ATP тенис - општа дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Anonymus1
  • Време на започнување Време на започнување
Не ја оспорувај една од најголемите титули на Рафа само поради неиграњето на Новак, пошто Новак 99% ќе изгубеше на АО од Рафа да играше.
Brat nikoj ne mu osporuva titula na Rafa, odma bese cestitano od site na temava.
Samo ne treskaj vakvi gluposti.
Rafa 99% ke go tepal Nole na beton :pos:

Не ја оспорувај една од најголемите титули на Рафа само поради неиграњето на Новак, пошто Новак 99% ќе изгубеше на АО од Рафа да играше. Подобро никогаш не играл Рафа на хард корд дури подобро и од 2013.
Рафа и Ноле еднаш се пробаа на АО кога и двајцата беа во врвна форма а тој меч заврши со победа на Ноле во 2012та. Кога Ноле е во врвна форма, непобедлив е во Австралија како што истото важи за Рафа во Париз.

Brat nikoj ne mu osporuva titula na Rafa, odma bese cestitano od site na temava.
Samo ne treskaj vakvi gluposti.
Rafa 99% ke go tepal Nole na beton :pos:
Не реков било кој Рафа, него тој Рафа што играше у Мелбурн, ама толку сте гледале па зборите.

Рафа и Ноле еднаш се пробаа на АО кога и двајцата беа во врвна форма а тој меч заврши со победа на Ноле во 2012та. Кога Ноле е во врвна форма, непобедлив е во Австралија како што истото важи за Рафа во Париз.
Тој меч добро знаеме што го реши, зицерот на Рафа и апсолутно беше победлив Новак у тој меч. Сакам да ти кажам дека Новак го нема добиено Рафа у најврв форма на РГ у пет сета (ко у 2013), едино го доби лани, ама лани не е некој репер по форма и на двајцата. Неспоредливи се успесите на Новак на АО и Рафа на РГ, далеку е Новак..

Даваат ли на Sport klub кога игра нашиов Калин Ивановски?

Даваат ли на Sport klub кога игра нашиов Калин Ивановски?
Тешко, освен ако не игра на некој турнир покриен од СК, како сега Вимблдон. Обично игра итф, а тоа не даваат ниту па челинџер.

Тешко, освен ако не игра на некој турнир покриен од СК, како сега Вимблдон. Обично игра итф, а тоа не даваат ниту па челинџер.
Епа за сега прашувам.

Тој меч добро знаеме што го реши, зицерот на Рафа и апсолутно беше победлив Новак у тој меч. Сакам да ти кажам дека Новак го нема добиено Рафа у најврв форма на РГ у пет сета (ко у 2013), едино го доби лани, ама лани не е некој репер по форма и на двајцата. Неспоредливи се успесите на Новак на АО и Рафа на РГ, далеку е Новак
Е сеа, тој меч знаеме шо го решил а за РГ 2013 и допирањето мрежа ни збор :D

Како сакаш врти од 2011 наваму од кога влезе Новак во таа лига со Надал и Федерер е 2-0 и во Австралија и на Вимблдон.

Од 2011 наваму баш се споредливи успесите, севкупно никој нема да каже дека 14<9

За трва се сложувам нема подобар моментално од Новак, но те цитирав за подлога у смисла на не се споредува подлога ко играта на Рафа на земја и Новак на трева. Се сложувам и за многу ствари што си ги пишал за политиката, ПРЕМНОГУ се умеша. Но за Австралија премногу е напишано и јас пишав и тогаш дека сакам Новак да игра но закон си е закон у една држава, колку и глупо на нас да ни изгледа. Исто и мене ми изгледаат глупи правилава и на Вомболдон а и ова на УС Опен се глупи правила, но еден факт забораваш, тие правила не важат само за Новак дека некој него не го сака. ВАЖАТ ЗА СИТЕ НЕВАКЦИРИАНИ луѓе на светов. Еве јас суѓ невакциниран и нема шанси да отидам ни у Америка ни у Австралија. Исто многу лесно го збориш овој Мелбурн, ко да му ја дале на Рафа титулата а да освоеше Медо немаше да се натегаме овде со 100 постови пишани, нели? Ќе беше Медо го изгази, Рафа шупак ни без Новак не може да освои итн итн. А и не е само урнебесниот пресврт у финалето, 1 сет со Манарино е , болниот меч против Шапо, Беретини и Качанов испукаа солидни партии.. у глобала сакам да кажам многу ПОТЕЖОК турнир од Вимболдон на Новак и годинава а и лани.. поготово лани, тос беше смешно. Не ја оспорувај една од најголемите титули на Рафа само поради неиграњето на Новак, пошто Новак 99% ќе изгубеше на АО од Рафа да играше. Подобро никогаш не играл Рафа на хард корд дури подобро и од 2013 беше тој перформанс.
Автоматски споено мислење:

Од ритерн до бехенд(ко најслаби точки на Рафа), до игра на форхенф сервис и мрежа, неколку добри дроп шотови.. СВЕ му идеше, буквално беше ко Ултимејт бос фајт на последно ниво од игра некоја. Никогаш нема да го заборавам турниров, каде што станував у 4 без аларм и го гледав секој меч(освен второ коло против Хофман).
druze,Medvedev dva seta si igrashe kurtashak so Rafa,za da neobjasnivo mu se sluchi blackout i potona.Ne znam koj mech si gledal.A i za da ne vlezeme vo polemika deka ne e do Medo,tuku do Rafa,eve, ako se sekjavash,posle mechot site struchni komentatori vo analizite se prashuvaa ,,shto se sluchi so Medvedev,,,
rusinot bukvalno zastana.Ama pak ne e ni bitno,Rafa zasluzeno pobedi.Ama da zaklucuvash deka i da bil Dhovak Rafa pak ke pobedil e ,priznaj,vo najmala raka,maloumno
Автоматски споено мислење:

Не реков било кој Рафа, него тој Рафа што играше у Мелбурн, ама толку сте гледале па зборите.

Тој меч добро знаеме што го реши, зицерот на Рафа и апсолутно беше победлив Новак у тој меч. Сакам да ти кажам дека Новак го нема добиено Рафа у најврв форма на РГ у пет сета (ко у 2013), едино го доби лани, ама лани не е некој репер по форма и на двајцата. Неспоредливи се успесите на Новак на АО и Рафа на РГ, далеку е Новак..
si go gledal li filmot Buterfly efekt.Ako da,togash ja znaesh poentata na filmot,bilo kakva banalna promena na deshavka od minatoto,moze da predizvika golemi promeni vo idninata.Rezultatot na eden mech da esapish da go smenish sopromena na eden poen od mechot,ili deka ako toj poen bil za drugiot,toj ke pobedel, e ludost.Isto i jas mozam da kazam,pred smechot,Novak da odigrashe paralela mesto dijagonala,ke nemashe smech.Me razbirash,neli? Isto kako Novakovci shto vikame da ne se upecashe na mrezata Djovak,a poenot dobien vekje,ke pobedeshe.E kako ne,koj moze da kaze?

Последно уредено:
Интересно финале мора да се признае. Блокбастер ќе беше истово пред коронава со оглед на работите што Ник константно ги збореше против Новак, не е сеа интересно кога си станаа другарчиња.

1657390169402.png

До вчера дух беше, не постоеше, само Роџер беше ГОАТ.. сега најдобри другари се хахахаха, балканскиот менталитет strikes again.
Ќе го реши ко млад мајмун банана, 3-1 лагано за Новак ако не и 3-0.. погодив дека далеку ќе стаса Киријос и пишав тука дека го гледав во Хале и според играта многу ми се допадна ( сеуште не знам како изгуби од Хуркач ), ама друго е два сета друго 3, друго е Оте, друго Новак Џокович. Све освен победа на Новак би ме изненадило.. јак сервис има Киријос ама од спротивната страна го има најдобриот ритернер на сите времиња. Многу е битно кој ќе ги земе првите два сета и дали Ник ќе успее бар 1 да земе и дали ќе е компетитивен во размената.. исто е битно процентот на прв сервис, играта на мрежа и обавезно миксање на играта, бидејќи со МОНОТОНА игра нема никакви шанси против Новак ( мислам на игра од основна игра ), тука Новак е најдобар и до утре може да враќа, затоа е и подосаден за гледање некогаш.

хахахаха ја знам сликава со нашето знаме у позадина, види нема збор за неговата елеганција, неговата игра е наједноставната игра и најдобрата игра во тенисот.. ама успесиве на двајцава го засенија во последен период а и повредите си го направија своето во последниве две години.. многу ми е криво за човеков, и многу ми беше мило за таа 2017 година кога воскресна, буквално Љубо му го извади најдобриот бехенд што НЕКОГАШ го играл.. дека и врапците на гранкине научија дека најслаба точка е бехендот на Роџер.. патем Рафа цело време форхенд на бехенд му играше. Секако ми е криво за АО 2017 финалето ама реално заслужи, цел турнир. Епик пресврт од 3-1 во петти сет против најголемиот негов ривал. Мечот против Киријос Мајами, две гренд слема Вимболдон и АО, Шангај зема мислам исто, Саншајн дабл направи исто.. ама мислам тоа беше неговиот Last Dance, секако заедно со титулата на АО 2018 и епик финалето со Новак 2019 на Вимболдон.. тоа како го доби Новак ни самиот не знае, секоја ама баш СЕКОЈА статистика е на страната на Роџер тој меч, освен грешките секако, ама и тоа мислам 10 беше разлика до 15 макс.. двете меч топки..

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom