prvo,mi imponira shto, ete,sum pod lupa na nekolku ,,forumski kolegi,, ,me sfakjat seriozno,shto se navrakjat dve godini nanazad da mi proverat shto sum pishal,kaj sum ,,zgreshil,, .Sega,koga vekje ste nashle vrreme da mi barate eden post,nemashe da bide na odmet da prochitate povekje postovi i repliki kako se razvila diskusijata,vaka,von kontekst,ne e fer.Dodusha, i od ovoj kopiran post se gleda,deka,jas reagirav na sporedbata deka e idniot Nadal so eden osvoen masters.I ubavo pishuva,poleka,ima vreme,mosne e rano.Najbitniot faktor,da bide idniot Nadal,Novak e da ovoj level na tenis go drzi najmalce DESET godini.I od deneshna distanca pak ke go kazam istoto,so mal updejt,deka Alcaraz sekojdnevno uchi,napreduva,za razlika od Tsitsipas koj zastana,ne mrda,Siner isto taka,Aliasim pak duri se ,,vrakja,, nazad.Edinstveno Rune mi e enigma.Pazi,sum reagiral oti e rano da go sporeduvame so Nadal.Imashe postovi od tipot ,, ama na negovi godini podobri brojki ima od Rafa,,.E da de,ama i Ceng i Beker imaa ludi brojki na 18 godini i bidna sho bidna.Aj Beker i napravi neshto,ama nesporedlivo so Rafa,a za Ceng da ne zborime.Da ne se povtaram,koga debatirame,da se drzime do sushtinata na postovite koga replicirame, tek sega doagja periodot koga Alcaraz treba da pokaze od sho materijal e.Toj,najverojatno,ke ja ima srekjata da ima slaba konkurencija.Shto da kaze Marej.Ili Fed,Nadal i Djovak.Se ispozaklaa megju sebe i napravija strashni,nerealni brojki.Novak so 36 godini konda se sheta po slemovite koga gi nema Fed,Nadal,Marej.Vrati se samo 5 godini nanazad,ne deset,pa kakvi spektakli od tenis ni prireduvaa.Marej od 2016 ke si igrashe kurtashak so Alcaraz 2023,da ne zboram za Big three.Vakvi velichenja na Alcaraz ne se fer prema Rafa,Novak.Ima vreme.Sega se pojavuvat novi situacii,branenje na osvoenoto,pritisok na odnapred ustolichen pobednik,motiv,pa najvaznoto konstantnosta.Eve,primer,ne osvoi USO, pa AO, dali toa mi dava za pravo pa jas da mudruvam,i da vi baram postovi shto ste pishale,i da se pravam pameten oti mnogu razbiram tenis.Rano e,poleka,brojkite na Rafa i Novak se nerealni,vo nerealna konkurencija.Dali Vilander ne razbira tenis koga pred deset godini davashe izjavi deka Djovak teshko da osvoi deset slema,i deka 16 slema na Fed se nedostizni.