум кажал уште на почетоков. Само Енди ме изненади...
Како и да е, во случај Рафа да го плесне Раонич во 1/4, уште сега нека му ја впишат 15ката. Пишав на друг форум дека со испаѓањето на Новак, Рафа може да го папа од тројца Саша Зверев, Раонич, Мареј. Другиве претежно еднорачни бекхенди, верувам ќе ги добие.
Прејак е Ѕверев, каков пакет поседува тоа е страшно. Физички е доста ојачан во однос на лани, пишав ја мислам дека очекувам Мастерс од него сезонава, а може и некое ГС 1/2 финале или финале во зависност од сплетот на околности.[DOUBLEPOST=1485086148][/DOUBLEPOST]
Федерер = тенис.
Можеш и подобро, ама не ти одговараат аргументите. :)

Прејак е Ѕверев, каков пакет поседува тоа е страшно. Физички е доста ојачан во однос на лани, пишав ја мислам дека очекувам Мастерс од него сезонава, а може и некое ГС 1/2 финале или финале во зависност од сплетот на околности.
За Sверев се слагам, ради Роџер ми беше муабетот затоа не го кратев цитатот, да ти текне точно на кој пост мислам зашто во друга тема беше.

Прејак е Ѕверев, каков пакет поседува тоа е страшно. Физички е доста ојачан во однос на лани, пишав ја мислам дека очекувам Мастерс од него сезонава, а може и некое ГС 1/2 финале или финале во зависност од сплетот на околности.[DOUBLEPOST=1485086148][/DOUBLEPOST]
Можеш и подобро, ама не ти одговараат аргументите. :)

Нема потреба за никакви аргументи, погледни ја историјата на мечеви добиени во 5 сета, и ќе ти стане јасно кој е сомнителен а кој не.

Плус, падот на Надал беше провалија, распад систем, многу сомнително, а како капак на се јас не сум рекол дека 100% е допинг во прашање, него дека е сумљив.

Нема потреба за никакви аргументи, погледни ја историјата на мечеви добиени во 5 сета, и ќе ти стане јасно кој е сомнителен а кој не.
Мене поентата ми е дека сите земаат стимуланси, и Новак и Роџер и Рафа и сите, ама вие пробувате да протнете муабети пошо на Надал физикусот му е таков, он е мускулест лик и ајде кога е на пауза се рока... Новак пред некоја година користел некои специјализирани третмани во Австралија кои патем биле забранети во Европа, ама нема везе Надал се допингува. :)

@MacedoniaTimeless Не знам за кој пост ми збориш.

Eх сеа и ти, кај беше пред 2 дена :D

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom