ATP тенис - општа дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Anonymus1
  • Време на започнување Време на започнување
Така е @Syn не се потресувај само многу од судбината на Ноле.

У циркус се претвара работава. Од една страна имаш влада, протоколи, исполнил, не исполнил, фалеле документи, виза, пуштиле други на ист начин, не пуштиле. Од друга страна го имаш татко му кој држи митинзи, организира протести, го претставува ко маченик. Имаш кампања кај некои медиуми како ова е напад против Србија. Оној Лучиќ снима видеа како му спремаат атентат на Новак ако настапи. Протести, ора пред амбасди, хотел.

И што со оваа истрескана глупост на темава?
Еве кажи ми која е поентава на ова што си го пишал, на тепка си тераш некои измислиени муабети и мислиш најпаметен си, толку паметњакуеш по темиве со коронава глеам у една од нив еден те помешал мислел чоекот дека си доктор, а не никој и ништо.

Каква врска има ова, со пропишани критериуми базирани на наука во Австралија кои сега ти паметниот тука ги негираш а притоа замараш кај стигнеш да се повикуваме на истата наука, критериуми кои ти овозможуваат да не си вакциниран зашто се можни одредени компликации. Која ти е оваа глупа логика дека мора да си ептен нешто болен пред умирање, да имаш некоја таква болест, па само тоа да значи дека може да те тргнат од вакцинирање. Демек нема болести со кои човек може да живее и 100 години, а притоа да ти направат компликација ако примиш вакцина, така? Игор4е од немачка знае, иако врска нема со медицина, редовно ги плука рамноземјашите и анти ваксерите, а притоа самиот он се праи паметен на теми каде неговото знаење се множи со 0, а и тоа е дискутабилно.

Никаква разлика нема меѓу ''разбудените'' ко тебе, и таквите, у дилема сум кој е бетер за денешниов свет aли и едните и другите дефакто го истеравте истиот у три лепе и е дојдено до точка од која нема враќање.

Стварно не мислев дека си волку напорен лик ама ајде чим си запнал еве повели

Значи ти постирав и претходно изјава, еве ти и со линк сеа, ако и ова не ти е доволно тогаш не знам. Сум форсирал :facepalm:
Каде пишува дека му фали документ, направи скриншот, заокружи со црвено. :kafence:

Така е @Syn не се потресувај само многу од судбината на Ноле.
Ја не се потресуем, во моментот кога се увлече цела политичка елита во Австралија у случајов настапот на Новак на АО завшри, соочен сум со тој факт.
Али ти прекини да се правиш паметен на теми за кои немаш апсолутно никакво познавање, или веќе ако го правиш тоа, барем користи некои корисни линкови на таа тема, види како стојат работите, па после пишувај.

trigger имаш а видиш некој муабет на форумов за вакцини, на темиве за тенис никогаш не си пишувал али ти се упали тригерот зашто Новак не бил вакциниран.

Еве еден пример за хаосот кој може да го креира АО, извесна Ворачова, тенисерка некоја од Чешка, небитна нормално зашто не е Новак, веќе е влезена во Австралија и играла на турнири како невакцинирана. Причина зашто не била вакцинирана е зашто имала Ковид во последни 6 месеци, нешто што АО како известување го пуштила до сите тенисери дека може да дојдат во земјата ако не се вакцинирани но притоа имале ковид во последните 6 месеци.

Типката влегла, никој А не кажал, до ден денешен не се ни знаело која е што е како е и слично, не беше обвинета дека добива специјален третман јер је богата и слично, или зашто е име во тенисот, и денес и она е земена и однесена во хотел зашто федералните власти тоа не го дозволуваат.

Ова е само уште еден пример дека АО како посредници ја усеруваат работата, а не тенисерите, или Новак, Новак отпатувал таму така како што му е кажано од организаторот на турнирот, како што бидува секогаш кога некој ти посредува за ваква работа.

Работата е што за Новак сум прилично убеден дека немал ковид задњи 6 месеци, тоа веќе пишав поназад, играше на сите турнири скоро и надвор од тенисот редовно тераше хуманитарни ствари и објавуваше на инстаграм, доста активен беше. Најверојатно има наведено болест како критериум за невакцинирање.

А ова со ковид и задњи 6 месеци, организаторот треба да си сноси вина, со тоа под знак ? ја ставаа и регуларноста на АО ако се испостави дека вакви пријави поднеле голем број на тенисерии тенисерки и истите се впишани ко учесници на АО.

Ја не се потресуем, во моментот кога се увлече цела политичка елита во Австралија у случајов настапот на Новак на АО завшри, соочен сум со тој факт.
Али ти прекини да се правиш паметен на теми за кои немаш апсолутно никакво познавање, или веќе ако го правиш тоа, барем користи некои корисни линкови на таа тема, види како стојат работите, па после пишувај.

trigger имаш а видиш некој муабет на форумов за вакцини, на темиве за тенис никогаш не си пишувал али ти се упали тригерот зашто Новак не бил вакциниран.

Еве еден пример за хаосот кој може да го креира АО, извесна Ворачова, тенисерка некоја од Чешка, небитна нормално зашто не е Новак, веќе е влезена во Австралија и играла на турнири како невакцинирана. Причина зашто не била вакцинирана е зашто имала Ковид во последни 6 месеци, нешто што АО како известување го пуштила до сите тенисери дека може да дојдат во земјата ако не се вакцинирани но притоа имале ковид во последните 6 месеци.

Типката влегла, никој А не кажал, до ден денешен не се ни знаело која е што е како е и слично, не беше обвинета дека добива специјален третман јер је богата и слично, или зашто е име во тенисот, и денес и она е земена и однесена во хотел зашто федералните власти тоа не го дозволуваат.

Ова е само уште еден пример дека АО како посредници ја усеруваат работата, а не тенисерите, или Новак, Новак отпатувал таму така како што му е кажано од организаторот на турнирот, како што бидува секогаш кога некој ти посредува за ваква работа.

Работата е што за Новак сум прилично убеден дека немал ковид задњи 6 месеци, тоа веќе пишав поназад, играше на сите турнири скоро и надвор од тенисот редовно тераше хуманитарни ствари и објавуваше на инстаграм, доста активен беше. Најверојатно има наведено болест како критериум за невакцинирање.

А ова со ковид и задњи 6 месеци, организаторот треба да си сноси вина, со тоа под знак ? ја ставаа и регуларноста на АО ако се испостави дека вакви пријави поднеле голем број на тенисерии тенисерки и истите се впишани ко учесници на АО.
Концептот на форумот е да си пишуваме. Далеку сме да бидеме експерти во све ама ете секаде пишуваме. Мене тригерот не ми беше вакцината туку величењето на Ноле, прво од неговите а потоа на многу други. Форум е, си пишуваме, ако не сум во право пиши против тоа а не лични препуки кои се само доказ дека или не сакаш или не можеш да ме негираш. Ништо лично.

polemizirame dva dena ovde i ako moze nekoj od likovite shto se ,,protiv,, Djovak da objasnat koj e negoviot grev,shto zgreshil.Eve,antivakser e ,ne saka da se vakcinira,eden e od 3-4 miljardi lugje so toj stav,ne e bitno dali ima medicinska pricina.Jas ne sum antivakser,moite deca gi imam vakcinirano so site zadolzitelni vakcini koi shto gi propishala drzavata,da ne gi brojam,ama ne sum vakciniran protiv C-19, od pricina shto treba samiot da potpisham izjava deka primam na sopsrvena odgovornost bla,bla,bla,koj se vakciniral valjda procital shto potpishuva.Bashka, kup lekari,virusolozi i sl,tvrdat,deka ako si prelezal covid tvoeto telo go ima duri i podobriot ,,softver,, za odbrana od virusot, za razlika od ,,apdejtot,, shto ti go pravat so vakcinata.Valjda go sledite i slushate Panovski.Nejse,mi ja razbirate poentata.E sega,likovi kako Panovski,jas,i ostanati 2 miljardi i devetstotini i kusur narod se bezglasni i koj gi ebe,influence zero,ama koga Djovak,Irving,i mnogu drugi selebriti se so toj stav,kaj shto ima zdrav razum,logika,tie se opasnost,imat ogromno vlijanie,pravat precki vo programata.Nadal i ostala bagra poslusnici se obratno,melem za ushi za obichnite smrtnici kaj shto treba da se vlijae.Moronov fingerass se fali oti e vakciniran,nedela dena posle vika se zaraziv,znachi i on tine podvizen prenositel na virusot.Cirkusi,nelogicnosti eden kup,ama cim taka vika sistemot,mora da slushame.Aman be,aj diktatura ke pravime.Ja procitavte li bezmalku Mengele Hitler izjavata na cicko mu Toni, dali Djovak bil svesen kolku lugje umrele od Covid.I lobotomizirani likovi kako Stef odma ke se programirat deka eve Djovak i ostala bagra shto ne se vakcinirani se krivi za umrenite.Ludilo.Fajzer e ok za Avstralija,Sputnik i Sinofarm ne.Navalni e napad na demokratijata,a slucajot Asanz primer za demokratija.Ludilo na site strani,dvojni arshini.Kako i da ,da se vratam na Djovak,shto mu e grevot.Apliciral do AO da mu ovozmozat da igra bez vakcina spored nivnite kriteriumi shto gi postavile, eve Tili dal izjava deka dva meseci sorabotuvale so cel da se pojavi Djovak na AO.Djovak cekase zeleno svetlo od kengurite,eve go propushti i ATP kupot,pa koga tie komisii odobrile da dojde se spakuva, se pofali deka ke igra i poleta.I na granica pochnuva cirkusot i ponizuvanjeto.Sverskite rabloidi imat materijal za pishuvanje,pola lobotomizirani idioti imat prichina da pishuvat,go najdovme krivecot, mme,Djovak misli deka e nad drugite i drugi slichni fashizmi a e skroz obratno.
Od avion se gleda deka e politicki populizam, a Novak e zrtva i kolateralna shteta.A ovde na forumov shto imame likovi so karakter i profil kako ZZ , Buchko,Zikov, shto se goltat shto im se servira,ili shto nacekaa sega da likuvat i malku da im se zalecat frustraciite shto Djovak im gi ebavashe Nadalco i Fed, gi zalam, ke se prepoznaat.
Ova shto mu go pravat na Djovak,ne bi sakal nit na Nadal,nit na Fed, nitu na bilo koj obichen smrtnik da mu se pravi,a ne pak na najdobriot sportist na site vreminja vo svetot.

Концептот на форумот е да си пишуваме. Далеку сме да бидеме експерти во све ама ете секаде пишуваме. Мене тригерот не ми беше вакцината туку величењето на Ноле, прво од неговите а потоа на многу други. Форум е, си пишуваме, ако не сум во право пиши против тоа а не лични препуки кои се само доказ дека или не сакаш или не можеш да ме негираш. Ништо лично.
Па нема што да те негирам, ти се исмеваш на рандом болести, не мора да е Новак во прашање, имаш 100 болести кои човек може да ги носи цел живот и да живее без проблем ако притоа внимава што внесува во својот организам.
Ја не знам Новак што има и дали има нешто што се рачуна ко синдром, болест, што и да e, и што у Австралија се рачуна ко нешто кое им овозможува на луѓето да не се вакцинирани, али у конкретниов случај само ова може да го извади, и претпоставувам играл на таа карта.

Проблемот е што тениската федерација на Австралија направила огромен пропуст, и тоа самите медиуми во Австралија сега го известуваат, односно имало голем проблем у комуникацијата со федералните власти, и првично на сите тенисери им е кажано дека тие што се невакцинирани, ако прележале Ковид задњи 6 месеци, може да влезат во земјата.

Ако има некаква вина, таа е во Австралиската тениска федерација, не во тенисерите на кои им било кажано да дојдат. Сосема ми е неразбирливо кога некој пишува како Новак не ги почитувал правилата. Кои ебени правила? Дошол по нивни инструкции, како и еден куп други тенисери.

Тоа дека можат да го вратат, можат, нивно право. Можат секого да го вратат. Мене ме пизди само тоа што му наоѓаат вина и го третираат како криминалец, затворен со мигранти кои чмаат таму во тоа дупката 9 години, одземен телефон, паричник и што уште не... тоа ако не е политика, покажување сила и правење пример од некого, не знам што е.

Сега како последица на тоа што го запреа, приведуваат други тенисери кои предходно се пуштени да влезат од властите, легално, по истата процедура, и ги ставаат во истата дупка. Тенисерката од Чешка ја пуштиле, одиграла и турнир, шетала каде сака, сега е приведена. Викаат дека не ги следувало исклучок. Како тоа не го знаеле имиграционите служби кога ги пуштиле да влезат?

Од Tennis Australia излегоа со соопштение дека не им дале погрешна информација на играчите и дека истата била превземена од официјален сајт на владата.

Каде пишува дека му фали документ, направи скриншот, заокружи со црвено. :kafence:
the ABF can confirm that Mr Djokovic failed to provide appropriate evidence to meet the entry requirements to Australia, and visa has been subsequently cancelled.

:love::love::love:

AO ne se nikakvi posrednici. Ova tolku glupo da ne vredi da se komentira. Ima ambasada i vo belgrad i vo monako drug pat neka se obrati kaj sto treba.

Почнаа да излагаат на површина работите што ги промашиле од тениската асоцијација на Австралија, која посредувала за визите на играчите.
Само дилемата е дали Новак аплицирал зашто имал ковид во последни 6 месеци или ради нешто друго така да конкретно он може и не е дел од оваа фрка која на крај може да има доста големи последици за нив.

Ги известиле сите тенисери дека може да дојдав во Австралија невакцинирани ако прележале ковид во последните 6 месеци, такви апликации имало и биле успешни, и дел од нив веќе влегле во Австралија и играле на турнири, па сега ги ловат како улични песови.

Нема пак да се навраќам на муабетот за тоа каков третман од медиумите доби Новак за ова, излишно е веќе тоа да се дискутира, па као за него не важеле истите закони он специјален бил и мислел дека е само Новак и богат, ради тоа ќе влезел. Вакви дебилни ставови не вреди да се зимаат у предвид, а не па да се дискутира за нив.

Новак, ко и секој друг тенисер во Австралија, аплицирал онакак како што му било кажано од тениската асоцијација на Австралија која посредувала и гарантирала за тенисерите. Затоа истата формирала два медицински панели во согласност со државата Викторија, панели независни еден од друг, кои добиваат апликации на кои не стои името на тенисерот за да нема пристрасност. Новак и пар други тенисери и тенисерки ги поминале овие нивоа на аплицирање успешно, и добиле виза и дозвола за влез во Австралија.

Сега испаѓа дека федералните власти забрануваат влез на невакцинирани со прележан Ковид (пак ќе повторам, за Новак не се знае дали аплицирал на ваков начин) и сите тие кои биле примени у Австралија сеа ќе мора да се враќаат назад, иако претходно организаторот им овозможил влез и настап велејќи им дека Се е тоа според пропишаните прописи од нашата влада. Овде лежи дебела тужба контра АО, и губи на легитимитет самиот турнир зашто уназад 3 месеци играчите биле лажени, дел од нив можеле и да се вакцинираат за тој период за да имаат право за настап.
Автоматски споено мислење:

AO ne se nikakvi posrednici. Ova tolku glupo da ne vredi da se komentira. Ima ambasada i vo belgrad i vo monako drug pat neka se obrati kaj sto treba.
Тениската федерација таму, не АО како турнир, ама они се организатори, читај сеа какви работи испливуваат на површина, и што им било кажано на тенисерите.
Дел од нив веќе влегле во Австралија како невакцинирани, играле и на турнири, зашто аплицирале онака како што тениската федерација им рекла да аплицираат, имаш пример со една тенисерка која веќе учествувала на турнир.

Tennis Australia sent out an information sheet informing players of a process to follow so they could play in the Australian Open without being vaccinated.

Последно уредено:
nitu ao nitu federacijata ne se posrednici. tie moze da mu pratat pokana za turnir i tolku. posle toa toj/advokati/agenti mu brkaat za viza. ova go imam praveno moze 20tina pati vklucuvajki go i fk vardar.

zaebi sto se pisuva, moze imal gresni informacii od niv ali na kraj do negoviot tim e toa da si proverat.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom