ATP World Tour Finals - London 2009

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
19 мај 2008
Мислења
1.929
Поени од реакции
500
Гледајте позитивно на работите сега Ноле ќе има повеќе време за одмор:pos:. Жал ми е што не продолжи понатаму и нема да го стигне Рафа на второто место, но мислам дека и да влезеше во полуфиналето немаше да има сила за повеќе. Очигледна беше исцрпеноста кај Ноле.
Инаку очекувам финале Федерер - Содерлинг. Според игрите на турниров би требало Робин да го победи Дел Потро, додека Роже нема да има проблем си Давиденко.

Божино

4815162342
Член од
27 јуни 2007
Мислења
8.603
Поени од реакции
13.301
Честитки за Давиденко, феноменален тенис прикажан од двајцата.
Првиот сет Федерер премногу опуштено влезе и тоа Давиденко го казни, после тоа максимално изедначено, но ете... Честитки уште еднаш, сосема заслужено. :smir:

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.742
Поени од реакции
18.490
Каков црн феноменален тенис...

Федерер играше многу слабо! Давиденко беше доста добар но сепак, главната причина за поразот е самиот Федерер. Играта на Давиденко нема никава врска со тоа, значи сам себе го убијал!

Член од
3 декември 2007
Мислења
2.681
Поени од реакции
182
Каков црн феноменален тенис...

Федерер играше многу слабо! Давиденко беше доста добар но сепак, главната причина за поразот е самиот Федерер. Играта на Давиденко нема никава врска со тоа, значи сам себе го убијал!
Сеге претера и ти малку. Ако Давиденко не покажа одличен тенис, не знам кој покажа.
Во првиот сет точно е дека Федерер играше лошо, многу грешеше, а Давиденко задржа повисоко ниво на игра.
За понатаму беше изедначено, Федерер играше одлично, ама и Давиденко му парираше.
Имаше драматичен крај, каде двајцата беа доста разиграни, имаше одлични поени од двете страни. Федерер имаше голема шанса за брејк на крајот, ама русинот остана смирен и не подлегна на притисокот.
Давиденко во гејмот кога направи гејм изигра неколку одлични потези, Федерер не успеа да се одбрани, ама далеку од тоа дека и тој изигра лошо, во тој гејм Давиденко беше man on fire.

По 13-иот меѓусебен дуел, Давиденко го покажа можеби неговиот најдобар тенис во кариерата и успеа да го победи Федерер за првпат.

Вечер очекувам исто така изедначен дуел на големите сервери, ама му давам предност на Дел Потро.

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.742
Поени од реакции
18.490
Сеге претера и ти малку. Ако Давиденко не покажа одличен тенис, не знам кој покажа.
Во првиот сет точно е дека Федерер играше лошо, многу грешеше, а Давиденко задржа повисоко ниво на игра.
За понатаму беше изедначено, Федерер играше одлично, ама и Давиденко му парираше.
Имаше драматичен крај, каде двајцата беа доста разиграни, имаше одлични поени од двете страни. Федерер имаше голема шанса за брејк на крајот, ама русинот остана смирен и не подлегна на притисокот.
Давиденко во гејмот кога направи гејм изигра неколку одлични потези, Федерер не успеа да се одбрани, ама далеку од тоа дека и тој изигра лошо, во тој гејм Давиденко беше man on fire.

По 13-иот меѓусебен дуел, Давиденко го покажа можеби неговиот најдобар тенис во кариерата и успеа да го победи Федерер за првпат.

Вечер очекувам исто така изедначен дуел на големите сервери, ама му давам предност на Дел Потро.
Друже како тоа играл одлично Федерер? слабо ги враќаше сервисите.

Слабо напаѓаше, скоро ич.

Слабо го користеше форхендот,само враќаше и чекаше на грешка така не се поминува полуфинале,му фалеше агресивноста од мечот против Мареј кога прикажа игра на негово вистинско ниво.

Слабо сервираше! што е една од најсилните страни на Федерер, направи малце винери слабо работеше со нозе и што уште не. На моменти кратки блесоци но остана само на тоа..

Со истите проблеми направи Давиденко да излезе од 0-30 во брејк шанса и да го земе гемот,тоа според мене е недозволиво! кога веќе падна малце психички Давиденко во тој гем.

Да бидеме релани, да игра Федерер со неговоти максимум Давиденко нема да земе повеќе од неколку гема, сет многу тешко а да победи?
Само би можел да сонува за тоа. Нивниот меѓусебен скор го кажува тоа нели? Да не ни спомнувам што кога Федерер го игра својот најдобар тенис нема тенисер во светот што може да се спротистави, Давиденко не го рачунам за еден од најдобрите тенисери во светот иако игра одлично на овој турнир. Според мене менталната снага е неговата главна слабост иако тоа изгледа дека полека го надминува. Единствените витински конкуренти кога Федерер би играл добро во моментов се Дел Потро и Џокович.

Божино

4815162342
Член од
27 јуни 2007
Мислења
8.603
Поени од реакции
13.301
Следната година очекувајте Дел Потро и Содерлинг да бидат големите ѕверки... Какви серви и какви удари човече... И најважното - каква психичка сила. Навистина сум изненаден.

Член од
3 декември 2007
Мислења
2.681
Поени од реакции
182
Многу изедначен меч, неверојатни сервиси и од двајцата, силни и прецизни форхенди, па и одлични бекхенди. Ова беше финале пред финале.
Содерлинг пропушти голема шанса, како резерва да дојде до финалето. После губењето на вториот сет, малку му опадна успешноста на првиот сервис, па направи дури и неколку двојни сервис грешки, Дел Потро успешно ја искористи секоја можност.
Содерлинг имаше брејк и требаше да добие уште два свои сервиси, мечот веќе беше негов. Изигра уште еден лош гејм на свој сервис и дојде рибрејк. Шансата пропадна, а во тај брејкот направи неколку грешки и беше надигран од Дел Потро кој ги намали грешките на минимум.
Во секој случај, кој и да победеше немаше да биде незаслужено.

Со ваква игра дефинитивно и двајцата идната година ќе бидат конкуренти за титули, особено на турнирите на тврда подлога.

Утре очекувам Дел Потро да помине полесно, мислам дека Давиденко е поизморен и нема да може долго да му парира, ама останува да видиме.

Ovce_Pole-9

^Tennis Lover^
Член од
12 декември 2008
Мислења
234
Поени од реакции
14
Леле неможам да верувам што пропушти Содерлинг:nesvest:Кога поведе со 4:2 си реков готово крај на мечот,али Дел Потро покажа постабилна игра на крајот. И после кога Дел Потро направи рибрејк,Содерлинг повторно имаше шанса за рибрејк после двата феноменални ретерни али што направи?Имаше огромен отворен прстор а тој одигра два пати на страната кај што стоеше Дел Потро...Еј не можам да верувам какви зицери направи кога се одлучуваше победникот,али тоа ти е менталната сила.Ништо,во секој случај ја имавме честа повторно да го видиме ѕверот од УС ОПЕН и сигурна сум дека доколку Дел Потро и утре одигра на исто ниво,ќе ја земе титулата...:toe:

Член од
16 јули 2007
Мислења
12.498
Поени од реакции
4.072
Аууу, Дел Потро ме воодушевува :) Се пострастен фан сум му :pos2:, де ако може и некоја убава слика :pipi:

pain_killer

Invictus
Член од
27 јули 2007
Мислења
4.539
Поени од реакции
2.229
Давиденко искористи повредата на Надал и рассеаноста на Федерер, има доста добар сервис и скоро стално кога сервираше тој ги земаше поените, ама не верувам тоа да му пројде и кај аргентинецот! Бидејќи Надал отпадна :( ќе го гледам фималево без да бидам наклонет кон некого! Очекувам Дел Потро да победи!

Ф

Фил Ајви

Гостин

vs.

Очекувам победа на Дел Потро. :helou:

Ovce_Pole-9

^Tennis Lover^
Член од
12 декември 2008
Мислења
234
Поени од реакции
14
Браво за сликите:smir:Ениуеј,и јас очекувам победа на Дел Потро ако игра на исто ново од синоќе:helou:

Член од
19 мај 2008
Мислења
1.929
Поени од реакции
500
И јас очекувам победа на Дел Потро меѓутоа Давиденко(шиткачот:)) игра во добра форма на турниров, така што Дел Потро ќе биде на тешка мака да го скрши неговиот отпор, посебно сега кога успеа да го совлада и Роже. Во секој случај речиси сум сигурен дека ќе гледаме три сета.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom