Australian Open 2013

Кој ќе го освои Australian Open годинава?

• Novak Djokovic

Гласови: 34 43,0%
  • Roger Federer

Гласови: 25 31,6%
  • Andy Murray

Гласови: 13 16,5%
  • David Ferrer

Гласови: 1 1,3%
  • Tomas Berdych

Гласови: 1 1,3%
  • Jo Wilfried Tsonga

Гласови: 0 0,0%
  • Juan Martin Del Potro

Гласови: 2 2,5%
  • Некој друг, ќе наведам кој во мислење.

Гласови: 3 3,8%

• Вкупно гласачи
    79
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Уште еден рекорд на Роже 10то полуфинале на АО, браво маестро.... Тешко против Мареј

What? Федерер имаше едно 20 +
Да, имаше.. ама пак Цонга двојно повеќе од него. Се уби од мавање топки во аут (на основната линија)
Не го пратев до сеа низ турниров Федерер и не ми е јасно, дали денес играше резервирано или паднат е во форма?! :cautious:
Класата е таа...во најбитните моменти(тајбрејковите) Роџер перфектен - меѓутоа општиот впечаток е дека одигра слаба партија, и само неумешноста на Џо го однесе у наредна фаза

Tsonga :pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos: Ме пресмеа кога му замавна на Федерер со рекетот. :pos::pos:

Такво е да фанеш образите да му ги искинеш. Ја бев за него али таа е. Сега само сакам да го видам Федерер како го тепа Мареј до крај. А натаму кој сака нека зема титула. Ај донт кер. Цонга излезе така да.

Мое мислење за полуфиналињата кај невестиве вечерва:

- Sharapova - Na Li
Епа Ли На , дојде време да се збогуваме. Ти се погоди против Радванска "минус против минус меч" ( дефанзива против дефанзива) , ама сега ќе влезеш во машината на винери и непростување .
Кој сака пара : -20.5 гема (1.8 квота). И со 6-4 6-4 влегува типот. И со 7-5 6-2 во краен случај . Мада мислам дека далеку полесно ќе биде.

- Azarenka - Stevens
Скоро сум убеден дека црнкињава го има оставено стравот ( песимизмот што викаат к-15) уште во пораните кола на турнирот. Така да вечер очекувам скроз иста самоуверена партија од нејзина страна како синоќа. Азаренка не ми е нај-нај . И вчера со Кузнецова имаше очајни моменти .
Очекувам победа на Стивенс .
Кој сака пара : Играјте со 5.5 гема предност на Стивенс. 1.9 квота. Ненормално добра понуда. Со пораз од 6-4 6-3 пак е добитно . :)

Да, имаше.. ама пак Цонга двојно повеќе од него. Се уби од мавање топки во аут (на основната линија)
Не го пратев до сеа низ турниров Федерер и не ми е јасно, дали денес играше резервирано или паднат е во форма?! :cautious:
Класата е таа...во најбитните моменти(тајбрејковите) Роџер перфектен - меѓутоа општиот впечаток е дека одигра слаба партија, и само неумешноста на Џо го однесе у наредна фаза
Roger sam u Intervju nekoe rece. Za teniser (pa i bilo kakov sportist) mozno e da odigras super partija i da izgubis pa i da izigras losa za da na kraj pobedis. :)
Rabotata e u toa sto golemite majstori na igrata nemaat samo edna jaka strana t.e servis jak, ili forehand ili whatever. Tie imaat od se po malku i toa znaat da go iskoristat koga e najpotrebno. :)

Такво е да фанеш образите да му ги искинеш. Ја бев за него али таа е. Сега само сакам да го видам Федерер како го тепа Мареј до крај. А натаму кој сака нека зема титула. Ај донт кер. Цонга излезе така да.
Човекот има мила звезда и дава позитивна енергија коа го гледаш... Едноставно си има стил - не како некои што со кинење на маици сакаат да привлечат пажња :icon_mrgr:

не се палите одма неам ништо против Џока
Roger sam u Intervju nekoe rece. Za teniser (pa i bilo kakov sportist) mozno e da odigras super partija i da izgubis pa i da izigras losa za da na kraj pobedis. :)
Rabotata e u toa sto golemite majstori na igrata nemaat samo edna jaka strana t.e servis jak, ili forehand ili whatever. Tie imaat od se po malku i toa znaat da go iskoristat koga e najpotrebno. :)

Така де !!!
Не ја оспорив победата на Роџер - само пишав дека премногуте грешки го чинеа Џо пораз... со други зборови сам себе го убијал
(y)

Мое мислење за полуфиналињата кај невестиве вечерва:

- Sharapova - Na Li
Епа Ли На , дојде време да се збогуваме. Ти се погоди против Радванска "минус против минус меч" ( дефанзива против дефанзива) , ама сега ќе влезеш во машината на винери и непростување .
Кој сака пара : -20.5 гема (1.8 квота). И со 6-4 6-4 влегува типот. И со 7-5 6-2 во краен случај . Мада мислам дека далеку полесно ќе биде.

- Azarenka - Stevens
Скоро сум убеден дека црнкињава го има оставено стравот ( песимизмот што викаат к-15) уште во пораните кола на турнирот. Така да вечер очекувам скроз иста самоуверена партија од нејзина страна како синоќа. Азаренка не ми е нај-нај . И вчера со Кузнецова имаше очајни моменти .
Очекувам победа на Стивенс .
Кој сака пара : Играјте со 5.5 гема предност на Стивенс. 1.9 квота. Ненормално добра понуда. Со пораз од 6-4 6-3 пак е добитно . :)
jas mislam obratno deka Stephens nemat apsolutno nikakvi sansi protiv igrata na Azarenka i ocekvam pobeda na azarenka so hen -5,5 isto taka Djokovic bi trebalo da go tepat Ferer vo 3, max 4 seta, a Fedex denes se spasi radi greskite na Tsonga, vs Maraj to e dr prikazna nemat kaj Maraj tolku lesno izgubeni poeni i bi trebalo da gledame finale Nole-Maraj

Федерер е во пад на форма од 2007 навака, ама има некои што тоа не го приметуваат, не дека е слаб, пак е многу добар тенисер, ама далеку е од својата врвна форма, да се случува да изигра маестрални натпревари, ама агресивноста, длабочината на ударите, нивната силина, како и работата со нозе, не се она што беа.....без разлика што од тогаш има земено многу слемови, очигледно е дека не е како порано, пример тие брејк шансите што беа денес, да беа порано, ќе завршеше 3-0 во сетови, со изгубени 10 на гема, преку сила....во голем дел од битните поени, нема храброст да изигра длабока топка, резервирано игра...

Како и да е да не го тупам, честитки за Цонга за одличниот меч.

• Ми се допаѓа
Reactions: D_T
Аааа добро е Федерер победил! Не гледав, а искрено очекував 3-0, 3-1,полесна победа за Федерер.

За кај женскиве вечер очекувам 2-0 победа за Шарапова, експресно да ја среди Ли На.
А за Азаренка-Стивенс очекувам 3 сета, тешка борба и Стивенс би можела до победа. Има самодоверба ја победи Серена, мада се збуни сабајле кога се повреди Серена, сервираше за сет а Серена само што се повреди и со повреден грб врати брејк.

А за Новак-Давид 3-0 :)

Ми се чини дека Федерер играше резервирано денес, на моменти се појачуваше, но пак паѓаше, затоа и отиде во 5 сета мечот, Цонга многу добро играше, трчаше по секоја топка, а Федерер не го прави тоа, веројатно се чува човекот, не знам дали за некој од следните мечеви или се чува од повреди.. Да не беше Федерер тој што е, да го немаше она искуство, можеби и ќе загубеше.

Абе не го отпишувајте толку лесно Федерер... Ако игра како што знае тешко Мареј да има шанса. Две работи ќе бидат клучни за победа на Федерер, неговиот сервис и неизнудените грешки, ако успее да ги сведе на минимум неизнудените грешки и да сервира над 70% тогаш голем дел од работата е завршена. И јас мислам дека Мареј ќе победи но никако не го земам тоа со сигурност, не се знае ништо со Федерер.

Јас затоа реков, овој Федерер нема шанса, овој од денес...ако сервира сигурно, и игра опуштено, без летаргични удари по средина на поле, може да тепа.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom