Australian Open 2013

Кој ќе го освои Australian Open годинава?

• Novak Djokovic

Гласови: 34 43,0%
  • Roger Federer

Гласови: 25 31,6%
  • Andy Murray

Гласови: 13 16,5%
  • David Ferrer

Гласови: 1 1,3%
  • Tomas Berdych

Гласови: 1 1,3%
  • Jo Wilfried Tsonga

Гласови: 0 0,0%
  • Juan Martin Del Potro

Гласови: 2 2,5%
  • Некој друг, ќе наведам кој во мислење.

Гласови: 3 3,8%

• Вкупно гласачи
    79
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Aбе колку сака нека е јака Марија, гарантирам пораз во 2 сета против Серена :)

Новак стварно претерува , видовте ли колку девијантно се прекрсти на крај и ја дигна раката благо свиена во лактот , а треба да е права , плус најмалце 10 децибели погласно викаше :) .Маицата не смеел да ја кине ,имал забрана од Уникло за да не делува дека е од слаб материјал .
Шала на страна ,како и што реков,денес гледавме рестартиран Новак ,ама сеуште е некако резервиран ,нема многу агресивност ,некако дозирано игра ,се штелува ли ,се чува ли за батките од другата страна ,кој го знае . Ферер мислам дека нема шанси.
Што приметив ,3Максот во преносот касни скоро цела минута спрема rezultati.com.
Ебати преносот во живо :)

Во отсуство на Надал не ми се интересни турнириве некако :(.
Така да до крај мојата подршка ќе ја има Ферер. Вамос !

Хахах се фативте одма како риби на јадица :D

Голема штета што загуби Алмагро....

Aбе колку сака нека е јака Марија, гарантирам пораз во 2 сета против Серена :)
Абе јака е, слушај ме шо ти зборвам. ;) :icon_lol:

Аман бе Алмагро :facepalm: . МНогу ми е мака што не влегол , па и два пати сервираше за меч . И во трет и во четврти сет .

Проверив , има 3-4 пати играно 1/4 финалиња на Роланд Гарос , значи никогаш не играл 1/2 финале на слем . И сега каква шанса пропушти , кујзнае дали пак ќе му се повтори истата можност.

Хаха, па ти за швајцарец навиваш или сеа тоа пупу не важи :pos:
Логика левел ... мравојад, али ретардиран, бем ти начната дискусија.
Да навивам за швајцарец и? Зошто пу пу неважи? Секоја чест за последниов коментар

Одличен натпревар денеска одиграа Ферер и Алмагро. Скоро 5 часа одлична игра.

Да навивам за швајцарец и? Зошто пу пу неважи? Секоја чест за последниов коментар
Ти се читаш ли што пишуваш на темава или преку ноќ забораваш ? Викаш, немаме ние на кого да се радуваме на тенисов па ај за срби ќе навиваме демек тоа е лошо, ама уз пут, во истиот тој спорт, не е лошо да се навива за швајцарци, шпанци, ескими и остали на планетава ... Стварно незнам како не го стави тој дел '' пу пу не важи '' па сеа ме тераш по втор пат да го објаснувам.
Па која е таа глупава логика која се пропагира на темава и тоа за еден од најџентлменските спортови ? Ајде, немам намера да ги водам глупиве дискусии, тотално непотребни се на темава, со оглед дека истава е многу лесна да се модерира апелирам до Игор да ги брише сите дискусии од ваков тип и да ги остави оние кои најнормално си коментираат, срамота ќе е овој дел од форумов да се претвори во калакурница со малоумни дискусии кои се класичен очобол.

Мојот коментар на долго и широко го разграни како шо ти одговарат тебе. Како и да е те поздравувам и не те коментирам повеќе

Алмагро :facepalm: .. како само можеше тоа да го направи, на 2-0 си легнав (нормално, за да станам порано за Новак хехе) .. и како да сум знаел дека овој ќе му го сврти мечот. Башка што имал сервис за добивање на мечот.

Ферер - Новак, уф ќе биде доста добар меч. Можеби и во пет сета ќе оди.

Алмагро :facepalm: .. како само можеше тоа да го направи, на 2-0 си легнав (нормално, за да станам порано за Новак хехе) .. и како да сум знаел дека овој ќе му го сврти мечот. Башка што имал сервис за добивање на мечот.

Ферер - Новак, уф ќе биде доста добар меч. Можеби и во пет сета ќе оди.
Ferer mi e eden od poomilenite teniseri, ama ne mu davam pojke od 1 set vs Nole i to mu e mn, nemat igra za protiv Novak

Јас мислам аку поминеше Алмагро во 3 сета, ќе беше далеку поопасен отколку што сега е Ферер за Новак. Не беше случајно ни водството од 6-2 5-1 против Типсаревиќ, ако го гледавте мечот, едноставно блескаше Алмагро во поголем дел од мечот, е сега дали поради неискуство или некој друг проблем немаше " муда " да го заврши......

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom