Australian Open 2016 (18.01 - 31.01.2016)

• Креатор на темата Креатор на темата Feisty
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Оваа па Кербер отепаната, во прво коло од факинг Дои ќе изгубеше, спаси меч топка. Сега сака и во финале да стигне...
Не дај се Вика!
Добива Вика овде, подобра е. Али секоја чест и за Кербер, игра фантастичен меч, буквално на се или ништо, многу е агресивна. Но, свесна е дека со друга игра и нема што да бара.

Добива Вика овде, подобра е. Али секоја чест и за Кербер, игра фантастичен меч, буквално на се или ништо, многу е агресивна. Но, свесна е дека со друга игра и нема што да бара.
Стек иди глеј пинг понг. :tapp:

Азаренка повеќе тренирај од колко што се бодри, џабе. Колку само неизнудени грешки, аути без веза. Кербер заслужено победи а и ќе игра финале највероватно како што ира.

5-2 и 40-0 имаше у втор сет на нејзин сервис
5-4 и 40-15 на нејзин сервис

Мислам дека ова е најдобриот меч на Кербер во кариерата, или ајде, топ 5 меч во нејзината кариера. СТРАШНО ИЗИГРА, страшно и секоја чест за тоа. 31 винер, 16 неизнудени, скоро дупло повеќе винери од неизнудени, 4 аса... Стварно ненормално добра партија изигра Енџи, никогаш ја немам гледано вака да игра, можда против Шарапова на Вимблдон лани или пред 2 години, не ми текнува точно.

Со овој резултат мислам дека лека полека може да и се честита титулата на Серена, останува само рутински да ги одработи следните 2 меча. Нити Радванска, нити Кербер, а нити Конта и Жанг имаат некакви шанси во Грен Слем финале против Серена.

Раонич :uzi:

добро го тероризира, би рекол Монфилс е изненаден и неприлагоден за вакво ниво на игра

Мочај го копилето француско!

Искрено, имам мала доза на надеж дека Кербер би можела да ја освои првата грен слем титула овде. Навиваме за нејзе. :) Ако прикаже партија слична како на она од синоќа... дефинитивно има со што да и се закани на Серена која има искуство со губење од Роберта Винчи.... тоа е сосема доволно за сега.
Шансите за реприза од финалето 2015 кај мажите според букмејкерите се 55%, така да многу веројатно дека ќе го гледаме тоа :) А шансите за да нема ниту еден од минатогодинашните финалисти во финалето се само 9% :D

Поединечно, вака одат работите :
Djokovic 1.57 (61.5%)
Murray 5.00 (17.5%)
Federer 5.50 (15.5%)
Raonic 13.00 (5.5%)

Последно уредено:
Серена ја удави Марија како мало маченце, Кербер нема да види топче со фантастичните сервиси на Серена од 196 па и 204 км/час сервираше со Марија,втор сервис 160-170,размени многу добри,Кербер може да ги стига лабавите удари до бескрај,но со Серена влезена во ритам нема теорија, Серена е чудовиште во женскиот тенис, не треба да и се дозволи да се такмичи во ВТА на мутантот :D

Monfils mi e eden od poomilenite likovi posle Roger,sakav da pomine, bas steta. ://ovoj Raonic ne mozam da go gledam, mn dosaden tenis igra.

Раониќ ни малку не личи на оној стариот, почнал да влага во размени, порано беше рогни ја со серва, па ако треба уште еден форхенд и тоа. Моја му донесе памет во играта и тоа како.

Федерер го очекува јубилејниот 50ти пораз на Грен Слемовите :P

Monfils mi e eden od poomilenite likovi posle Roger,sakav da pomine, bas steta. ://ovoj Raonic ne mozam da go gledam, mn dosaden tenis igra.
Druze,Raonich 2016 igra se samo ne dosaden tenis.Vleguva vo dolgi razmeni I gradi poeni,forhendot mu e epten precizen,a I volej igrata.Vchera kakvi volei odigra,level Fed,momakot e na dobar pat,sekoja cest za Milosh.Utre tipuvam na nego so Marej

Druze,Raonich 2016 igra se samo ne dosaden tenis.Vleguva vo dolgi razmeni I gradi poeni,forhendot mu e epten precizen,a I volej igrata.Vchera kakvi volei odigra,level Fed,momakot e na dobar pat,sekoja cest za Milosh.Utre tipuvam na nego so Marej
Za moj vkus dosaden e, subjektivno mislenje.

Тешко е да тепа Роџер али многу ќе е битно да го земе првиот сет за да има какви-такви шанси.

Ае

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom