Не се филмај кенгру, памтам и кога почна пандемијава глупости трескаше за Австралија као тамошен граѓанин па испаѓаше глуп кога тврдеше дека решението биле брзите тестови што у Австралија у секоја трафика ги имало. Морав ја линкови да ти копам каде самите австралиски власти тврдеа дека тие тестови се нерелевантни. И тогаш вака ми викаше, сум трескал глупости, за да после 2 години пандемија ваљда си сфатил сеа дека тие тестови се битни ко локалниот врач у свирипичино.
Еве ти ја Рената Вочарова тенисерката, влегла пред 5 дена невакцинирана, аплицирала како и било кажано од тениската федерација, си поминала и царина и све, си играла на турнир во Мелбурн, денес е '' приведена ''. Влегла во Австралија невакцинирана со образложение дека имала ковид во последните 6 месеци.
Ако мене не ми веруеш дека трескам глупости, тука ти се тамошните медиуми да те разубедат
Renata Voracova’s visa has been cancelled and she has been taken to the same hotel where Novak Djokovic is being detained.
www.theage.com.au
Али водејќи се на твоите експертизи за аустрелија пред 2 години со ковидов, не би се потпрел многу на работите што ги кажуеш, од оние си, ќе чуеш нешто али не до крај, и си тераш некој свој измислен, ко тогаш со брзите тестови од трафика дека биле решение за коронава

))), така австралија ги решавала проблемите. Еве, гледам.
Лесно можам да ти ги ископам постовите од тогаш, глупост до глупост каде изнатреска што од сегашна перспектива 2000 пати ти се демантирани, од твојата Аустрелија секако. Не од мене.