ATP тенис - општа дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Anonymus1
  • Време на започнување Време на започнување
Рафа на Олимписките игри во микс дубл ке настапува со Мугуруза...

Тим, Томиќ, Иснер, Фелијано најверојатно го откажуваат своето учество на Олимписките игри...

Raonic posle RG dobiva zasiluvanje vo strucniot shtab, mekinro. :)

Raonic posle RG dobiva zasiluvanje vo strucniot shtab, mekinro. :)
Раониќ може до поконкретен резултат само на Вимблдон ради анти-тенисот кој го игра, сервис и ништо друго. Неговото тело не може да понуди нешто повеќе, може да има напредок со Мекинро, ама не ми се верува повеќе од топ 5, практично нема теоретски шанси по мое мислење.

Раониќ може до поконкретен резултат само на Вимблдон ради анти-тенисот кој го игра, сервис и ништо друго. Неговото тело не може да понуди нешто повеќе, може да има напредок со Мекинро, ама не ми се верува повеќе од топ 5, практично нема теоретски шанси по мое мислење.
kako sto razbrav, konsultant ke mu bide ali samo za turnirive so trevna podloga, valjda i pred wimboldon ke igra nesto, ali ne i trener vo idnina.

Ова е еден вид парадокс, али тревата најмалце му одговара на Раониќ од сите подлоги, иако има 1/2 финале на Вимблдон ако не се лажам. Раониќ е тип на тенисер кој нели има бомба сервис и добар форхенд, но е тром во движењето и му треба малце време да се поднамести на ударите. Тревата е најбрза подлога со најнизок отскок што на спори и крупни играчи како Милош им претставува проблем. Одлично ја почна сезонава, но од Монте Карло навака игра стварно лошо, капак на се беше денешниов пораз од Рамос. Мислам дека мака мачи и со повредата на колкот, веќе некое време...

Нека го следи примерот на Мартина Хингис најубаво и нека си почне во двојки таму со Лааксонен дур е време, оти му се заредија проблеми и јас му прогнозирам тешко враќање, посебно не на брзи подлоги. Колку што знам има проблеми со грбот, уште од лани кога му предаде на Новак во финале, а грбот не се опорава туку така на 30+.

Happy birthday Rafa.
nadal50030.jpg

Денес полни 30 години, одма звучи посериозно, како вчера да имаше 18.... :sleep:

Додека некој нижи позитивни рекорди, чисто за едно сумирање да потсетам дека со откажувањето на Рафа од Ролан Гарос оваа година имаме и еден негов нов рекорд.
Ги комплетира сите 4 слема т.е. успеа сите да ги откаже барем еднаш поради повреда.

Australian Open 2013
Roland Garros 2016
Wimbledon 2009
US Open 2012,2014

Ако е за утеха, од утре ќе биде повторно на позицијата број 4. :ROFLMAO:

Дали е можно Тим и оваа недела да игра тенис? :eek: Еве гледам втор носител е во Штудгарт.

13343120_10154320029493701_3356315326697679021_n.jpg

Since the start of 2011 Djokovic lost 44 matches.

Since the start of 2011 Djokovic won 47 trophies.

Дали е можно Тим и оваа недела да игра тенис? :eek: Еве гледам втор носител е во Штудгарт.
Е добро де, ќе игра дури во среда, има време за одмор, ваљда брка место на завршниот турнир во Лондон.
Мислам дека е трет носител.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom