Драјв волеј бе, не сув волеј.

Реално, Новак денес доби taste of his own medicine, само во поексплозивна и убрзана верзија. Тоа што Новак грешеше многу и беше прилично лош за негови стандарди е заслуга на Алкараз, а во мала мера и на ветрот. Против други противници Новак како прво освојува многу лесно поени на сервис, добива еден тон евтини поени, а со тоа се полни со самодоверба и сигурност во размените. Второ, ги полудува со длабоки топки, нешто што денес не му одеше баш од рака. Трето, доминира во размените. Денес ништо од ова не беше така, Алкараз го полуде Новак со ритерни, жими се којзнае колку време го немам видено Новак вака да е немоќен на сопствен сервис во повеќе наврати, особено тоа се осети во втор и трет сет.
И покрај сите овие работи Новак најде начин да се врати и беше баш близу ама ете тој драјв (не драј

) волеј го кошташе брејк и титула, а со тоа докажа и каков шампион е. Да беше некој друг сигурно ќе беше 6-1 или 6-2 за Карлитос во четвртиот сет.
Кога сме кај него што повеќе да се каже а што го немам кажано до сега, дечкото е the next big thing во тенисот и ова го зборам некое време, прејака психа, мирна рака и прехрабар во клучни моменти. Јебига тоа не се учи, тоа е вродено. Ме фасцинираше како одговори после криминалниот прв сет, а исто така ми се свиѓаше и како одговори после колапсот во Париз и ако не се лажам бев еден од ретките, ако не и единствен што рече дека Алкараз ќе го добие Новак на следниот дуел на Слем што ќе го имаат. Он и на РГ беше подобар ама крахираше физички. Му гледав изјави у Квинс и сеа на Вимблдон околу тој меч и самоуверено кажуваше дека сфатил каде згрешил и дека следниот меч против Новак нема да биде таков, а епилогот го видовме денес.
Секоја чест за мечот денес, да се пофалам дека погодив точен резултат 2:3 за Алкараз, нешто што се случува секоја престапна година кога е во прашање моето типување.
П.с. Делбој, знам дека ќе го прочиташ постов бабуш, пуши фламбиран пенис.