Australian Open 2013

Кој ќе го освои Australian Open годинава?

• Novak Djokovic

Гласови: 34 43,0%
  • Roger Federer

Гласови: 25 31,6%
  • Andy Murray

Гласови: 13 16,5%
  • David Ferrer

Гласови: 1 1,3%
  • Tomas Berdych

Гласови: 1 1,3%
  • Jo Wilfried Tsonga

Гласови: 0 0,0%
  • Juan Martin Del Potro

Гласови: 2 2,5%
  • Некој друг, ќе наведам кој во мислење.

Гласови: 3 3,8%

• Вкупно гласачи
    79
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Серена се повреди на 4-0 за неа и 15-0 за Галовитс, но го доврши мечот и експресно ја прегази противничката со 6-0 6-0. Многу лошо го свитка зглобот, викаше и медикал тајм аут, но како што реков го заврши мечот. Сега останува да видиме дали ќе може да игра во продолжение од турнирот, ќе биде огромна штета доколку не може да игра. Колку да знаете го повреди истиот зглоб поради кој во 2002 година ја пропушти целата сезона. Се надевам дека не е ништо сериозно.
Вика малце се мачеше во вториот сет но лесно победи на крај со 6-1 6-4 и се пласираше во второто коло. Мареј изгледа страшно, барем по денес прикажаното и според мене е еден од најголемите фаворити на турниров.

Серена се повреди на 4-0 за неа и 15-0 за Галовитс, но го доврши мечот и експресно ја прегази противничката со 6-0 6-0. Многу лошо го свитка зглобот, викаше и медикал тајм аут, но како што реков го заврши мечот. Сега останува да видиме дали ќе може да игра во продолжение од турнирот, ќе биде огромна штета доколку не може да игра. Колку да знаете го повреди истиот зглоб поради кој во 2002 година ја пропушти целата сезона. Се надевам дека не е ништо сериозно.
Вика малце се мачеше во вториот сет но лесно победи на крај со 6-1 6-4 и се пласираше во второто коло. Мареј изгледа страшно, барем по денес прикажаното и според мене е еден од најголемите фаворити на турниров.
До 1/2 финале може повредна да игра , вториот направен точак на турниров после Шарапова :)

imat golema nadez vo zenskiov tennis Stephens,Robson,Watson koja igra ja imet a se na vozrast od 18-20 god, zasea mn realno rezultative kaj zenive ovie pomalive kvoti se napraj nekoj denar ovie 2 dena

Колку се смеев вчера кога играше Ана. Абе коментаторов еден осмех што вадеше на секој нејзин поен, се смеев и јас со него.

Инаку добар беше натпреварот Возниацки-Лисицки.

. Мареј изгледа страшно, барем по денес прикажаното и според мене е еден од најголемите фаворити на турниров.

јесте да... баш страшно.

_65279130_65279123.jpg

сеа освен у косата се запуштил у брадата (која не го личи) и е најблиску до caveman стадиумот.

Мареј беше одличен, но мора да поработи на дроп шотовите, ги промашуваше често. Инаку проработен форхенд со спектакуларни винери! Ми се допадна.
Федерер не се трудеше многу, лесно го мина противникот.
Да видиме како ќе биде понатаму.

582251_10151416844478627_864485151_n.jpg

Феде и Џоко на тренинг во Австралија :)

Најквалитетното за вечерва:

Lacko - Tipsarevic
Lopez - Stepanek
Mallise - Verdsaco
Begu - Radwanska

Џокович мислам дека ќе го смеле Харисон . Му лежат ептен вакви млади играчи без муда кои и немаат некое изразито оружје во играта .

Јас се знае на кој меч сум сконцентриран . Goerges - Oprandi

Најквалитетното за вечерва:

Lacko - Tipsarevic
Lopez - Stepanek
Mallise - Verdsaco
Begu - Radwanska

Џокович мислам дека ќе го смеле Харисон . Му лежат ептен вакви млади играчи без муда кои и немаат некое изразито оружје во играта .

Јас се знае на кој меч сум сконцентриран . Goerges - Oprandi
Ќе испадне ли + Гергес? :D

Вчера ме мрзеше да седам цела вечер. Си легнав, се наспијав, кога станав испадна дури и оти спортска сум фатил. :D За вечер ќе видиме. :D

Раонич против Росол, ова може да биде добар меч! :)

јесте да... баш страшно.

_65279130_65279123.jpg

сеа освен у косата се запуштил у брадата (која не го личи) и е најблиску до caveman стадиумот.
Абе ние може до утре да му се смееме ама човекот е одличен. Еве ќе видиш дека далеку ќе догура, што е до мене Мареј ќе го тепа Федерер у 1/2 финале.

Аман бе , толку ли само кремчиња има по темава? Што толку го мразите имиџот на Мареј , аман . Да не има правило дека мора да е избричен и со четворка цел потстрижен ?

Инаку за типувачи , Радванска со Бегу е поклон границата за над 16.5 гема . Добра е Бегу , има потенцијал , а и Агњешка не е некоја која чисти со 6-0 6-0 . Исто Шарапова поклон -16.5 со Дои од Јапонија . Шо да праи , и да дои и да не дои , 5 гема не зема. Јанкович е исто во форма , испод 19.5 гема треба да заврши со работата.

Мареј го гледав вчера,страшен е дури и на пресконференцијата новинарите го прашаа дали имал работено на мускулната маса преку паузата,бидејки делуваше многу моќно,тој само одговори дека мајцата му ги истакнувала мускулите сеуште бил слаб.Хаас отпадна а имаше дури и меч топка:(. Оваа вечер се фокусирам на мојот миленик Јанович а покрај него ке ги следам и Малис-Вердаско,Квери-Бејкер,Гергес-Опранди.

Untitled.jpg
Аман бе , толку ли само кремчиња има по темава? Што толку го мразите имиџот на Мареј , аман . Да не има правило дека мора да е избричен и со четворка цел потстрижен ?

Инаку за типувачи , Радванска со Бегу е поклон границата за над 16.5 гема . Добра е Бегу , има потенцијал , а и Агњешка не е некоја која чисти со 6-0 6-0 . Исто Шарапова поклон -16.5 со Дои од Јапонија . Шо да праи , и да дои и да не дои , 5 гема не зема. Јанкович е исто во форма , испод 19.5 гема треба да заврши со работата.
Како не чисти не зезај, Цибулкова не и земала гем :)

Радванска ќе ја откорне Бегу, она е таков тип на тенисерка што е скоро невозможно да и земеш поен со винер. А Бегу не е некоја тенисерка што може константно да ја притиска Агњешка без да греши. Според мене тип за овој натпревар -9.5 гемови во прв сет, би требало да пројде ова. Исто така очекувам Шарапова да ја победи убедливо
Дои, анонимната Јапонка. Јанович игра против ДеВарман(ваљда вака се пишуваше) и очекувам пролаз даље на Јержи.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom