Australian Open 2014

Победник на Australian Open 2014?

• Новак Ѓоковиќ

Гласови: 24 48,0%
  • Рафаел Надал

Гласови: 16 32,0%
  • Енди Мареј

Гласови: 4 8,0%
  • Роџер Федерер

Гласови: 4 8,0%
  • Х.М Дел Потро

Гласови: 1 2,0%
  • Станислав Вавринка

Гласови: 0 0,0%
  • Давид Ферер

• Жо Вилфред Цонга

Гласови: 1 2,0%
  • Томаш Бердих

• Вкупно гласачи
    50
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Се надевав дека Дел Потро ќе направи нешто против Надал, а тој па не ни стигна до него.

http://www.popsci.com/article/science/record-heat-shuts-down-australian-open-causes-hallucinations?src=SOC&dom=fb

Heat Shuts Down Australian Open, Causes Hallucinations

Conditions were so bad that Canadian tennis player Frank Dancevic hallucinated and saw Snoopy, the cartoon dog, before passing out. Uzbek-American player Varvara Lepchenko won her first set, before falling ill due to the high heat, sobbing on the sidelines at times and losing 12 of her last 13 games. The hard court also got so sizzly it "burned the bum" of Serbian tennis player Jelena Jankovic.

:pos: :pos: :pos: :pos: :pos: :pos: :pos: :pos: :pos: :pos: :pos: :pos: :pos: :pos: :pos: :pos:

Федерер иако игра подобро од лани шансите против Надал му се минимални, да не кажам минорни. Причината ја знаете која е...

Федерер тешко против Цонга, не ми се верува да стигне до 1/4.

Не го отпишувај, добро делува Федерер на турниров, иако Цонга под дифолт му е тежок противник.
--- надополнето: 17 јануари 2014 во 00:33 ---
Инаку прееска Милот поведе со 5-1 во третиот сет и имаше сет топка, а од тој момент па до крајот на третиот сет не освои ниту еден поен. 23 поени во серија врза Мареј :eek:

Не се салам Јанович и Мајер :pos:
Сервира Мајер, Јанович в облаци ја мава. Сервира Јанович, Мајер повисоко од облаците ја мава :pos::pos:

Мајер без неизнудена грешка во прв сет.

Готов е Јанович, или ќе предај или 3:0 ќе изгуби. Нешто не му е арно.

Топлово у глава ги удара изгледа, Јанович едвај се движи.

Ferski od negova strana.Inaku toj ima foot injury,pa odlicno e sto stigna do tretava runda.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom