Psyside
Nocturnal
- Член од
- 30 јануари 2009
- Мислења
- 18.778
- Поени од реакции
- 18.526
Ферер - Новак, уф ќе биде доста добар меч. Можеби и во пет сета ќе оди.
Какви црни 5 сета лол!
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Ферер - Новак, уф ќе биде доста добар меч. Можеби и во пет сета ќе оди.
Па и не е баш така наивен противник Ферер, кога против Бердих изигра 4 сета, а со него има многу добар скор во меѓусебни дуели, зошто да не изигра и против Ферер.Какви црни 5 сета лол!
5 сета, па 4 сета, па следно 3 сета за победа на Новак.Добро темпирана форма.
Па и не е баш така наивен противник Ферер, кога против Бердих изигра 4 сета, а со него има многу добар скор во меѓусебни дуели, зошто да не изигра и против Ферер.
Што знам..
Иначе нормално како фан негов би сакал мечот да го заврши во 3 сета.
Пишав и претходно, единствената шанса Новак да загуби пред финале беше мечот со Вавринка. Тогаш Станислас го играше мечот на кариерата а од друга страна Ноле беше летаргичен, најслабиот меч на овој турнир за него до сега. Јас му давам минорни шанси на Ферер да земе и еден сет, па вчера во четвртиот сет 4 пати го загуби сервисот Ферер а знаејќи каков ритерн има Ноле тогаш не му се пишува добро на Давид. Згора на тоа убедливо води Новак во меѓусебните дуели, редовен пациент му е Давид.Ферер - Новак, уф ќе биде доста добар меч. Можеби и во пет сета ќе оди.
Ферер ќе остави душа на терен, барем тоа знам и задолжително зема еден сет. Останатото, не можам да кажам.
Можеби, но играта на Алмагро ми е дефинитивно подобра за гледање, повеќе го ценам отколку Ферер, не знам зошто. Алмагро отсекогаш ми бил еден од идолите, често има добра игра, но психички не е подготвен за поголеми успеси, за жал.![]()
Kaжете што прајме со Мареј - Федерер..