ATP тенис - општа дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Anonymus1
  • Време на започнување Време на започнување
Се посрамоти Рафа, не искористи меч топка на својата омилена подлога против еден Доминик Тим кој воопшто не е лош, меѓутоа 9-кратен освојувач на Ролан Гарос да си дозволи ваков луксуз.... тешко е да се коментира.

Краља шљаке, ишљакан денеска хехехехеехе

Стек испуши ми го пичко лигава. :pusigo:

Надал е многу близу до Челенџер ниво на својата игра и веројатно му е време да се префрли на тоа ниво кога веќе се инаети и не сака да стави крај на кариерата.

А во меѓувреме Тејлор Фриц го победи Беранкис со 2-1 во сетови и стана првиот играч роден 1997 година со АТП финале и прв играч што со 18 години ќе игра АТП финале после Нишикори 2008 година во Делреј Бич. Фантастична недела за младите тенисери.

Надал си го упропасти крајно убедливото WIN ratio, кое едно време беше преку 90% и мислев ќе биди апсолутен рекордер во тоа а сега е 82.59%. Ноле 82.7, Федерер 81.64.

tie statistikite okolu mladosta I finalinjata.Pa kolku shto znam Boris Becker na 18 god go osvoi Wimby,Rafa isto taka mislam ima tituli na 18,kako sega Friz prv so ATP finale,a Becker Wimby go osvoil.Kade e greshkata??

Грешката е во тоа што си неписмен и не дочитуваш, или не ги конташ работите. Прв после Нишикори, односно 2008 година. Значи, да нацртаме појасно, по 2008 година, а не пред тоа, прв 18 годишник кој стигнува до едно АТП финале. После цели 8 години, што значи дека овие Раониќ, Димитров и компанија се изгубена генерација.

Грешката е во тоа што си неписмен и не дочитуваш, или не ги конташ работите. Прв после Нишикори, односно 2008 година. Значи, да нацртаме појасно, по 2008 година, а не пред тоа, прв 18 годишник кој стигнува до едно АТП финале. После цели 8 години, што значи дека овие Раониќ, Димитров и компанија се изгубена генерација.
srbite imat edna uzrechica ,,zar ne vidish da te lozim budalo,, .Nejse,beshe na tashak primerot za da vidish kakvi statistiki vadish smeshni,nebare grand slam osvoile ovie novite young gunsi, shto tolku gi forsirash,a on Atp finale 250,a drugiot 1/4 finale.A za ti dobie postot na tezina,merish pred Isus I posle Isus (od 2008 navamu).Bravos,neviden uspeh,na 18 godini finale 250.Btw,zoshto izgubena generacija Milosh I Dimitrov.Pa ako mene me prashuvash Dimitrov so mali korekciii,posebno psihicki moze da bide broj eden koga ke se penzionira dominatorot.[DOUBLEPOST=1455452705][/DOUBLEPOST]
Neli na 17 Becker go osvoi Wimby?
da de , 17 god I 9 meseci beshe mislam,ne mi se gugla

od 1976 navamu prv pat eden 18 godishnik igra finale na Atp turot a da e amerikanec a germansko prezime,a drug pa 18 godishnik ima 1/4 finale,germanec a rusko prezime.Isto taka prv pat 18 godishnik nosi traka na dolga kosa vrz shishki.Toa se nema slucheno nitu vo vremeto na Fed,Rafa,Novak.Dali najposle doagjat zvezdeni momenti I svetla idnina za mladite teniseri. Ke bide vozbudlivo narode

Последно уредено:
не си правете екскурзии на мозок дека некој ќе биде иден број 1 со тоа што одиграл 2-3 меча добри во низа, или еве да речеме 1-2 турнири, за да бидеш број 1 потребна е константност, секој од овие топ 100 тенисери може да одигра перфектен меч, каде се ќе му оди од рака, сервис, винери, малку неизнудени, ама за да бидеш број 1 треба поштено да се испотиш, не толку за да стигнеш до првото место, туку за да се задржиш таму, полека со заклучоците, за Нишикори велевте дека има подобар бекхенд од Новак, Бердих лани кога ја отвори сезоната со ненормално добра игра велевте дека има шанси за гренд слем, Чунг го најавувате за иден број еден а јас мислам дека ако влезе во топ 10 ќе биде добро, и да за крај, тенисер не се станува на 25 години, така да ова што ве толку фасцинира мене не ми е ништо посебно, Шарапова на 17 години освои гренд слем, а овие на 18 години ќе играле финале на 250ка и одма како чудо ги најавувате

не си правете екскурзии на мозок дека некој ќе биде иден број 1 со тоа што одиграл 2-3 меча добри во низа, или еве да речеме 1-2 турнири, за да бидеш број 1 потребна е константност, секој од овие топ 100 тенисери може да одигра перфектен меч, каде се ќе му оди од рака, сервис, винери, малку неизнудени, ама за да бидеш број 1 треба поштено да се испотиш, не толку за да стигнеш до првото место, туку за да се задржиш таму, полека со заклучоците, за Нишикори велевте дека има подобар бекхенд од Новак, Бердих лани кога ја отвори сезоната со ненормално добра игра велевте дека има шанси за гренд слем, Чунг го најавувате за иден број еден а јас мислам дека ако влезе во топ 10 ќе биде добро, и да за крај, тенисер не се станува на 25 години, така да ова што ве толку фасцинира мене не ми е ништо посебно, Шарапова на 17 години освои гренд слем, а овие на 18 години ќе играле финале на 250ка и одма како чудо ги најавувате
Епа еве пријателе, Новак ќе иде у пензија, Роџер, Рафа и Енди исто, и кој ќе биде број 1 во иднина? Нема да има број 1? Нормално дека ќе е некој од овие што ги зборуваме, Ѕверев, Рублев, Чориќ, Чунг, Фриц, а може и некој скроз од нигде никаде ќе испадне, не се знае ништо. Што бе толку се увредивте ако некој ги вреднува резултатите на овие деца, па реално спортот во комбинација со хемијата е отиден до толку напред што практично невозможно е да се носат деца со веќе созреани спортисти. Оди стај го Ѕверев нека се брка со Ферер или Новак у 5 сета на +50 степени. Јбг, ќе си дојде со текот на времето и тоа кај децава, ќе наполнат 21-22, ќе ојачаат физички, тактички и играчки и ќе си се поклопат кокцките. Нормално, нема кај сите да биде тоа, сигурно од овие бар 2ца нема ништо да направат у кариерите, зборам ништо специјално, онака да не доминираат у тенисот и слично.

И кажи ми, кога Ѕверев со 17 години плеска искусни земјаши на турнирот во Хамбург и стига до 1/2 финале, или со свои 18 години плеска јаки играчи во сала, Симон кој е еден од најдобрите дефанзивци јаде 47 винери од Ѕверев, па искрено не може човек да остане рамнодушен на тоа. Ја не викам дека за два месеци Ѕверев се живо ќе почне да тепа, него дека во иднина ќе биде број 1 и ќе освојува Слемови. Нормално, може уште следниот месец да пропадне и никад веќе да не заигра тенис, не може никој ништо со сигурност да тврди.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom