Australian Open 2013

Кој ќе го освои Australian Open годинава?

• Novak Djokovic

Гласови: 34 43,0%
  • Roger Federer

Гласови: 25 31,6%
  • Andy Murray

Гласови: 13 16,5%
  • David Ferrer

Гласови: 1 1,3%
  • Tomas Berdych

Гласови: 1 1,3%
  • Jo Wilfried Tsonga

Гласови: 0 0,0%
  • Juan Martin Del Potro

Гласови: 2 2,5%
  • Некој друг, ќе наведам кој во мислење.

Гласови: 3 3,8%

• Вкупно гласачи
    79
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Абе Колшнајбер излезел. Оу, лошо таман мислев ќе има добар дуел Колшнајбер - Федерер ама ништо.

Мое мислење е дека Томич за 2/3 години ќе гази.
Шо знам бе Псај, го најавуваа уште на 16-17 години дека ќе биде нешто, но сега за сега нема ни грам од тоа. Викаш за Мареј дека освоил слем на 25 години, точно тоа, но Мареј уште на млади години ги победуваше на одредени турнири Надал и Федерер, а Томич моментално не им е ни до колена на првиве тенисери ни на некој турнир од 250 поени. Убаво пишал некој член поназад, татко му е тој што највеќе го јебе сега за сега, ултра дебилен татко има кој му ја кочи кариерата. Томич е измислен играч за на трева, на земја ќе биде потопен од било кој подобар земјаш, башка кај него има една чудна работа а тоа е неговиот форхенд, за мене најчудниот форхенд во машкиот тенис. Мислам дека само он игра таков форхенд, кога мава го остава отворен рекетот, практично тоа ќе му дојде без спин, а денес ретко кој игра така.
Нема везе, да не го дрвам, не можам со сигурност да кажам дали ќе биде нешто од него или не, но го почитувам твоето мислење. Што се мене тиче дај Боже да биде нешто, да влезе свежа крв во врвот на тенисот бидејќи веќе монотно стана се едни исти да гледаме на победничкиот пиадестал. :)

Абе Колшнајбер излезел. Оу, лошо таман мислев ќе има добар дуел Колшнајбер - Федерер ама ништо.
Раонич-Федерер е дупло подобар дуел. :)

Епа гледај кога е peak на повеќето тенисери, рано му е на дечкото, уште е зелен :)

Ќе видите за некоја година, само да смени тренер...

Аман бе што и стана на Шарапова, нормална е? :D Не сум гледал ниту еден поен од нејзините мечеви, но загуби само 5 гема до четвртфиналето.... и тоа играше против Вилијамс во третото коло, да играше против некој послаб..... можеби ќе победеше и слично на останатите 3 меча.... :oops:

Гледа ли некој Вавринка-Ѓоковиќ? Вавринка игра феноменално.

Гледа ли некој Вавринка-Ѓоковиќ? Вавринка игра феноменално.

Да да, не е случајно тоа што се уште нема изгубен сет годинава во Мелбурн...... дали може да го победи Ѓоковиќ........... тешко многу, но ајде да видиме дали ќе го задржи ова темпо. :D

Боже што прави Вавринка? Абе вакви поени не сум видела некој да вади досега на АО. :pos:

Ѓокович само 39% освоени поени на прв сервис.Го уништи Вавринка.

Хахаха, 30 0 на 5-3 водеше Вавринка, сега дефинитивно оди во пеколот :D

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom