Australian Open 2013

Кој ќе го освои Australian Open годинава?

• Novak Djokovic

Гласови: 34 43,0%
  • Roger Federer

Гласови: 25 31,6%
  • Andy Murray

Гласови: 13 16,5%
  • David Ferrer

Гласови: 1 1,3%
  • Tomas Berdych

Гласови: 1 1,3%
  • Jo Wilfried Tsonga

Гласови: 0 0,0%
  • Juan Martin Del Potro

Гласови: 2 2,5%
  • Некој друг, ќе наведам кој во мислење.

Гласови: 3 3,8%

• Вкупно гласачи
    79
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Vika lesno protiv Danilidu.
Muguruza protiv Vilijams nikako da go pogodi prviot servis, inace dosega dosta dobro se drzi.
Sakav brzo da zavrsi ovoj mec no ocekuvam iznenaduvanje od slatkoto devojce od Karakas. :D

а за праење пари :
- Serena да тепа испод -15.5 гема 6:2 6:0 = 14
- Азаренка да тепа испод -16.5 гема 6:1 6:0 = 13
- Колшрајбер - Вајнтрауб +29.5 гема 6:2 7:6 6:4 = 31
= 6 коефициент
Серена игра против една Шпањолка која ни од дома не ја знаат дека игра тенис . Не би требало да има проблем
Вика игра против старото арно Данилиду , но кај од оваа ќе изгуби 5 гема . Мала доза на резервираност имам , но сепак е добар тип.
Колшрајбер и Вајнтрауб поинаа прво коло со 3-0 победи . Мислам дека израелецов нема лесно да ја продаде кожата. Барем така мислам :)

Ако ја читате оваа порака во темата за Австралија Опен , значи дека сум преживеал и дека утре ќе одам да си подигнам 200 евра .

Абе МЕ УМРЕ црнава . МЕ УМРЕ !!
Тие што гледавте видовте колку беше тапа во прв сет . За конче ќе и земаа 3 гема во прв сет . Е тогаш ќе ме закопаа.
Браво за младава шпањолка , има надеж во неа . Доста зрело играше и за 19 години покажа и повеќе од солидна игра.

А сега да се израдувам на раат :vozbud::vozbud::vozbud:

Публикава е закон. Се утепав од смеење на натпреваров на Томиќ, направија лажен терен на трибини и играа тенис. Кои легенди. :pos:

Duckworth i Kavcic edvaj stoea na noze,crknaa i dvajcata,igraa 4h i 40min.Tomic se namaci so Brands i najverojatno go ceka duel so Fedeks.Endi siguren,a gledam simon momentalno i definitivno so troicki se najglupite teniseri sto postojat vo turot :D.

Давиденко како изигра со Ферер на турнир пред АО си мислев и денеска ќе даде отпор ама лошо игра..и да оваа Дате Крум до кога ќе ги тепа на 42 години :tapp:

Леле не ми се верува, снема струја во цела населба, на 3-3 во 1 сет, Федерер беше добар - константен, или Давиденко ептен потфрли? во првите 3 гема беше доста добар.

ако не те задоволуваат.
http://livefootball.ws/10822-tennis-2013-australian-open.html
имаш упатство. :D

Англиска алтернатива?

Кавчич паднал во физички шок после вчерашната победа:eek:
181111_512582888772074_294661648_n.jpg

Изненадена сум од Лаура Робсон, не ми се верува која игра и кој пресврт го направи против Квитова!!
И како што се продлабочува мечот, така е се посилна, браво браво! Има само 19 години, а одлична ментална сила! Би сакала да ја видам и во следно коло.

....И ете!! Победи! Браво!!! Прекрасна игра.

од вечерва почнува 3то коло и веќе почнуваат да се зголемуваат јаките утакмици

Ка мажите сите 8 меча освен Нишикори-Донској се интересни , а кај жените ссе издвојуваат српкото дерби Иванович-Јанкович каде очекувам голема борба , како и Вилијамс послабата против Шарапова.

И секако , летс го Гергес , летс го :pipi:

Изненадена сум од Лаура Робсон, не ми се верува која игра и кој пресврт го направи против Квитова!!
И како што се продлабочува мечот, така е се посилна, браво браво! Има само 19 години, а одлична ментална сила! Би сакала да ја видам и во следно коло.

....И ете!! Победи! Браво!!! Прекрасна игра.

каков меч со еден куп брејкови :)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom