ATP тенис - општа дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Anonymus1
  • Време на започнување Време на започнување
прочитај уште еднаш, имам играно против него не на него, баш затоа што знам каква психа е, тоа е играч кој оди на винер од скоро секоја позиција, со таква агресивност нема шанси за голем напредок во кариерата, имаш разлика небо-земја, во еден поен погодува ненормален винер, во наредниот километарски аут, со таква игра ќе има само моментални блесоци, ако сака нешто повеќе мислам дека ќе мора да намали со агресивноста, да ја стабилизира малку играта, и нормално да се поработи малку и на психичката спремност која е можеби и најважната компонента кај тенисерите

Не иде Рублев на винер од секоја позиција, а има страшно добар пакет на удари, буквално од секое крило. Психата се стекнува со текот на годините, јас само од тоа се плашам, дека ради психата може да не успее, пошо многу мали работи знаат да го извадат од такт. Али, технички е страшен и дефинитивно поседува огромен талент. Освен Вавринка и Надал, нема друг играч на турот што може од 3-4 метри позади основна линија да диктира поени. А еве и Рублев спаѓа во оваа категорија.

прочитај уште еднаш, имам играно против него не на него, баш затоа што знам каква психа е, тоа е играч кој оди на винер од скоро секоја позиција, со таква агресивност нема шанси за голем напредок во кариерата, имаш разлика небо-земја, во еден поен погодува ненормален винер, во наредниот километарски аут, со таква игра ќе има само моментални блесоци, ако сака нешто повеќе мислам дека ќе мора да намали со агресивноста, да ја стабилизира малку играта, и нормално да се поработи малку и на психичката спремност која е можеби и најважната компонента кај тенисерите
aman be druze,18 god. e .Na Vava mu trebashe cel vek da najde balans so agresivnata igra I da pochne da si go drzi prstot na slepoochnicata,odnosno skoro na 30 god. Rublev ima perfektna gradba I ima materijal za brusenje, a bashka ne etolku agresiven kolku shto oscilira.Ima vreme,golem potencijal e.Vitok,brz,elastichen. Eve primer Fritz ima malce kratki noze,toa mu e precka,primetivte li kako chudno se prepolovuva koga igra behend vo trk, I gubi dragoceno vreme da se sobere posle toj udar.Rublev ima po moe idealna gradba (1,88 -Nadal,Fed,Marej,Novak,site se tuka,plus minus eden dva santima) I pred se se dvizi odlichno.Ima mnogu rabota,ama e strashen potencijal.

Ајде да го видиме камбекот на Дел Потро против Кудла, во 2 часот после полноќ македонско време. До тогаш, американски дуел помеѓу Фритз и Шмицек. :)
Ако послужи времето во Рио, би можел и Надал се проба против Карено Бушта...:icon_mrgr:

CbSiR-qWEAA2Mnx.jpg

Почнаа припремите за ватерполо турнирот во Рио. :D

Надал е очај невиден. Повеќе од извесно е дека ќе ја освои титулата во Рио, веројатно нема да јаде срам од Куевас против кој води 2-0 прв сет во полуфиналето, ако помине, мислам дека не е до толку ненормален да си дозволи пораз од Пеља...

ajmo sledechi , Cuevas zavrshi rabota,mu udri recka na Rafa.Mnogu dobro izigra Pablo a I Rafa ne beshe losh,dobar tenis beshe.Undercover toa shto go pisha od porano ,toa e decki,kakva samodoverba,kakvi bakrachi.Nadal nema sila,nema gorivo vo nozete I racete.Zoshto e taka ,kojznae,nashe e da shpekulirame

Надал е очај невиден. Повеќе од извесно е дека ќе ја освои титулата во Рио, веројатно нема да јаде срам од Куевас против кој води 2-0 прв сет во полуфиналето, ако помине, мислам дека не е до толку ненормален да си дозволи пораз од Пеља...

Хм, па шо знам. :D

Више не е смешно, жалосно е ова со Надал..
Кога веќе кариерата му отиде у курац, можеше барем да го отргни од тимот тој чичко му дегенот, и да проба со некој друг тренер, и така нема што да загуби веќе, може само да добие (некој турнир од 250 хехе).

Не е до тренерот воопшто, он физички пати. Од средина на втор сет па се до крај он умираше на терен, во третиот сет веќе жално беше да се гледа, на ритерн статираше само, не можеше топче да врати, во дефанзива катастрофа, не може нагло да промени правец... Основите удари и не му се лоши, ама се е тоа џабе кога он го има изгубено движењето, а тоа отсекогаш било негово најјако оружје. Ужасно го покрива теренот, спор е и физички пати. Тоа е, нема назад, јеби га.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom