Australian Open 2013

Кој ќе го освои Australian Open годинава?

• Novak Djokovic

Гласови: 34 43,0%
  • Roger Federer

Гласови: 25 31,6%
  • Andy Murray

Гласови: 13 16,5%
  • David Ferrer

Гласови: 1 1,3%
  • Tomas Berdych

Гласови: 1 1,3%
  • Jo Wilfried Tsonga

Гласови: 0 0,0%
  • Juan Martin Del Potro

Гласови: 2 2,5%
  • Некој друг, ќе наведам кој во мислење.

Гласови: 3 3,8%

• Вкупно гласачи
    79
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
каков меч со еден куп брејкови :)

Па добро кога ќе видиш кај жените повеќе брејкови се прават отколку кај мажите, барем од она што јас сум успеала да забележам овие години, освен кога се игра против Серена, со брзината на нејзиниот сервис може слободно против маж да игра :)

Во секој случај Квитова и Робсон изиграа тежок меч, а и квалитет видовме. Искрено, јас мислев Квитова лесно ќе победи, но сепак ми е мило за младата Робсон, заслужи да победи.

Па добро кога ќе видиш кај жените повеќе брејкови се прават отколку кај мажите, барем од она што јас сум успеала да забележам овие години, освен кога се игра против Серена, со брзината на нејзиниот сервис може слободно против маж да игра :)

Во секој случај Квитова и Робсон изиграа тежок меч, а и квалитет видовме. Искрено, јас мислев Квитова лесно ќе победи, но сепак ми е мило за младата Робсон, заслужи да победи.

Да но сепак ова е тврда и брза подлога и имаше помалце брејкови но сеуште е рано но ме зачуди Квитова на која ретко и се правеше брејк сега е во слаба форма..ноќеска Венус - Шарапова треба да биде интересен дуел кај жените.

Дефинитивно меч на вечерта кај жените треба да биде Шарапова-Венус, а кај мажите Алмагро-Јанович. Малку е глуп распоредот, нема ниту една двојка од мажите во 01:00 часот, но како и да е ќе се пратат вечерашните дуели до рано сабајле, едноставно многу интересни мечеви има.
И Ферер-Багдатис би требало да е одличен меч за око, ако играат според очекувањата треба да има еден куп интересни поени. Новак очекувам лесно и убедливо да го мине Радек, мислам дека нема никаква шанса Чехот против убедливиот Ноле.

Аи вечерва има интересни дуели. Аламгро - Јанович, мислам дека сепак можда и до 5 сета да дојде овој дуел ама ке оди на поискусниот Алмагро, мое мислење.
Вердаско повторно го форсирам, мислам дека ке го победи со 3-1 на овој Андерсон.
А и Бердих - Мелцер, е ова мислам за мене е убав меч за гледање , ама дали ке издржиме дотогаш, сепак мислам дека Мелцер е способен да му земе барем сет на Бердих.

А од жениве, Кејс ке изненади.

Вчера Симон тепа 3-1, а ја го имав 38.5+ гемови, а вкупно беа 38, кој малер сум.

Кај колку часот е Јержи-Алмагро и Марија-Венус? Вечерва планирам да подзагледам повеќе од тенисов.:)

Кај колку часот е Јержи-Алмагро и Марија-Венус? Вечерва планирам да подзагледам повеќе од тенисов.:)
Алмагро-Јержи не пред 03:30 часот, а Венус-Шарапова го отвараат вечерниот термин на Род Лејвер арената, значи во 09:00 часот ќе почне. :)

Ау, ќе ме убијат терминиве. Да си видам јас што има од еден вечерва најпаметно :D

Не го заборавајте и мечот помеѓу Ивановиќ-Јанковиќ, би требало да биде интересно :)
Иначе очекувам победа на Јанович вечер против Алмагро, и Бенето мислам дека може да го "изненади" Типсаревиќ. А од Шарапова-Венус очекувам Шарапова да победи 2-1.

Ана ќе си ја гледам на ТВ. :love:
Иначе еве го распоредот на натпревари кои ќе го пренесуваат Еуроспорт и Еуроспорт 2.
Eurosport International:
1. meč: Heather Watson (GBR) v. Agnieszka Radwanska (POL)[4]
2. meč: Ana Ivanovic (SRB)[13] v. Jelena Jankovic (SRB)[22]
3. meč: Novak Djokovic (SRB)[1] v. Radek Stepanek (CZE)[31] + Sam Querrey (USA)[20] v. Stanislas Wawrinka (SUI)[15]
4. meč: Venus Williams (USA)[25] v. Maria Sharapova (RUS)[2]
5. meč: David Ferrer (ESP)[4] v. Marcos Baghdatis (CYP)[28]
Eurosport 2 :
1. meč: Angelique Kerber (GER)[5] v. Madison Keys (USA)
2. meč: Julien Benneteau (FRA)[32] v. Janko Tipsarevic (SRB)[8]
3. meč: Nicolas Almagro (ESP)[10] v. Jerzy Janowicz (POL)[24] + Sam Querrey (USA)[20] v. Stanislas Wawrinka (SUI)[15]
4. meč: Jurgen Melzer (AUT)[26] v. Tomas Berdych (CZE)[5]

Smeniv den i nokj pokraj ova tenisive site denovi od pocetok do kraj gi gledam :D.Vecerva prv izbor ke mi e Janowicz,ke bide tesko protiv almagro no moze da go pomine.Beneto zima set protic Jankela sigurno,sto znam mozebi i da go prati doma,strasen tenis igra Beneto minative 12 meseca.Nole sigurica so Radek,a Bagdatis moze da go oznoi pitbulot i toa kako,covek sto nikogas ne se predava,ke si ima maki Ferer.Kaj zenive osekjam deka Masha gubi set od crnava,pa ke vidime.Se.citame niz nokjta.

Каков тенис се игра на мечот,Иванови-Јанкович:cuc:,ајмо ана:love:.

Makarova i Bartoli otekoa,fala bogu zavrsija,pa ke gledame i maski tenis konecno.

Победа на Иванович со 2-0 во сетови,сеа наредна ќе и ја видимо силата со Радванска.

Победа на Иванович со 2-0 во сетови,сеа наредна ќе и ја видимо силата со Радванска.
Mислам дека ќе пружи добар отпор. Не ми се верува да победи, ама способна е да освои сет. + за во кладилница најарно. :D

Mислам дека ќе пружи добар отпор. Не ми се верува да победи, ама способна е да освои сет. + за во кладилница најарно. :D
Ќе ја тепа бе, грев ќе биде да иде даље умрената Радванска, поодвратен тенис од неа никој не игра, само враќа, нема еден ебан винер во цел меч. :D

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom