ATP тенис - општа дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Anonymus1
  • Време на започнување Време на започнување
Marej od 2016 ke si igrashe kurtashak so Alcaraz 2023
Нема проблем за ова. Алкараз за Мареј е Федерер лично и персонално у секој аспект од играта, талент, глава, удари, брзина, буквално све. На 20 години има скоро колку што има Мареј за цела кариера.

prvo,mi imponira shto, ete,sum pod lupa na nekolku ,,forumski kolegi,, ,me sfakjat seriozno,shto se navrakjat dve godini nanazad da mi proverat shto sum pishal,kaj sum ,,zgreshil,, .Sega,koga vekje ste nashle vrreme da mi barate eden post,nemashe da bide na odmet da prochitate povekje postovi i repliki kako se razvila diskusijata,vaka,von kontekst,ne e fer.Dodusha, i od ovoj kopiran post se gleda,deka,jas reagirav na sporedbata deka e idniot Nadal so eden osvoen masters.I ubavo pishuva,poleka,ima vreme,mosne e rano.Najbitniot faktor,da bide idniot Nadal,Novak e da ovoj level na tenis go drzi najmalce DESET godini.I od deneshna distanca pak ke go kazam istoto,so mal updejt,deka Alcaraz sekojdnevno uchi,napreduva,za razlika od Tsitsipas koj zastana,ne mrda,Siner isto taka,Aliasim pak duri se ,,vrakja,, nazad.Edinstveno Rune mi e enigma.Pazi,sum reagiral oti e rano da go sporeduvame so Nadal.Imashe postovi od tipot ,, ama na negovi godini podobri brojki ima od Rafa,,.E da de,ama i Ceng i Beker imaa ludi brojki na 18 godini i bidna sho bidna.Aj Beker i napravi neshto,ama nesporedlivo so Rafa,a za Ceng da ne zborime.Da ne se povtaram,koga debatirame,da se drzime do sushtinata na postovite koga replicirame, tek sega doagja periodot koga Alcaraz treba da pokaze od sho materijal e.Toj,najverojatno,ke ja ima srekjata da ima slaba konkurencija.Shto da kaze Marej.Ili Fed,Nadal i Djovak.Se ispozaklaa megju sebe i napravija strashni,nerealni brojki.Novak so 36 godini konda se sheta po slemovite koga gi nema Fed,Nadal,Marej.Vrati se samo 5 godini nanazad,ne deset,pa kakvi spektakli od tenis ni prireduvaa.Marej od 2016 ke si igrashe kurtashak so Alcaraz 2023,da ne zboram za Big three.Vakvi velichenja na Alcaraz ne se fer prema Rafa,Novak.Ima vreme.Sega se pojavuvat novi situacii,branenje na osvoenoto,pritisok na odnapred ustolichen pobednik,motiv,pa najvaznoto konstantnosta.Eve,primer,ne osvoi USO, pa AO, dali toa mi dava za pravo pa jas da mudruvam,i da vi baram postovi shto ste pishale,i da se pravam pameten oti mnogu razbiram tenis.Rano e,poleka,brojkite na Rafa i Novak se nerealni,vo nerealna konkurencija.Dali Vilander ne razbira tenis koga pred deset godini davashe izjavi deka Djovak teshko da osvoi deset slema,i deka 16 slema na Fed se nedostizni.
Добро бе брат не ми раскинувај, така де 2000 збора испиша.. ги прочитав и предходните постови и во ред е се случува да се утне во проценката, не си единствен во ред е мала шала беше сликата, не си ми под лупа и не го барав ја постот него ликот што ти реплицираше пред мене..

У реду е пријател не филозофирај. Кажа дека тешко е да освои слем у наредни 3-4 години, а малиот освои 2 слема до сега. Едноставно кажи си дека згреши во проценката и тоа е тоа. Не се потребни километарски статуси, за некоја твоја погрешна предикција.
da be druze,zgreshiv so 3 god. ama , od celiot muabet okolu alcaraz,toj muabet e del,glavniot lajt motiv bil skroz drug,osvojuvanjeto slemovi e del od diskusijata.Vcera rekov deka zgreshiv,ama delot so ,,rano e,smalete dozivljaj,, ushte stoi
Автоматски споено мислење:

Нема проблем за ова. Алкараз за Мареј е Федерер лично и персонално у секој аспект од играта, талент, глава, удари, брзина, буквално све. На 20 години има скоро колку што има Мареј за цела кариера.
za zal li,za srekja li,shta bi bilo kad bi bilo nikogash nema da znaeme,ama Marej na Wimby,eve koga go dobi Djovak ili Fed, so vcerashniot Alcaraz glatki 3:0 ke beshe.Za drug teniser ne znam,ama igrata,nivoto na Djovak go znam do detal, i vcerashniot Djovak,pa i toj na RG, ili potochno 36 godishniot Djovak, e e daleku od negoviot pik, se poznava zabot na vremeto.I takov,pak parirashe,more eden udar odlucuvashe,da go dobie vrvniot Alcaraz.

Последно уредено:
da be druze,zgreshiv so 3 god. ama , od celiot muabet okolu alcaraz,toj muabet e del,glavniot lajt motiv bil skroz drug,osvojuvanjeto slemovi e del od diskusijata.Vcera rekov deka zgreshiv,ama delot so ,,rano e,smalete dozivljaj,, ushte stoi

za zal li,za srekja li,shta bi bilo kad bi bilo nikogash nema da znaeme,ama Marej na Wimby,eve koga go dobi Djovak ili Fed, so vcerashniot Alcaraz glatki 3:0 ke beshe.Za drug teniser ne znam,ama igrata,nivoto na Djovak go znam do detal, i vcerashniot Djovak,pa i toj na RG, ili potochno 36 godishniot Djovak, e e daleku od negoviot pik, se poznava zabot na vremeto.I takov,pak parirashe,more eden udar odlucuvashe,da go dobie vrvniot Alcaraz.

Фала богу дека Новак не може да го достигнува пикот на секој турнир. Пикот не го достигнувале и Рафа и Фед и други играчи што имале капацитет за тоа. Све се сведува на тоа кој подобро се адаптирал и некои мали моменти кој многу значат во натпреварите.
Самиот Ноле си кажа дека добивал неизвесни натпревари , па сега ова му доаѓа како квит ситуација.
Вчера Алкараз пушти рака од 2 сет , па натака и се победи пред се самиот себе.
Добра е споредбата со Мари, само разликата во години е огромна, а тоа дека Мари од 2013 или 2016 ќе го прегазел Алкараз е глуп муабет.
Давам сличен исход ко вчера, 5 сета и некој битен поен да одлучува.
Вчера Алкараз покажа дека е спремен за големи достигнувања, колку ќе успее да го одржи мотивот и нивото на игра или колку пати ќе игра приближно на неговиот пик шо викаш ти , останува времето да покаже.

Не може пред месец дена да зборувате дека не е виден до сега таков тенис, гоат вака така, за после месец дена да викаш дека е далеку од неговиот пик. Рекорди не се рушат ако не си во врвна форма, сеа ок знаеме дека има 36 години али сепак игра на ненормално високо ниво и тоа се гледа против секој можен противник.

Пак ќе кажам, налета на противник кој му сервираше игра слична на неговата само во поексплозивно издание и секако поубаво за око, па од таму и неговото такво издание. Едноставно Алкараз го извади Новак од комфор зоната, немаше лесни поени и гемови на серва, немаше страв кај противникот, го немаше она негово стандардно мелење на противникот па се вовлече и несигурност и кај него, почна да греши некои работи што не ги греши стандардно, беше доста ранлив на сервис и епилогот беше пораз. Credits to Carlitos за тоа и енд оф стори.

Тоа за што би било кога би било се глупи муабети, ама сериозно вака да ги стаиш еден покрај друг Алкараз и Мареј греота е да ги споредуваш, јас не гледам еден сегмент во кој Мареј е подобар, можда сервисот али не сум сигурен и во тоа, секако уз сета должна почит кон Енди.

Не може пред месец дена да зборувате дека не е виден до сега таков тенис, гоат вака така, за после месец дена да викаш дека е далеку од неговиот пик. Рекорди не се рушат ако не си во врвна форма, сеа ок знаеме дека има 36 години али сепак игра на ненормално високо ниво и тоа се гледа против секој можен противник.

Пак ќе кажам, налета на противник кој му сервираше игра слична на неговата само во поексплозивно издание и секако поубаво за око, па од таму и неговото такво издание. Едноставно Алкараз го извади Новак од комфор зоната, немаше лесни поени и гемови на серва, немаше страв кај противникот, го немаше она негово стандардно мелење на противникот па се вовлече и несигурност и кај него, почна да греши некои работи што не ги греши стандардно, беше доста ранлив на сервис и епилогот беше пораз. Credits to Carlitos за тоа и енд оф стори.

Тоа за што би било кога би било се глупи муабети, ама сериозно вака да ги стаиш еден покрај друг Алкараз и Мареј греота е да ги споредуваш, јас не гледам еден сегмент во кој Мареј е подобар, можда сервисот али не сум сигурен и во тоа, секако уз сета должна почит кон Енди.

нејќам да се спуштам на ниво јанкоф , биг мек , дел бој или оној шо праи 100 профила , ама андер после секој пораз на Новак на ГС го коментира истото. више стана предвидливо и досадно...

нејќам да се спуштам на ниво јанкоф , биг мек , дел бој или оној шо праи 100 профила , ама андер после секој пораз на Новак на ГС го коментира истото. више стана предвидливо и досадно...
a shto komentiram se isto,bash me interesira,ama bidi konkreten
dodusha,malku se tie porazi,ama sepak,bash bi sakal da znam,da se koregiram

druze,mnogu brzo go zaboravi Marej.Shkotot go imashe toa prokletstvo da igra tenis vo isto vreme so big trio,dolgo vreme,dali opravdano dali ne,zaradi nego bea big four,poradi mastersite,ama ima brojki za respekt.So Fed ima 14:11, a shto e interesno,od 2006 do 2011 imal podobar h2h so Fed , 9:6.So Nadal mu odeshe teshko,nikako ne mu go najde lekot na topspinot,ama gi macheshe Novak i Fed,imat strashni spektakli od mechevi.14 mastersi,11 slem finalinja,3 slema,i toa voglavnom protiv big trio,i da kazesh deka ne se sporeduva so Alcaraz,e vo najmala raka bezobrazno i nevkusno

Последно уредено:
Конкретно секогаш повторуваш дека не е на макс левел и дека се зависело од него, грешел многу, а сега најново годините испаднаа проблем шо не беа толкав проблем кога победуваше.
Изгледа како противников да немал никаков удел и само му ги местел на Ноле на пуна и овој се самоубивал.
Нијанси одлучуваа , а кога такви нијанси одлучуваат значи и двајцата играле на високо ниво и едноставно нешто морало да се деси за некој од нив да искочи победник.
Имаш преголеми очекувања од твојот идол шо е нормално за секој фан, ама па после секој битен пораз истото па истото...
Еве Хуркач имаше скоро перфектен сервис и имаше сигурни 2-0 да не е таква фалинка и после таков перфектен меч во евентуален пораз ќе кажеше како Новак не бил на препознатливо ниво и не враќал јаки ретрни на 220 kmh сервис.

Alcaraz posto nema da ima konkurencija lesno ke stigne do 25 tituli..

За вдовиците има една изрека маж и уште не е изладен а она се чука наоколу, исто и за фановите на Надал. Се испопрскаа меѓусебе за новото шпанче, а Надал најавува враќање во Америка.:vozbud:

@iva-sweet Ивче бато не важи ова за тебе ти си младичка прскај се немаш гајле.

druze,mnogu brzo go zaboravi Marej.Shkotot go imashe toa prokletstvo da igra tenis vo isto vreme so big trio,dolgo vreme,dali opravdano dali ne,zaradi nego bea big four,poradi mastersite,ama ima brojki za respekt.So Fed ima 14:11, a shto e interesno,od 2006 do 2011 imal podobar h2h so Fed , 9:6.So Nadal mu odeshe teshko,nikako ne mu go najde lekot na topspinot,ama gi macheshe Novak i Fed,imat strashni spektakli od mechevi.14 mastersi,11 slem finalinja,3 slema,i toa voglavnom protiv big trio,i da kazesh deka ne se sporeduva so Alcaraz,e vo najmala raka bezobrazno i nevkusno
Не не, грешка си ме сфатил. Пишав на крај на постот со сета почит кон Енди, не за џабе. Не нагласив, моја грешка е, мислев на Алкараз вс Енди у слични години, рецимо на 20 не се споредуваат двајцата. Сериозно, Алкараз на 20 има 2 слема, а Мареј со 36 години само 3, мислам дека евидентна е разликата меѓу нив и дека како што одминуваат годините Енди ќе дише прашина од Карлос. Сеа јебига не може Алкараз на 20 години да има 80 титули, не е изводливо тоа. Башка кога ќе ги споредиш вака ко играчи и нивни карактеристики јас сериозно не гледам во кој удар Мареј е подобар од Алкараз освен можеби во сервисот, а имај на ум дека Алкараз може да напредува уште мнооооогу во неговата игра.

uff,zabega so psihoanalizite.Jas pravev paraleli so Ceng i Tim, deka rano e ,treba vreme,konstantnost, ti vidi sho pishuvash pogore.
Ништо правеше ти се гледа со кого си правел паралели доволно е,врати се кај тој постот и прочитај што си пишувал тие 2-3 страни ќе се присетиш убо ти пишаа таму пази зашто мислењата стојат,незнам што се напна коа факт е дека згреши околу него прочитај се себеси. Јас те запамтив зашто беше многу самоуверен ниту сум некој што е активен на темава ама во око ми влезе напишаното твое тогаш.

Не не, грешка си ме сфатил. Пишав на крај на постот со сета почит кон Енди, не за џабе. Не нагласив, моја грешка е, мислев на Алкараз вс Енди у слични години, рецимо на 20 не се споредуваат двајцата. Сериозно, Алкараз на 20 има 2 слема, а Мареј со 36 години само 3, мислам дека евидентна е разликата меѓу нив и дека како што одминуваат годините Енди ќе дише прашина од Карлос. Сеа јебига не може Алкараз на 20 години да има 80 титули, не е изводливо тоа. Башка кога ќе ги споредиш вака ко играчи и нивни карактеристики јас сериозно не гледам во кој удар Мареј е подобар од Алкараз освен можеби во сервисот, а имај на ум дека Алкараз може да напредува уште мнооооогу во неговата игра.
a sho praime ako zastane,ako toa mu e napredokot.I Dominik Tim cepashe,mu dadoa titula princ na zemjata,bidejki kralot e Rafa,osvoi USO i posle povredata fajront,ne moze da se pronajde,eve Ceng,kaj nego beshe istiot narativ,edna dve godini i bandaz,Delpo, aj dodusha kaj nego povredite go ebavaa,pa eve,sega mi tekna,Bernard Tomic,kade e ,vi teknuva li sho mu predviduvaa strucnjacite.Povroruvam,ninja e Alcaraz,posebno imajki gi vo obzir negovite godini,ama, seushte e rano za nekoj koj dve godini ima dobri rezultati,da go velichime i ramnime so nekoj shto 15 godini igra na vrvno nivo.Da ne se navrakjam shto komentiravte za Alcaraz posle RG koga se ukochi protiv Novak,kako go vregjavte i ismejuvavte.Ili pak ako izgubeshe vcera,kaj ke mu beshe krajot.

okolu napredokot,shto tolku moze da napreduva mnooogu.Rafa cela kariera si ja istera so ochajniot behend,so prosecniot servis.Dali mislish znaejki go kakov rabotnik e i borec,dali ne rabotel na podobruvanje na behendot,ili servisot.Ili Novak i negoviot smech.Dali ne treniral da go podobri.Trenirale,probuvale,ama tolku e,ne moze vo sekoj element da si vrven.Ili Alcaraz,ke napreduva i ke pochne da servira kako Hurkacz,ili Fed. Sitni usovrshuvanja da,ama revolucii,prijatel,malo sutra.Glaven predizvik na Alcaraz e sega konstantnosta,da go drzi toj level na sekoj turnir.Toa e najteshkoto za sekoj teniser.

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom