ATP тенис - општа дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Anonymus1
  • Време на започнување Време на започнување
А да урлаа тие и да го изгубеше геjмот, ќе се жалеше дека го деконцентрирале.
Кловн што да праиш, како и да ја вртиш крив ќе му биде некој. Гледај го пак со капчето искочи и пак ќе јаде казна, абе ова за инат е родено, не гледам друго објаснување.

Иначе Брихихихихитанија, невакциниран, Србин и Русинка им освоија титули. :pos:

Која баба и го шиела фустанот на Кејт?

Kano,kakvo e custvoto da gledash kako cel Wimbldon so cela royal elita mu rakopleska i poklonuva i voodushevuva na edna balkanska selandura i srbenda.

bolje nego da mu pleskaa na avstralskiot klovn. vrati se nekolku strani nazad i ke vidis deka jasen sum za kogo navivav... sekako eden klovn ke morase da povedi lol

a ti izleze li od supakot na nole ili uste si komoten tamu? gledam nekako mnogu go vozvisuvas i se identifikuvas so srbendava

Сеа по примерот на србите за АО, кога викаа дека му ја наместиле на Надал титулата пошто не го пуштиле сељаков, треба да кажеме дека ЛТА му ја намести на Новак титулава пошто нели не ги пуштија руските тенисери :D

bolje nego da mu pleskaa na avstralskiot klovn. vrati se nekolku strani nazad i ke vidis deka jasen sum za kogo navivav... sekako eden klovn ke morase da povedi lol
Kirgios ne e klovn,ne glumi,priroden e,toj ima problem so psihata,izgleda nasledena od tatko mu, se gleda po facata deka bil i e seushte neurachunlivo choveche.Podobro takov otkolku mediokritet ,,not in a bad way,,.Covek shto kazuva shto misli ne e klovn,covek shto ne prifakja slepo pravila ne e klovn.

Ај на страна све да пишам нешо околу финалево.

Почнав од 3 1 у втор сет да гледам и сем гемот на 5 4 за Ноле каде Ник имаше 0 40 се останато беше убедливо на страна на Новак. Уствари некој што разбира тенис ќе забележи дека Новак ги истакна буквално сите недостатоци и маани на Ник и докажа дека е 17 000 пати подобар играч од слепецов. Тоа го зборев и кога играше против Рафа во пар наврати ама некои тука ме правеа хејтер али небитно. Точно е дека Ник може секого да добие у одредени ситуации, ама на ГС турнир, особено во завршна фаза, е сосема друга приказна. Без да гледам статистика во 3 и 4 сет Ник не верувам да зема повеќе од 5-6 поени на ритерн, и тоа 2-3 дупли направи Новак.

Штета што не издржа телото на Рафа па да гледавме денес уште еден нивни спектакл али што е тука е.

Сеа по примерот на србите за АО, кога викаа дека му ја наместиле на Надал титулата пошто не го пуштиле сељаков, треба да кажеме дека ЛТА му ја намести на Новак титулава пошто нели не ги пуштија руските тенисери :D
(n)

Добро изигра Ник, ми се свиѓа што се смири во четвртиот сет. Мислев ќе пропадне ментално скроз после 2-1 во сетови.

Новак си е Новак, штета што 2020 го откажаа иначе сега без сомнеж ќе славеше 8-ма титула али тоа е.
Осамен на врвот :kruna:

Мислев ќе пропадне ментално скроз после 2-1 во сетови
Ја мислам дека во ниту еден момент он не беше вистински вознемирен, уствари само во еден, кога ја доби опомената, а се останато правеше намерно за да го дефокусира Ноле, али го утна човекот дефинитивно. Нормално се ова свесно знаејќи си ги лимитите.

Штета што не издржа телото на Рафа па да гледавме денес уште еден нивни спектакл али што е тука е.

Не знам за каков спектакл зборуваш, Надал нема победа над Новак на бетон или трева од седмо одделение второ полугодие. Посебно на трева, не е конкурентен едно 10 години. Биди сериозен.

Не знам за каков спектакл зборуваш, Надал нема победа над Новак на бетон или трева од седмо одделение второ полугодие. Посебно на трева, не е конкурентен едно 10 години. Биди сериозен.
Па со оглед на тоа дека 2018 играа пет сета и едвај доби Новак не гледам зошто не би гледале спектакл. Башка Рафа супер играше на турниров, не знам зошто толку се потценува кога е тревата во прашање.

Па со оглед на тоа дека 2018 играа пет сета и едвај доби Новак не гледам зошто не би гледале спектакл. Башка Рафа супер играше на турниров, не знам зошто толку се потценува кога е тревата во прашање.

Најголемиот успех на Надал против Џоковиџ на тврди подлоги во последните 7-8 години му е кога Новак "едвај добива". Оваа година стигна подлабоко на турнирот заради лошата конкуренција. Надал инаку не е конкурентен на трева минимум 7-8 години. Значи нула, ништо.

Ја мислам дека во ниту еден момент он не беше вистински вознемирен, уствари само во еден, кога ја доби опомената, а се останато правеше намерно за да го дефокусира Ноле, али го утна човекот дефинитивно. Нормално се ова свесно знаејќи си ги лимитите.
Па не би рекол зошто сите избувнувања му беа кога се бореше да не биде брејкнат на негов сервис.
Тајбрејкот на крај и кога изгуби сервис после 40:0 се случија бидејќи ментално падна во тие моменти и од немоќ почна да се дере. Не дека стварно нема морони што му довикуваат пред сервис или за време на поенот.

Џокович изигра паметно што се "спријатели" со него пред мечот па Ник не го замараше и мислам дека имаа фер и коректен однос низ целиот меч.

Надал инаку не е конкурентен на трева минимум 7-8 години. Значи нула, ништо
3 1/2 финалиња со ред има, едното од Новак 2018 10-8 у петти сет, другото од Федерер во 4 сета 2019, и сега оцва кога беше приморан да предаде. Баш неконкурентен е на трева нема што, во право си. Да додадеме дека има и 2 титули и уште 3 финалиња овде, мислам дека срамота е да се оспорува Надал на трева.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom