ATP тенис - општа дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Anonymus1
  • Време на започнување Време на започнување
pa se soglasuvam za Djovak,svedok si deka kolku pati sum go kritikuval za toj odnos,body language.Za Alcaraz zborev,ako ne primeti.Djovak,kakov bil,sho bil,kaj bil,zavrshuva negovoto,pred fajront e.Za Alcaraz e muabetot.
Автоматски споено мислење:

zoshto jas,koga ve ima nekolku pred mene hierarhiski po ekspertixa :)

ama nema potreba da dodavash,ti si toj
gi ima ushte nekolku,biseri so promashuvanja, ama mudro si molcat
Се додека не е насочено кон противникот и се додека не е против правилата секое однесување е океј. Секој различно доживува на терен, ете Алкараз си коментира со боксот, Новак знае и на кур да ги качи, Медведев редовно мртви му ебе на тренерот, Надал е мирен, Ѕверев е мирен према боксот итн итн, значи не е ништо недозволено од сево ова набројано така да не гледам никаков проблем. Едно е да не ти се допаѓа што е личен вкус, а друго е да не е дозволено и некој да го прави тоа. Иначе за тебе сум Матс Виландер и Алекс Кореча подзачинето со Патрик Муратоглу во тениско знаење. :D

• Тажно
Reactions: Syn
Океј малце на страна за џокович и дебатата кој е број 1 , сабајле во токио зверев изгуби 2 0 од Томпсон, Томпсон го гледав на претходниот турнир и типот е дебакл, тежок нуб. Фан сум на тенисот ама од некој си спортски аспект ова ми е малце невозможно , некој да објасни што се случува со играчиве, дали не им е денот дали не им се игра дали не им лежи противникот , ве молам ако има некој експерт нека објасни.
imam pishano porano na taa tema,potochno sho e razlikata od Novak,Rafa ,Fed od ostanatite,dali tolku im se podobri udarite,forhend ,behend itn, ili dvizenjeto,i moe mislenje e deka tehnicki gledano ne ja pravi razlikata udarite shto gi poseduvash megju top ten igrach nasproti igrach od 50 mesto pa nadole.Golemite,vrvnite igrachi znaat i koga ne im e denot,ili ako naletat na nekoj muflon koj shto se mu odi od raka toj den,da smenat game plan,da mu najdat slaba tocka,da tegavat, da gi docekat pette minuti, i vtoriot i najvazen element e konstantnosta.Brojkite pozadi big trio se bash zaradi pogore nabrojanite faktiri.Djovak ima eden kup mechevi dobieno na toj nachin,kako sakash esapi statistika,pokazuva deka e nadigran,a toj pobedil.Eve najtaze so Djere.Da beshe Zverev na negovo mesto hipoteticki,posle vodstvoto od 2:0 na Laslo, tretiot set ke beshe run and gun od Zverev,shto bide neka bide i krajno ke beshe 3:0.Od ovie novite edinstveno Alkaraz i Siner davat signali deka poseduvat takov setup,ama kolku ke go nabildad,usovrshat,vremeto ke pokaze.Likovi kako Tsitsipas i Zverev,nikogash nema da go imat toj setup,mindset.

Се додека не е насочено кон противникот и се додека не е против правилата секое однесување е океј. Секој различно доживува на терен, ете Алкараз си коментира со боксот, Новак знае и на кур да ги качи, Медведев редовно мртви му ебе на тренерот, Надал е мирен, Ѕверев е мирен према боксот итн итн, значи не е ништо недозволено од сево ова набројано така да не гледам никаков проблем. Едно е да не ти се допаѓа што е личен вкус, а друго е да не е дозволено и некој да го прави тоа. Иначе за тебе сум Матс Виландер и Алекс Кореча подзачинето со Патрик Муратоглу во тениско знаење. :D
pa ne rekov deka e zabraneto,naprotiv.Ako citash vnimatelno,ke razbereshe deka taa karakterna osobina mu ja pishav vo kontekst shto moze da mu prechi vo ostvaruvanje vrvni uspesi,a ne dali e zabraneto.Gluposti,kaj jgo otera muabetot,sekoja cest.Za toa koj kolku poznava tenis,lesno e da se izmeri,vrati se nanazad deset godini i chitaj jas shto sum pishuval,prognoziral,a shto ti,i koj izlegol vo pravo.Ushte kaga beshe Djovak na cetiri slema,tvrdev i se inaetev ovde deka Djovak ke e GOAT.Ti beshe eden od najglasnite smejachi, smajli retard diskusii.No,ok,poshtujem, ne e losho da imash visoko mislenje za samiot sebe

Последно уредено:
FB_IMG_1697787054956.jpg

Се избламира директорот на АО со изјавата во некоја австралиска телевизија дека Рафа 100% се враќа и ќе биде таму за да освојува.
Еве го остава сомнеж дека можно е одложување на враќањето.
Не би ме зачудило и да игра само на земја и така да ја заврши кариерата.

Се избламира директорот на АО со изјавата во некоја австралиска телевизија дека Рафа 100% се враќа и ќе биде таму за да освојува.
Еве го остава сомнеж дека можно е одложување на враќањето.
Не би ме зачудило и да игра само на земја и така да ја заврши кариерата.
Ова у превод значи дека нема да се врати на АО 304982094823094823423%. Секогаш вака прави кога се враќа од повреда, ако најави дека не е сигурен тогаш у 99% од случаите не се враќа на терен тогаш кога првично рекол. Ваљда ќе ја изигра сезоната на земја ако може и тоа е тоа. Али загрижува ова со менталното здравје, веројатно физички не може да издржи и тоа го јаде и го кине на психички план зашо е навикнат секогаш да е во борба за трофеи а не декор на терен. Јебига, ако не издржува телото нека се појави само на РГ колку да обележи крај на кариера и тоа е тоа.

Иначе овој дебилот Тили се излета и после тоа Рафа изјави дека да не бил добар пријател со него можеби и тужба ќе поднесел за дезинформирање.

Продолжува со ботовските изјави :icon_lol:

Чекајте само да заврши кариера, точно ќе ви каже дека осеќал дека Ѓоковиќ му е најдобар пријател на РГ 2020, а Доха 2016та и АО 2019т непријателска енергија осеќал оти почна да изјавува дека целта му е да освои најмногу слемови. Гарант уште тогаш ја осеќал фрустрацијата во зборовите на Ѓоковиќ

Ne, tuku obesuvas, dosaden ala proliv si na momenti.
repostiram tvitovi shto gi srekjavam,a korespondirat so moeto mislenje.Znachi,forward.E sega,ti ,Stef,enivaj,so smajli go pokazuvash tvojot stav kon toj post,vo najmala raka,ne se soglasuvaah.Ok,poshtujem,sekoj so svojta pamet, ama ,prijatel,postot ,potkrepen so klipot,pokazuva dvojni arshini i kriteriumi.Od avion se gleda deka Djovak sluchajno go udira liniskiot,a ,,kolegata,, Stefan gleda deka go ,,zastrelal,,.A Fed ladno pozadi grb go mava topcheto nakaj balboyot,i zgore mu vika deka treba da e ,,spremen,, .Ovde se smeat,a kaj Djovak diskfalifikacija.Ne mi beshe celta pak da trosham tastatura pa da se objasnuvame za slucka koja e oddamna arhivirana, postot mi se vide dobro sklopen so video klipot,i od sto lugje devedeset i devet ke se soglasat so kreatorot na postot,nezavisno cii fanovi se,eden ke bide kontra,od samo nemu razbirlivi prichini i agol na percepcii,ama pak zatoa e taa komparacijata so Izrael i Gaza.Shto e dosadno kaj toj klip,post,ne mi e jasno,osven na nekoj da mu smeta shto od deneshna distanca gleda deka ne bil vo pravo za gorenavedenata slucka i se uveruva deka ima dvojni arshini

repostiram tvitovi shto gi srekjavam,a korespondirat so moeto mislenje.Znachi,forward.E sega,ti ,Stef,enivaj,so smajli go pokazuvash tvojot stav kon toj post,vo najmala raka,ne se soglasuvaah.Ok,poshtujem,sekoj so svojta pamet, ama ,prijatel,postot ,potkrepen so klipot,pokazuva dvojni arshini i kriteriumi.Od avion se gleda deka Djovak sluchajno go udira liniskiot,a ,,kolegata,, Stefan gleda deka go ,,zastrelal,,.A Fed ladno pozadi grb go mava topcheto nakaj balboyot,i zgore mu vika deka treba da e ,,spremen,, .Ovde se smeat,a kaj Djovak diskfalifikacija.Ne mi beshe celta pak da trosham tastatura pa da se objasnuvame za slucka koja e oddamna arhivirana, postot mi se vide dobro sklopen so video klipot,i od sto lugje devedeset i devet ke se soglasat so kreatorot na postot,nezavisno cii fanovi se,eden ke bide kontra,od samo nemu razbirlivi prichini i agol na percepcii,ama pak zatoa e taa komparacijata so Izrael i Gaza.Shto e dosadno kaj toj klip,post,ne mi e jasno,osven na nekoj da mu smeta shto od deneshna distanca gleda deka ne bil vo pravo za gorenavedenata slucka i se uveruva deka ima dvojni arshini
Povekje mi e smesna tvojata opsednatost so site ovie raboti nego li samite raboti sto gi postiras, toa se smajlinjata vo konkretniov slucaj.
Nikad ne ja poddrzav diskvalifikacijata na Djokovic od toj turnir, i den denes ne smetam deka trebase da go kiknat. Nemase srekja u toj slucaj i toa e toa.

Povekje mi e smesna tvojata opsednatost so site ovie raboti nego li samite raboti sto gi postiras, toa se smajlinjata vo konkretniov slucaj.
Nikad ne ja poddrzav diskvalifikacijata na Djokovic od toj turnir, i den denes ne smetam deka trebase da go kiknat. Nemase srekja u toj slucaj i toa e toa.
uff,kakva opsednatost,ne zaebavaj,da mu e strav da postira covek neshto.Konstatacija na dvojni arshini,ne e opsednatost,naprotiv.Aj,da se pravime slepi.

Позитивна вест за денес! Ова дефинитивно дава самодоверба и мотивација за успеси и напорна работа.

Интересен ждребов за Париз, мислам нема да гледаме Новак-Карлос финале тука, некако стандардно е полн со "изненадувања" турниров (во наводници, пошто мислам дека не би било огромен шок барем еден од двајцава да не стигне до финале)
1698505167562.png

Не знам дали некој гледа, Синер и Медведев играат страшен натпревар.
Топчињата ги дупнаа од мавање , какви размени, пируети , гејмови од по 15 минути... многу потценет меч ап.
Изгледа само за Новак - Алкараз коментирате ко луди на темава. :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom