Аудио Опрема: Засилувачи, Ресивери, Тунери, Звучници...

• Креатор на темата Креатор на темата Nemorosus
  • Време на започнување Време на започнување
Затоа што давам контакт од човек кој ги продава, број преку пп.

Каде има екстензија за кабел од слушалки за едно 2 до 3 метра, и цена одприлика? Мал/голем џек сеедно, имам адаптери.

Артист? Логинг?
Во Логинг тие готовите кабелчиња ми изгледаа неквалитетно па побарав да ми склопат со подебел кабел и позлатени конектори 6.35мм женско со 3.5мм машко за да можам да ги приклучам на PC и со 6.35мм конектор во појачало. Ефтино испадна.

Јако е сега со 6 метра кабел, може требаше 15 метра да земам до кујна да фаќа да слушам музиче уз ручек. :D

Ми треба 2.1 систем за на пц до 12к за гледање филмој и слушање музика ама поќе за филмој да ми препорачате и по можност да се со контролна конзола ко од лоџитек шо се тие 5.1

Сакам за дома да си земам ауди озвучување (5.1 сараунд или слично), нема потреба да е многу моќно, поважен ми е квалитетот на звукот, за слушање музика главно и по некој филм да се изгледа, дали има некој предлог и од каде може да се набави истото?

Сараунд и квалитет на звук не идат заедно. 2.0 и квалитет, да. И сега, како капак на све претпоставувам дека ќе речеш буџет некои 100 евра? :)

Сараунд и квалитет на звук не идат заедно. 2.0 и квалитет, да. И сега, како капак на све претпоставувам дека ќе речеш буџет некои 100 евра? :)
па ако не е сараунд не знам друго што треба да е, зарем 2 звучници (стерео) треба да даваат подабар квалитет на звук? појма немам затоа прашувам? иначе буџетот би бил докај 300, повеќе од тоа нема ни смисла да се дава за озвучување за дома

Ех за 300 евра имаш перфекција од звучки! само имај во предвид дека ќе мора да седиш пред нив, или барем да бидат свртени во насока накај тебе. Иди во Аудио Центар, и без 1 секунда размислување купи ги JBL LSR305, за парите не наоѓаш подобри, кој што сака нека ти каже, или што и да прочиташ не верувај дека има подобар избор, сепак затоа што понекогаш вкусовите варираат и кога се работи за ваков квалитет на звук за мали пари, можеш и да ги чуеш таму најверојатно па да видиш дали на тебе ќе ти се допаднат.

Последно уредено:
Дечки, дали некој од вас има правено појачало сам. Колкава јачина? Колку ве чинеле компонентите/материјалите? Има ли ваква тема?

Јас правев пред 25години,ама сега не ти се исплати,се наоѓа на реклама5 и сл. супер појачало за ок цена.

Јас правев пред 25години,ама сега не ти се исплати,се наоѓа на реклама5 и сл. супер појачало за ок цена.
Ако не ти е мака да препорачаш нешто? Инаку повеќе како нешто што ми е ќеиф го гледав ова, ама ќе видиме.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom