Australian Open 2013

Кој ќе го освои Australian Open годинава?

• Novak Djokovic

Гласови: 34 43,0%
  • Roger Federer

Гласови: 25 31,6%
  • Andy Murray

Гласови: 13 16,5%
  • David Ferrer

Гласови: 1 1,3%
  • Tomas Berdych

Гласови: 1 1,3%
  • Jo Wilfried Tsonga

Гласови: 0 0,0%
  • Juan Martin Del Potro

Гласови: 2 2,5%
  • Некој друг, ќе наведам кој во мислење.

Гласови: 3 3,8%

• Вкупно гласачи
    79
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Повеќе би скала Федерер да тепа. Го гледам сега и предходниот меч и не покажува ништо импресивно, не би требало да претставува некој голем проблем за Мареј. Би можел Мареј да тепа 3-0 против него и да биде одморен за финалето оти веројатни и Џокович не губи сет против Ферер...

Повеќе би скала Федерер да тепа. Го гледам сега и предходниот меч и не покажува ништо импресивно, не би требало да претставува некој голем проблем за Мареј. Би можел Мареј да тепа 3-0 против него и да биде одморен за финалето оти веројатни и Џокович не губи сет против Ферер...
Se kladime deka nema da ispadne vaka? :)

Mozno e se.
Како? Дека Мареј нема да тепа во 3 сета со Федерер или Џокович со Ферер?
Da, bas toa.
Imase li nekoj kolku tolku ideja deka Wawrinka kje tera 5 seta so Novak?
Jas samo sum se naucil da ne prokomentiram igri koi sto seuste ne se izigrani.

Епа еве може кладба по аватар за некое време....

Секогаш се пријавував на првата страна од новоотворената тема, сега поради технички причини, на 31-вата :D

Ги прочитав сите мислења, више не тениски дискусии, отколку тениски, што би рекол Syn, очобол...

А што е уште потрагично, се тие исти теми на муабет се вртат... Од тоа како Федерер ги добивал натпреварите поради негови грешки, а не поради тоа што противникот е подобар во тој дуел... Како Ноле е србенда глупа и проста сељачана, како имал селско понашање, еве сега на пуно им смета и неговото славење со кинењето мајци... Абе "милина"... Напатени душички...

Еве и јас како фан на Ноле, аплаузите му ги давам на Станислас за одиграниот натпревар, партија на кариерата... Малку фалеше Ноле да си ги спакува куферите... Ама искуството си го направи своето, подобрата физичка спремност такоЂе...

Сега за сега и Цонга Vs Роже играат одличен тенис, пред се неизвесен... 2-1 во сетови за Роже, а во четвртиот, Цонга сервира за сет... Петти сет во најава...

Oпа 2-2. Од сабајле имам чувство оти Цонга ќе го исфрли Федерер. Туку, најмногу од се ме израдува елиминацијата на Серена. Сосема неочекувано, ама ќејф ми направи оваа Стивенс. :D

Кој црн одличен тенис, Цонга можда игра одличено, Федерер е ужасен, со по некој повремен блесок.....90% од кратките топки, наместо винер за Федерер завршуваат по средината на полето на Цонга, при што му се отвара позиција за контра напад т.е. винер наместо да го загуби поенот, овој Федерер и да помине ќе биде прегазен од Мареј, очај, катастрофа.

Ништо од мелењето :icon_lol:

Отиде Серена курбан. Има чувство дека Стивенс може да направи нешто на турниров, а и дека може да и се спротивстави на Серена. Ама ај си викам, Серена ли е, што ли е.

Не е можно да сум таков проклетник. Вчера Алмагро водеше 2-0 и 5-4 во третиот сет и сервираше за меч и напишав дека таков Алмагро претставува опасност за било кој тенисер и човекот изгуби. Еве денес за Серена напишав дека ќе ја згази Вики а она загуби. До душа се повреди, да не се повредеше ќе беа лесни 2-0 за Серена али и Стивенс покажа дека е одлична тенисерка, а и јас покажав дека сум невиден баксуз. Криво ми е не успеав да ја догледам, гледав до 1-1 во сетови и после заспав. :(
Леле Шарапова-Вики ако играат финале што ќе и се деси на Викии... (се надевам Шарапова нема да се повреди или нема да загуби во следно коло :pos:)
П.с. Цонга :cuc: Не е дека се ситам нешто на Федерер туку човеков е вистинско уживање за неутралните гледачи, како добар тенис игра тоа е неверојатно. Се откорна од правење винери, супер отпор му пружа на Федекс.

Стварно ли не се поздравила Серена, така ко да слушнав? Овие црниве може ги бива за спорт ама дека се глупи луѓе по природа, глупи се.

Не не . Се поздрави Серена , дури отиде од другата страна на мрежата да и честита . Не е таква она. Е сега што замина за минута од теренот после мечот , да :D Сигурно и поминало низ главата "ми најдоа замена" :pos:

Капа доле за Стивенс. 19 години бе ! Ладнокрвно играње до сам крај и никакво плашење од успех. Бравос . За неа сум до крај на турнирот.

Штета :(
Премногу неизнудени грешки и брзоплетост на Цонга. Мора да работи на тоа зошто со ваква игра 1/4 финале евенуално и 1/2 на ГС-овите е максимумот. Федерер не покажа којзнае што.. со ваква игра тешко против Мареј

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom