Australian Open 2013

Кој ќе го освои Australian Open годинава?

• Novak Djokovic

Гласови: 34 43,0%
  • Roger Federer

Гласови: 25 31,6%
  • Andy Murray

Гласови: 13 16,5%
  • David Ferrer

Гласови: 1 1,3%
  • Tomas Berdych

Гласови: 1 1,3%
  • Jo Wilfried Tsonga

Гласови: 0 0,0%
  • Juan Martin Del Potro

Гласови: 2 2,5%
  • Некој друг, ќе наведам кој во мислење.

Гласови: 3 3,8%

• Вкупно гласачи
    79
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Ми се чини дека нема потреба да коментирам премногу за мечевиве, се на се ако имам одгледано 3 цели сета на турниров, и тоа скоро сите на мечот Вавринка - Ѓоковиќ. Не сум ги гледал ни Федерер ни Мареј на турниров т.е. го гледав Мареј против Беранкис 2-3 гема... не играше нешто посебно, но резултатски изгледа убедлив во последниве неколку кола. Моја прогноза, Мареј - Федерер 3:0. Мислам дека ова ќе биде нешто слично на финалето од олимписките игри, 3 сета се премногу за Федерер против Мареј и ако се земе во предвид тоа што Федерер играше тешки 5 сета против Тсонга.

За првото полуфинале, Ферер се врати после скоро невозможна мисија против Алмагро иако тврдам дека Алмагро беше оној кој заслужи место во полуфиналето, но едноставно не можеше пред се поради притисокот...
Реално, Ѓоковиќ утре би требало да го заврши мечот во 4 сета, слично како во Њујорк минатата година.

не знам што финта ви е фанови на Фед со такви алиби коментари и предвидувања па ако победи Мареј да викате како сте знаеле и сте биле во право но ,на основа на што заклучивте дека Мареј треба да го победи Фед.Мареј имаше ептен лесен ждреб посебно откога испадна Делпо а Фед лека полека си дотера до полуфинале со многу потешки мечеви .Играше колку треба ,та не е Томич на удолница гас да дава .Фед е фаворит против Мареј и го добива гарант ,резултатот е глупо да го лицитираме . И доста со тие неизнудени грешки не само на Фед туку воопшто.Неизнудената грешка зависи од противникот ,каква игра ке наметне во поенот и колку му врви шутот (кошаркарски кажано) па дали има потреба толку да се форсира или да се гагаат линии.Нека има 25 неизнудени грешки ,ама ако има 15 асови и 15 винери и плус ете најмалце можни 7-8 неизнудени грешки на противникот ,победата е во џебот ,а статистиката вика25-8 неизнудени грешки на штета на победникот. Фед победува рутинирано.

Премногу рано го отпишувате Федерер

не знам што финта ви е фанови на Фед со такви алиби коментари и предвидувања па ако победи Мареј да викате како сте знаеле и сте биле во право но ,на основа на што заклучивте дека Мареј треба да го победи Фед.Мареј имаше ептен лесен ждреб посебно откога испадна Делпо а Фед лека полека си дотера до полуфинале со многу потешки мечеви .Играше колку треба ,та не е Томич на удолница гас да дава .Фед е фаворит против Мареј и го добива гарант ,резултатот е глупо да го лицитираме . И доста со тие неизнудени грешки не само на Фед туку воопшто.Неизнудената грешка зависи од противникот ,каква игра ке наметне во поенот и колку му врви шутот (кошаркарски кажано) па дали има потреба толку да се форсира или да се гагаат линии.Нека има 25 неизнудени грешки ,ама ако има 15 асови и 15 винери и плус ете најмалце можни 7-8 неизнудени грешки на противникот ,победата е во џебот ,а статистиката вика25-8 неизнудени грешки на штета на победникот. Фед победува рутинирано.

Секогаш се врти истиот муабет, само што кога е Ноле во прашање, мотивација е во прашање, не се неизнудени.....се мислам да направам едно видео, пошто очигледно е дека е многу тешко да ги анализираш игрите на тенисерите кои не ти се омилени, т.е. не ги познаваш доволно, ова е така и за мене на пример, јас неможам да кажам зошто точно победил Надал во дуел со некој тенисер, не подобро од некој кој го следи секој негов натпревар од почетокот на кариерата.

Мислам дека имаше најмалце 15 ситуации во кои Федерер на кратка пенал топка денеска, наместо да гаѓа во отворениот дел од полето, он директно во Цонга ја пласираше....тешко е да се најде мечот и да се бараат точно во кој момент биле тие поени, ама ако не ме мрзи деновиве ќе направам, ако и после тоа некој овде ми каже дека Федерер играл денес добро, ќе му препорачам да се откаже од гледање тенис затоа што нема зошто повеќе да се прави муабет, тие се очигледни работи, толку очигледни кога е Федерер во прашање, што не ми се ни збори веќе за тоа...нема сврха.

Да не зборам за пропуштените брејк шанси, 4/18 беше конверзијата ако не се лажам....нема смисла да се каже дека дека Федерер денес изигра добро, не ме интересира дали победил или не, ако играл колку да се победи во ред, тоа е веќе тактика, и го разбирам.....но ако ова му е горе доле левелот на игра на овој слем, против глумецот ќе изгуби 3-0. За крај не сме деца да се тешиме со муабети од типот на "ќе кажам дека ќе изуби за после да викам дека сум погодил" никој овде несака повеќе од мене Федререр да го победи глумецот, тоа што сум реален не значи дека сакам да си го "кревам егото" со тврдења дека сум бил во право на некој си онлајн форум....

не е тоа муабетот.Поентата е како можеш да знаеш како ке игра Фед на основа на три меча со три различни играчи .Новак со Харисон изигра како терминатор ,со Вавринка низ иглени уши а со Бердих колку што треба ,школски .Три различни лица .Кое лице ке биде со Ферер утре и тој не знае ,ама јас знам оти ке победи ,а дали ке е бришење 3-0,мачење 3-2 или колку што треба 3-1 ке видиме ,ама треба да победи .За Фед со Мареј иста приказна ,дали ке се мачи или не знам како ,Фед на основа на сите параметри треба да победи . Зошто тебе Мареј ти е фаворит.Од Лондон ли играта ,од Шангај ли или од победите над Шарди и тој литванецот ли

Иначе да не заборавам, сега гледам пак нешто од натпреварот Цонга и Федекс. Каква човечина е Цонга и да сакаш не можеш да навиваш против него. Што би рекле со женски термини „права срцка“. :icon_lol: Насмеан, фер, си игра тенис, не се закачал нити провоцирал некого на или надвор од терен. Е вакви треба да бидат новите генерации играчи.

1. Спора подлога, глумецот игра фантастична одбрана и на доста побрзи, подлога со оваа брзина не е проблем за него, ќе ги враќа 4 метри надвор од поле ако треба.

2. Голем одскок на топчето, ќе го замара многу на бекхенд константно, при што Федерер ќе се фрустира и ќе испраќа топки во публика (што значи очаен бекхенд во клучните поени - понатака страв да не се случи истото)

3. Игра слабо на брејк шанси, и лесно дозволува да го загуби сервисот, истиот не му е константен, нема толку асови во клучни моменти како што треба.

4. Глумецот има фантастичен ритерн, кој уште толку ќе му ја комплицира работата на Федерер, а дојде до втор сервис, поенот е 50% изгубен....

5. Глумецот не е како порано, сега има храброст и да напаѓа од време на време, не е лимитиран на одбрана, знае да нападне и е по константен, не се паничи и е многу по сигурен во себе.

6. Сите овие аспекти, се базирани на левелот кој Федерер го прикажа на претходниот меч, ако е во прашање тактика и играње колку да се добие мечот дел од овие причини зошто се соменвам во победата не би важеле, но голем дел од нив сепак се на место, и нема бегање од тие факти. Но ако ова денес е горе доле неговиот моментален максимум, глумецот тепа 3-0 или 3-1, тоа е тоа.

лично би сакал да победи Мареј зошто мислам дека на Новак (ако стигне до финале) ке му биде полесно со шкотот ,на оваа подлога иако успорена му одговара дефанзивен противник.Со Фед ке има повеке мака и ке биде како со Вавринка . Сепак мислам дека Фед ке победи со Мареј еве од мене 3-1.

Ноле и Енди лаганица ќе играат по 3-0...
Не верувам, све е можно, лаганица за Ноле и Вавринка требаше да претставува, а реално лаганица против Федекс ? Каде тоа ? Последна лаганица против Федерер глеав у Париз кога Ноле играше против него, прв пат да го видам Федерер да изигра така, однапред да го препушти мечот и титулата на друг, знаеше дека нема теоретска шанса пред Се против Надал, делуваше ко да е со ставот, зашто уопште се замарам со нешто што не можам да го освојам, боље Ноле да е во финале отколку ја.

Ако Ноле отиде во финале го сакам таму Мареј, чисто ради она од Америка и шансата за '' одмазда '' која се надевам дека ќе биде искористена. Не се дрзнувам како и да е да типувам што и како ќе се деси, једино што не сакам да се случи е Ноле да падне, едноставно епилогот од финалето однапред ќе е познат, кој и да се пласира од Мареј и Федерер, со голем респект кон Ферер али така е, јебига.

Ноле - Мареј финале никако. Двајцата играат дефанзивен тенис така што би било страшно досадно, задњи пат кога се сретнаа знам исклучив на сред меч.

Ноле - Мареј финале никако. Двајцата играат дефанзивен тенис така што би било страшно досадно, задњи пат кога се сретнаа знам исклучив на сред меч.
Ти мора да се шегуваш пријателе. Било кои од првиве 4ца да играат меѓу себе тоа не може да се окарактеризира како досаден меч, точка. Досаден меч може да е Раонич-Карлович, таму брејк не гледаш, само пукање асови и поени со 1-2 удари максимум.
Друго, undercover од кај знаеш дека Ноле ќе тепа со Ферер? Од кај си толку сигурен? Баба Ванѓа си или? Ова те прашувам бидејќи се дрзна да коментираш како фановите на Федерер може да веруваат дека Мареј ќе го победел Федерер. Па ако го пратиш целиов турнир ќе ти стане јасно зошто, а и Псај ти објасни убаво погоре во 6те точки. А јас и реков претходно зошто да не го отпишуваме Федерер, со него никогаш не се знае, ако изигра на негов левел тогаш Мареј ќе биде победен лесно со 3-0 или 3-1, но сите знаеме дека Федерер не е оној стариот од 2007, има доста осцилации во играта. Велиш што има везе неизнудените грешки, епа поради тие неизнудени грешки Роџер ги губи мечевите против Ноле/Рафа/Енди, доколку винерите преовладуваат пред неизнудените грешки тогаш во 99% од слуачите Роџер го добива мечот. Еве земи статистика од Вимблдон 2012 и ќе видиш што ти зборувам.
Јас можеби навивам за Надал ама ги следам скоро сите мечеви и на останатите топ 4 тенисери, и анализирам колку што можам. Знам дека кај Роџер најбитни се сервисот и неизнудените, кај Ноле неговата одбрана и дали ќе му дозволи на противникот да доминира од основна линија итн итн, да не набројувам сега за секој посебно.
П.с. Ли На го доби првиот сет против Марија и во вториот сега за сега е 2-2, само што спаси брејк топка Марија. Огромен отпор пружа Ли На, можеби малку изненадувачки за тениската јавност но од кога го смени тренерот кинеската тенисерка почна да игра страшно подобар тенис. Инаку за потсетување тренер на Ли На е поранешниот тренер на Жастин Енан, Карлос и не ми текнува презимето а ме мрзи да гуглам. :) (мислам Родригез беше)
П.п.с. Брејк за Ли и водство од 3-2 во вториот сет, многу блиску е до финалето.

Не знам, тоа е мое мислење, јас никого не убедувам. Мене Ноле ми е досаден за гледање. Не дека не го ценам, напротив.

Бравос у момент кога стевенс се врати комплетно у мечот,азаренка зема медициски тајм аут,и тоа не од 3мин,како што е правилно,туку 15 :facepalm:.И нормално се врати одморена,свежа и рутински си го одработи гејмот.И на крај ја пршуваат зошто зеде одмор,и после 3,4 прашања,одговори дека го зела ради стрес:pos::pos:,невидена работа.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom