ATP тенис - општа дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Anonymus1
  • Време на започнување Време на започнување
Море @undercover тебе те памтам и те иам убо запамтено, многу убо дека рече малиов нема да освои слем во наредниве години и тоа лани само не сум многу вешт да ти го барам цитираното и други слични работи шо ги пиша за него.
baraj,nema da najdesh.Imam pishano lani posle US open da se namali hajpot, i pravev paraleli so Majkl Ceng,deka imalo mnogu mladi teniseri so blesok i gi fakjalo sivilo,deka maliot e top,ama treba vreme i konstantnost da pokaze.Pogore pishav neshto za nego,prodolzenie na muabetot posle US open.
Ne znam kaj si chital muabet za ,,nikad nema da osvoi slem,, Alcaraz, ama si greshka shto me tagirash

Alcaraz e next big thing vo tenisot, se soglasuvam i jas, maliov e od ist materijal napraven kako golemoto trio_Ostanuva ushte konstantnosta,ama so 20 godini i toj mindset,mislam deka i nea ke ja ima.Za deneshniot mech nema shto da se zbori,da,Alcaraz odigra fenomenalno,ama ,sepak,Djovak sam sebe se ubijal.I vo taj brekot,a posebno na brejk topka vo peti koga go mavna dry voleyot vo mreza.Da ne zboram za eden kup neiznudeni greshki shto napravi.Kako i da,idemo dalje,iskreno,ne mi e krivo za 24-kata,naskoro ke padne,krivo mi e za shansata za kalendarskiot slem.Uff,tolku blisku,a sepak daleku.Nishto,toa kuche sho jade mast,jade i stap :).
Драјв волеј бе, не сув волеј. :D Реално, Новак денес доби taste of his own medicine, само во поексплозивна и убрзана верзија. Тоа што Новак грешеше многу и беше прилично лош за негови стандарди е заслуга на Алкараз, а во мала мера и на ветрот. Против други противници Новак како прво освојува многу лесно поени на сервис, добива еден тон евтини поени, а со тоа се полни со самодоверба и сигурност во размените. Второ, ги полудува со длабоки топки, нешто што денес не му одеше баш од рака. Трето, доминира во размените. Денес ништо од ова не беше така, Алкараз го полуде Новак со ритерни, жими се којзнае колку време го немам видено Новак вака да е немоќен на сопствен сервис во повеќе наврати, особено тоа се осети во втор и трет сет.

И покрај сите овие работи Новак најде начин да се врати и беше баш близу ама ете тој драјв (не драј :D ) волеј го кошташе брејк и титула, а со тоа докажа и каков шампион е. Да беше некој друг сигурно ќе беше 6-1 или 6-2 за Карлитос во четвртиот сет.

Кога сме кај него што повеќе да се каже а што го немам кажано до сега, дечкото е the next big thing во тенисот и ова го зборам некое време, прејака психа, мирна рака и прехрабар во клучни моменти. Јебига тоа не се учи, тоа е вродено. Ме фасцинираше како одговори после криминалниот прв сет, а исто така ми се свиѓаше и како одговори после колапсот во Париз и ако не се лажам бев еден од ретките, ако не и единствен што рече дека Алкараз ќе го добие Новак на следниот дуел на Слем што ќе го имаат. Он и на РГ беше подобар ама крахираше физички. Му гледав изјави у Квинс и сеа на Вимблдон околу тој меч и самоуверено кажуваше дека сфатил каде згрешил и дека следниот меч против Новак нема да биде таков, а епилогот го видовме денес.

Секоја чест за мечот денес, да се пофалам дека погодив точен резултат 2:3 за Алкараз, нешто што се случува секоја престапна година кога е во прашање моето типување.

П.с. Делбој, знам дека ќе го прочиташ постов бабуш, пуши фламбиран пенис. :D

:pos::pos::pos:

Screenshot-20230716-200431-Discord.jpg
Што е најсмешното не доби ни опомена за ова.. за ова и зборев пред некој пост, тешко ропачиште ама нека ставаат синовци и џонтравци хехехенца, ми е гајле. Еве дадете еден пример кај што Рафа скршил, се изглупирал вака и ќе ја завршам дискусијава.
За Роџер имам ја пример од Мајами каде што го рокна рекетот у стил и одма го скрши, но за Рафа не постои вакво нешто. Кога беше 6-1 во прв сет и кога Алкараз го немаше на мапа, мирна Босна, никому ништо.. ама кога више немаше решенија, фати да се кара со Фергус Марфи, фати да се глупира, да пцуе..
и да не добиваш ништо со тоа што го пишуваш 23>22, така е тоа е факт, сум пишал и порано а очигледно не сум доволно јасен,па ќе пробам со капс, НОВАК Е НАЈКОМПЛЕТНИОТ ИГРАЧ НА СИТЕ ВРЕМИЊА, неговите рекорди, неговата игра ( освен смечот), најдобриот ритернер на сите времиња, за мене и најдобриот бехенд ( најубавиот на удар сепак на Вавринка), но најконкретен и најкомплетен бехенд сепак Новак,има многу добар форхенд и сервис, а и од Борис Беќер и солиден волеј до негде..игра ко ѕид, што е некогаш и досадно за гледање но е ментална грамада и секогаш знае што да направи и во било кој момент има решение човекот и не го оспорувам за тоа.. но вакви моменти, вакви глупирања, кршења, го прават одвратен за мене а и за многу останати низ светот.

Како што кажав така и испадна. Клучот во целото финале, промашениот најобичен бекенд на 6-5 у тајбрејкот втор сет. Практично меч топка, ни Господ не може да се врати од 2-0 против Новак у финале на слем.

Од кај ти тоа дека не го казнија за кршењето на рекетот?

Драјв волеј бе, не сув волеј. :D Реално, Новак денес доби taste of his own medicine, само во поексплозивна и убрзана верзија. Тоа што Новак грешеше многу и беше прилично лош за негови стандарди е заслуга на Алкараз, а во мала мера и на ветрот. Против други противници Новак како прво освојува многу лесно поени на сервис, добива еден тон евтини поени, а со тоа се полни со самодоверба и сигурност во размените. Второ, ги полудува со длабоки топки, нешто што денес не му одеше баш од рака. Трето, доминира во размените. Денес ништо од ова не беше така, Алкараз го полуде Новак со ритерни, жими се којзнае колку време го немам видено Новак вака да е немоќен на сопствен сервис во повеќе наврати, особено тоа се осети во втор и трет сет.

И покрај сите овие работи Новак најде начин да се врати и беше баш близу ама ете тој драјв (не драј :D ) волеј го кошташе брејк и титула, а со тоа докажа и каков шампион е. Да беше некој друг сигурно ќе беше 6-1 или 6-2 за Карлитос во четвртиот сет.

Кога сме кај него што повеќе да се каже а што го немам кажано до сега, дечкото е the next big thing во тенисот и ова го зборам некое време, прејака психа, мирна рака и прехрабар во клучни моменти. Јебига тоа не се учи, тоа е вродено. Ме фасцинираше како одговори после криминалниот прв сет, а исто така ми се свиѓаше и како одговори после колапсот во Париз и ако не се лажам бев еден од ретките, ако не и единствен што рече дека Алкараз ќе го добие Новак на следниот дуел на Слем што ќе го имаат. Он и на РГ беше подобар ама крахираше физички. Му гледав изјави у Квинс и сеа на Вимблдон околу тој меч и самоуверено кажуваше дека сфатил каде згрешил и дека следниот меч против Новак нема да биде таков, а епилогот го видовме денес.

Секоја чест за мечот денес, да се пофалам дека погодив точен резултат 2:3 за Алкараз, нешто што се случува секоја престапна година кога е во прашање моето типување.

П.с. Делбој, знам дека ќе го прочиташ постов бабуш, пуши фламбиран пенис. :D
ha,ha, ke umrev,nemashe da znam deka e drive a ne dry.Nekako izgleda sum si go povrzal so dry leaf-ot od rakometot.Za mechot,da bideme realni,osven prviot set,kade Alcaraz se izgubi,a Novak si terashe rutinirano,ostatokot od mechot Novak napravi eden kup neiznudeni, lesni egzekucii,i pak,na iskustvo,rutina,se drzeshe.Greshkata vo taj brekot go odluchi mechot za da ne bide 3:0,i sega skroz drug muabet ke pravevme.Da ne go spomnuvam ,,dry,, volejot.Ne oti Alkaraz na svoite 20 godini ima nekakov golem istorijat na mechevi na treva,ama deneshnata igra,osven prviot set,mu e najdobroto shto moze da go ponudi.A za deneshnoto nivo na Djovak, no coment,do godinite li e ,sho li e, ama e daleku od negoviot max level na treva.Blesok,sivilo,blesok,machenje.Se utepa od neiznudeni greshki.Rekov prethodno,toa kuche sho jade mast,jade i stap.Nie,negovite fanovi,treba poleka poleka da se naviknuvame deka ke ima se povekje takvi mechevi,.

Како што кажав така и испадна. Клучот во целото финале, промашениот најобичен бекенд на 6-5 у тајбрејкот втор сет. Практично меч топка, ни Господ не може да се врати од 2-0 против Новак у финале на слем.
Составен дел од играта,неможе да бараш алиби за поразот,факт е дека Алкараз изигра страшно добар турнир и го заслужи пехарот.Би било супер пак финале на УС Опен со Ноле.Голема штета е што ова ривалство ако може да се нарече така ќе трае уште максимум 2 години, веќе го јадат годините Ноле ќе иде во пензија што е нормално.Него после што правиме кој е способен од оваа нова генерација да го победи Алкараз, одговорот е НИКОЈ, ќе владее дечково во светот на тенисот уште најмалку 15 години.

Работа за која малце се збори тука, Алкараз и неговиот втор сервис, едно време поише се надевав дека првиот ќе помине жими све, боље ми делуваа поените на прв вратен отколку втор, типот во неколку наврати отсервира посилен втор од прв сервис, прецизен до јаја, или едно 3 пати на сама линија. Работата е што не го правеше тоа ради Новак, него општо го имам приметено,вториот сервис му е многу јак, праи повеќе дупли ама и не со толкава фрекфенција ако се земе дека во глобала често ризикува на втор, ако воопшто и може да се нарече тоа ризик, јер свесно го праи постојатно што значи му е тренирано и e дел од неговата игра.

Има играчи што ова го преферираат, кои ... Саша Ѕверев или Киргиос, ко имаат завшрувано мечеви со 20 дупли.

Последно уредено:
Составен дел од играта,неможе да бараш алиби за поразот,факт е дека Алкараз изигра страшно добар турнир и го заслужи пехарот.Би било супер пак финале на УС Опен со Ноле.Голема штета е што ова ривалство ако може да се нарече така ќе трае уште максимум 2 години, веќе го јадат годините Ноле ќе иде во пензија што е нормално.Него после што правиме кој е способен од оваа нова генерација да го победи Алкараз, одговорот е НИКОЈ, ќе владее дечково во светот на тенисот уште најмалку 15 години.

Е сеа и ти , во ниеден спорт не е можна толку долга доминација... може за некое време да се појави ново дете , еве како во женскиов тенис Мира Андреева и да ја смени цела слика.
Повеќекратен ГС освојувач дефинитивно , ама за поместување на границите многу е рано да се дебатира.

poleka so toj Alcaraz be,poleka.Najgolem skalp mu e Tsitsipas,poleka.Ima vreme ushte.Fizicki,kako konstitucija,teshko da go ostvari toa shto mu prognozirat nekoi ovde.Dva tri dobri turniri,pazi,polufinale na Indian,odma nov Nadal.Ima vreme,ama moe mislenje,teshko da osvoi slem co slednite 3-4 godini
На ти. Не реков никогаш,туку во следните години

На ти. Не реков никогаш,туку во следните години
ok,toa e posle mastersot vo miami.I togash,pa posle sekoj negov osvoen turnir,pa i posle slemot na USO lani,isto pishuvav,poleka,poleka,ima vreme,rano e da go pravime sledniot Nadal.Ne sum rekol nikokogash,tuku 3-4 godini.Eve,denes rekov deka menjam mislenje, i da ne se povtaram.
No,sepak,delot so konstantnosta ushte stoi.Sezonata na beton ke dade nekoja pojasna slika,pa posle USO pak ke mudruvame.Sepak,ako go trgneme Novak,osven Medo na beton,na drugite podlogi bi trebalo da dominira.No,ke vidime,Rune,Siner,pa Tsitsipas,Zverev,i tie se ovde,sega ide poteshkiot del,da go drzish ovoj level non stop

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom