Australian Open 2016 (18.01 - 31.01.2016)

• Креатор на темата Креатор на темата Feisty
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Како бе може вака да зборите за тенисери што се толку години во врвот? За тенисер кој што има освоено олимпијада, гренд слем титули, толку финалиња!? Па Ноле колку пати ги уби и Надал и Федерер и тие не се добри тенисери?
Па и Вавринка има освоено ГС титули. Ја не зборам поради тоа што Ноле го уби него, веќе одамна го зборам истово, само срамота е нема кој да го победи, до толку е ужасна конкуренцијата. Форхенд нема, втор сервис ко девојче, не игра агресивно, ја гура топката у поле. Се одржува во врвот поради начинот на игра кој се негува во последниве 5-6 години, а и поради подлогите, па одредени тенисери ги добива поради неможноста да го пробијат.[DOUBLEPOST=1454238853][/DOUBLEPOST]
abe Djovak e kriv,koga igraat protiv nego site deluvaat kako slabi teniseri
Ноле денес не игра ни 50% од она со Федерер и овој не може ни сет да земе. :D Вториот сет беше негов, овој се испосра за сите пари.

Види го Ѓоковиќ идиот, место да го згази он се измачува :yid:

Ноле денес не игра ни 50% од она со Федерер и овој не може ни сет да земе.

Џокович мислам дека најмногу инает има на Федерер. Него со најголемо задоволство го победува. Потоа следи Надал, па Мареј. Со Федерер секогаш запнува со цела сила.

Па и Вавринка има освоено ГС титули. Ја не зборам поради тоа што Ноле го уби него, веќе одамна го зборам истово, само срамота е нема кој да го победи, до толку е ужасна конкуренцијата. Форхенд нема, втор сервис ко девојче, не игра агресивно, ја гура топката у поле. Се одржува во врвот поради начинот на игра кој се негува во последниве 5-6 години, а и поради подлогите, па одредени тенисери ги добива поради неможноста да го пробијат.[DOUBLEPOST=1454238853][/DOUBLEPOST]
Ноле денес не игра ни 50% од она со Федерер и овој не може ни сет да земе. :D Вториот сет беше негов, овој се испосра за сите пари.

Види го Ѓоковиќ идиот, место да го згази он се измачува :yid:
Разликата е баш у тоа, да беше друг тенисер сега веќе ќе беше 3-0. Многу е лесно вака да се збори, нема тоа, нема тоа, ради подлогите победува и не знам што, но не е баш така. :)

Џокович мислам дека најмногу инает има на Федерер. Него со најголемо задоволство го победува. Потоа следи Надал, па Мареј. Со Федерер секогаш запнува со цела сила.
И против Федерер и против Надал игра како дрогиран. Глеј го во Лондон играше слабо во групната фаза, дојде Надал во 1/2 финале овој го акна од земја. Во Доха просечно цел турнир, дојде Надал во финале овој у монструм се претвори. И со Федерер е слично, само Надал у задње време поубедливо губи затоа што ем е паднат у форма ем Новак му е многу лош меч ап.

Мареј денес можеше комотно 2-1 во сетови да води да не се глупираше, али толку знае. :D

11.gif

:jeeee::oleee::oleee:

prvo ke pisham ,,mech za zaborav,titula za pametenje,,.
Edno od podosadnite finalinja shto gi imam gledano.

Мареј многу грешеше, Новак се олабави кога виде колку е саатот. Не се ни израдува кој знае колку на крајот. Титула си е титула.

Ете влезе и Енди во историја, по број на изгубени АО финалиња. [emoji23] [emoji16]

И против Федерер и против Надал игра како дрогиран. Глеј го во Лондон играше слабо во групната фаза, дојде Надал во 1/2 финале овој го акна од земја. Во Доха просечно цел турнир, дојде Надал во финале овој у монструм се претвори. И со Федерер е слично, само Надал у задње време поубедливо губи затоа што ем е паднат у форма ем Новак му е многу лош меч ап.

Мареј денес можеше комотно 2-1 во сетови да води да не се глупираше, али толку знае. :D
e kako be 2:1 da vodi ,koj mech go gledashe ebago.
Jes da Novak denes beshe daleku od svoeto nivo,ama sepak,celo vreme go kontrolirashe rezultatot,prv praveshe brejkovi.Go znae kakov abdal e,vlezen mu e vo psihata,I mesto Andy da mu igra so Simon style,Djovak go pobedi so istiot game plan.
Ne me bendisuva za oko vakvata igra na Novak ama finale e I ima brojki I rekordi za stiganje,taka da opravdano mu e. Sekoja cest za Djovak,fenomen,vo tri dena kako da gledash dva razlichni igrachi,kolku varijacii ima vo igrata,fascinantno

Со Мареј се пријатели, со Федерер воопшто не се поднесуваат, со Надал не знам каков им е односот.

Надал од кој стигна изгуби,Магдинчев да му дојде ќе го победи и ти викаш Ноле се палел на него затоа убедливо го победувал:pos::pos::pos:

Мареј многу грешеше, Новак се олабави кога виде колку е саатот. Не се ни израдува кој знае колку на крајот. Титула си е титула.
da,da,definitivno ne beshe neshto posebno naapan.Go ostavi Andy sam da se ubie

Браво, алал нека му е. :)
Во блиска иднина не гледам некој кој би можел да го запре Џокович... Барем наредниве 2-3 години, ќе продолжи да си гази и да доминира 100%.

На Новак му се потребни сите четири Слема оваа година за да дојде во ситуација да го брка рекордот на Федерер. Со 13 Слема на крајот од оваа година би имал некоја шанса, инаку многу тешко. Порано или покасно и него ќе го стигнат годините, затоа што и тенсиот кој тој го игра е доста физички. Не колку на Надал, но сигурно многи повеќе од Федерер.

На Новак му се потребни сите четири Слема оваа година за да дојде во ситуација да го брка рекордот на Федерер. Со 13 Слема на крајот од оваа година би имал некоја шанса, инаку многу тешко. Порано или покасно и него ќе го стигнат годините, затоа што и тенсиот кој тој го игра е доста физички. Не колку на Надал, но сигурно многи повеќе од Федерер.
Сега е 28, мислиш нема да изигра барем уште 3/4 години на вакво ниво? Моја прогноза е дека до 35 ќе игра уште врвен тенис..

Занимлива ствар у вториот дел од ждребот. [emoji38]

1.коло Рафа губи од Нандо
2.коло Нандо од Села
3.коло Села од Кузњецов
4.коло Кузњецов од Монфи
1/4 финале Монфи од Раониќ
1/2 Раониќ од Мареј
Финале Енди губи од Новак.

[emoji16]

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop