!!!!!!!!!!!ATP World Tour Finals, London | 09 -16 ноември, 2014 |

• Креатор на темата Креатор на темата Red John
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Шо прај Федерер, шо прај.

Ништо посебно, Нишикори беше жив очај. Цел турнир е ужасен, секоја година се покажува истото, дека е со сила јак настан, и дека не треба да постои.

Stef , abe sho si zapnal so toa precenuvanje na Nishikori , mu se poklopija kockite na USO i tolku , dodusha i go isperdashija vo finaleto . I muabetite , fizicki slab , se povreduva , ovo , ono . Pa ako mu e takva snagata , neka trenira ping pong . Ili ovaka - Za mene Soderling beshe najdobar , samo mononukleozata da ne beshe , Isner ima materijal za top 3 igrach samo da e ponizok i nema problemi so kolenato , ama ist da mu ostane servisot, Novak ke imashe ushte 3 slema najmalce samo da nemashe oscilacii i slichni shto bi bilo koga bi bilo. Abe toa e, tolku moze Kei , nit kontinuitet, nit telo shto ke izdrzi cela sezona na visoko nivo. Go napravi pred Cilic nebare dva levela, a e skroz obratno.Tvrdam , Cilic so negoviot servis i igrata od base linot kako visok igrach a i relativno dobrata brzina za negovata visina e pokvaliteten od Berdych , Kei , Ferer, Raonic i posle osvojuvanjeto na AO I samodoverbata shto ja stekna realno i moshne lesno moze do WIimby da stigne do 4-5 mesto na ATP.Shto e tolku cudno , pa eden nikakov Berdych vekje 4-5 godini se prepelka megju prvite osum na shala na smea

Треба да си глуп или Андеркавер да не приметиш дека во Нишикори лежи огромен потенцијал. Дечкото го има тенисот во малиот прст само треба уште некои работи да се дошминкаат. Новак ти текнува каков беше кога беше помлад? По 100 предадени меча во сезона имаше, само се мачеше со разно разни повреди... Нишикори моментално го јебе физичката спремност и повредите, а реално убеден сум дека може тоа да го надмине. Сега има малку пауза после турниров, па потоа следуваат припремите и верувам дека следната сезона ќе нема проблеми со повреди. Од основна линија ја би го ставил во ист кош со Ноле и Рафа, брутален е Јапонецот.

Кога го споредуваш со Марин, види му само статистика на Марин со топ 10 играчите а види му на Кеи. Марин со Надал нема победа, со Новак исто, со Мареј исто мислам дека нема, со Федерер тек сеа на УС Опен ја забележа првата, а за Нишикори имам напишано да не се повторувам.

И објасни ми каква тоа брзина има Чилиќ? Вчера доби 20 ритерни у патики и како муле некое не може назад да се помери. Нишика е оса за него во тој поглед. Чилиќ има само подобар сервис од Нишикори и во ниту еден друг сегмент од тениската игра не е подобар.

И јас мислам дека Нишикори има страшна техника на ударите од основна линија, подобра од било кој надвор од големата четворка. Сервисот е проблем кај него, посебно вториот, и склоноста кон повреди.

ne se razbirame okolu brzinata. Cilic od site dvometrashi e najbrz i igra najdobro od base linot, ne go sporeduvam so brzinata so Ferer , Kei i dr. On e najblizu do taa idealna kombinacija server bombarder i dobar base line igrach. Kako Kei znaesh li kolku strashni potencijali ima ama zaradi ova ili ona ne moze da go izvadat na povrshina ( citaj Gulbis , Fognini , Monfils i eden kup drugi). Nishikori ima tezok prosek servis, ama ima edna odlika ( dali oti e japanac i ima nekoj kamikaza gen) mnogu ne mu ja misli i igra moshne hrabro i agresivno od base line-ot . Koga mu e denot pobeduva i voodushevuva takvi kako tebe , koga ne mu e go peglaat ( kako denes primer ili na finaleto na AO)
A kontinuitetot kaj Kei , nemoj da me je..sh , Makedonska fudbalska reprezentacija ima bolji kont....... (ebate zborot ebate)

Kako Kei znaesh li kolku strashni potencijali ima ama zaradi ova ili ona ne moze da go izvadat na povrshina ( citaj Gulbis , Fognini , Monfils i eden kup drugi).

Овие што ги наведе се тешки лузери, кловнови без победнички менталитет. За нив Нишикори е зид. Јапончето има победнички менталитет и не се плаши од никого, затоа и има победи против најголемите играчи.

Овие што ги наведе се тешки лузери, кловнови без победнички менталитет. За нив Нишикори е зид. Јапончето има победнички менталитет и не се плаши од никого, затоа и има победи против најголемите играчи.
da de , pa pishav pogore oti ima nekoj kamikaza gen vo nego :) .Inaku nemanjeto pobednicki mentalitet ,nemanjeto fizikus i sklonost na povredi pa i mononukleozata mislam deka vleguvaat vo ista kategorija pricini za neuspeh i nevadenje na povrshina potencijalot shto go imash.

Треба да си глуп или Андеркавер да не приметиш дека во Нишикори лежи огромен потенцијал. Дечкото го има тенисот во малиот прст само треба уште некои работи да се дошминкаат. Новак ти текнува каков беше кога беше помлад? По 100 предадени меча во сезона имаше, само се мачеше со разно разни повреди... Нишикори моментално го јебе физичката спремност и повредите, а реално убеден сум дека може тоа да го надмине. Сега има малку пауза после турниров, па потоа следуваат припремите и верувам дека следната сезона ќе нема проблеми со повреди. Од основна линија ја би го ставил во ист кош со Ноле и Рафа, брутален е Јапонецот.

Кога го споредуваш со Марин, види му само статистика на Марин со топ 10 играчите а види му на Кеи. Марин со Надал нема победа, со Новак исто, со Мареј исто мислам дека нема, со Федерер тек сеа на УС Опен ја забележа првата, а за Нишикори имам напишано да не се повторувам.

И објасни ми каква тоа брзина има Чилиќ? Вчера доби 20 ритерни у патики и како муле некое не може назад да се помери. Нишика е оса за него во тој поглед. Чилиќ има само подобар сервис од Нишикори и во ниту еден друг сегмент од тениската игра не е подобар.

Ај вака само. Чилиќ како прво има скор од 1-2 со Надал, 2-10 со Мареј и 1-5 со Федерер. Оваа сезона со Новак пред турниров имаше 10-8 во сетови, додека преходно во кариера имаше 22-4.

Друго се приметува разликата во сервисот и ритернот кај него. Го следам од пензионирањето на Анчиќ и го знам секој сегмент. Боб Бред беше една огромна кочница и уназадување во неговата кариера. Цели 6 години, 0 напредок.

Значи менува тренер и на 25 годони покажува огромен напредок и освојување на УС Опен. После тоа очекувате да игра во исто светло како да е машина. Едноставно го покажа потенцијалот и мислите дека не може да се повтори. Јас не викам дека константно ќе игра така (ама зошто да не), но доволно е уште 1-2 така да се повампири и да земе уште еден слем. Ни Нишикори, ни Мишикасти не го стига веке.

Зборувате како да е случајност оваа година да му е убедливо најдобра и да има 750 аса наспрема претходните сизон хај 550.

Дефинитивно премногу се залетувате и судите според моментумот на играчот. Не само во тенисот, за било кој спорт на кајгана.

Милош Раонич ми личе ко некој тип излезен од 50тите од од САД, а Енди Мареј на некоја неуспешна карикатура од Симпсонс.

ne se razbirame okolu brzinata. Cilic od site dvometrashi e najbrz i igra najdobro od base linot, ne go sporeduvam so brzinata so Ferer , Kei i dr. On e najblizu do taa idealna kombinacija server bombarder i dobar base line igrach. Kako Kei znaesh li kolku strashni potencijali ima ama zaradi ova ili ona ne moze da go izvadat na povrshina ( citaj Gulbis , Fognini , Monfils i eden kup drugi). Nishikori ima tezok prosek servis, ama ima edna odlika ( dali oti e japanac i ima nekoj kamikaza gen) mnogu ne mu ja misli i igra moshne hrabro i agresivno od base line-ot . Koga mu e denot pobeduva i voodushevuva takvi kako tebe , koga ne mu e go peglaat ( kako denes primer ili na finaleto na AO)
A kontinuitetot kaj Kei , nemoj da me je..sh , Makedonska fudbalska reprezentacija ima bolji kont....... (ebate zborot ebate)
Одма ќе ти наведам побрз двометраш- Делпотро. А и подобар од Чилиќ.
Сериозно Гулбис, Фоњини и Монфилс ги стави во комбинација со Нишикори? Мислам сериозно? Гулбис, тенисер без грам памет, роден лузер и без форхенд го сместуваш во ист кош? Монфилс, циркузант, дефанзивец? Фоњини, најголемиот тениски дегенерик без грам култура кој нема ниту психа ниту мозок да направи нешто повеќе? Немој жити мене. Нишикори ми е втора верзија на Ноле ако го тргнеме сервисот на страна. Само што Нишикори е поагресивна верзија на Ноле, тука е подобар Ниши, а во дефанзивата послаб од Ноле. Сезонава се докажа дека сите до еден може да ги победи. Новак изеде тежок ќотек во Њу Јорк, Надал изеде мноооогу голем ќотек во Мадрид ама имаше среќа што се повреди Нишикори, а Федерер си изеде ќотек лани во Мадрид и сезонава во Мајами. Играта од основната линија му е ебење, само ти реков треба да се поклопат коцките. Јас искрено немам ништо против Марин ама реалноста е таа, он не може повеќе од ова. Ја главата ќе ја ставам дека да играше против Ноле или Надал во Њу Јорк немаше да освои титула.[DOUBLEPOST=1415748390][/DOUBLEPOST]
Ај вака само. Чилиќ како прво има скор од 1-2 со Надал, 2-10 со Мареј и 1-5 со Федерер. Оваа сезона со Новак пред турниров имаше 10-8 во сетови, додека преходно во кариера имаше 22-4.

Друго се приметува разликата во сервисот и ритернот кај него. Го следам од пензионирањето на Анчиќ и го знам секој сегмент. Боб Бред беше една огромна кочница и уназадување во неговата кариера. Цели 6 години, 0 напредок.

Значи менува тренер и на 25 годони покажува огромен напредок и освојување на УС Опен. После тоа очекувате да игра во исто светло како да е машина. Едноставно го покажа потенцијалот и мислите дека не може да се повтори. Јас не викам дека константно ќе игра така (ама зошто да не), но доволно е уште 1-2 така да се повампири и да земе уште еден слем. Ни Нишикори, ни Мишикасти не го стига веке.

Зборувате како да е случајност оваа година да му е убедливо најдобра и да има 750 аса наспрема претходните сизон хај 550.

Дефинитивно премногу се залетувате и судите според моментумот на играчот. Не само во тенисот, за било кој спорт на кајгана.
Чилиќ премногу напредуваше сезонава, значи ПРЕМНОГУ. Не само во сервисот, туку и во други сегменти. Иванишевиќ е полн погодок за него. Него муабетот беше споредба со врвни тенисери, пошо секако Чилиќ го сметам за топ 10 играч моментално, а и АТП листата го кажува истото. Реалноста вели дека Марин не може многу повеќе од ова сезонава, а пази Слемот што го освои беше под определени околности, односно поклопени коцки. Он е висок 198, лимитиран е во движењето и против цврсти играчи од основната линија не може да игра. Ете со Ноле се виде тоа најубаво, сервира бомба од 210 на саат и добива ритерн у патики, е јебеш га, против тоа не се може. Он е премногу висок и спор за да има време да се намести за тие удари. Плус таквите играчи не може да ги пробие со 1-2 удари, него мора да удри 9-10 удари во континуитет за да го освои поенот, а тоа резултира со огромен број на грешки.

Значи пак ќе кажам, јас воопшто не го мразам Марин, напротив, многу го почитувам, кул дечко ми е, мирен, културен, секогаш прибран, ама мислам дека Нишикори многу повеќе ќе постигне од него во кариерата.

I del potro i cilic mozat voda da mu nosat na Janowicz od aspekt na podviznost. Pa cudo edno e kolku e podvizen jerzi so ogled na faktot deka e najvisok od site 3ca 2.04 mislam deka e. Sepak toa sto intelegencijata mu e vo minus beskrajnost e druga stvar i najbitna sto ne e vo top 10 barem.

Дај некој на Раониќ нека му објасни дека ова е тенис а не НБА

Молев бога, Раониќ да не се најди во Лондон баш заради ваквите очобол утакмици. Човекот е најдосадниот играч на атп турот во последните 10 години. Се се сведува на 3 удари размена во еден поен. И кога ќе го видам да се мести на форхенд и нема да стигне, па ќе изведе некој смешен удар....:facepalm::facepalm::facepalm:

Ова што го гледам моментално е тажно, мизерно, очајно...
Оваков очаен меч немам гледано до сега во мојот живот, а инаку се работи за меч од групната фаза на Мастерс Купот, каде што играат 8те најдобри. Ќе повратам :sick::sick::sick::sick::sick::sick:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom