ATP тенис - општа дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Anonymus1
  • Време на започнување Време на започнување
Нема ништо чудно во оваа победа, тоа е реалноста. Надал не заслужи да го изгуби првиот сет со 6-2, одигра лошо во 2-3 клучни поени и башка Ноле имаше и малку среќа. Вториот сет доминација и тоа е тоа. Доста позитивни работи има кај Надал од турниров, вратени се неколку сегменти во играта што сезонава не постоеја. Јас ко негов фан уште од сега мислам на следната сезона, пошто од оваа се откажав по фијаското на РГ.

Уште не ми се верува како Ноле од најголем пуфљо меѓу топ 10 тенисерите се претвори во ваква непобедлива машина. :cuc: Од турнир во турнир, од меч во меч му се восхитувам се повеќе и повеќе.

Барем уште два пати да се сретнат до крајот на годината. Во Шангај тешко, Париз и Лондон се надевам за да дојде Н2Н у нормала. :D

Барем уште два пати да се сретнат до крајот на годината. Во Шангај тешко, Париз и Лондон се надевам за да дојде Н2Н у нормала. :D
Ке почне Надал да го избегава и Новак како што избегнува Федал, да препричава унуцима H2H. :D

Sent from my HTC One M9 using Tapatalk

http://sportmedia.mk/drugi-sportovi...nisot-setovite-kje-se-kratat-dejvis-kupot-kje
Се прдвивуваат промени во тенисот кој што може да се воведат уште од следната сезона наместо досегашните 6 гема за добиен сет ќе се игра до 4 добиени гема и во дејвис купот ќе се воведи final four во еден град и ќе се зголеми бројот на земеји во светката груа,кратењето на гемовите го образложуваат со тоа дека мечеите траат предолго и им ја реметеле програмската шема на телевизиите.
Според мене кратењето на гемовите е потполно не потребно.
Ваше мислење?

За мастерсите скратија по 1 сет, мислам дека нема потреба и од ова се губи смислата за тенисот.
И воопшто тенисот како спорт би бил потценет.

Пишале намалување на бројот на гејмови ќе донесе до намалување на времетраењето на мечот.Тоа демек ќе ја зголемела популаризацијата на тенисот... НЕ! Баш никој нема да гледа тогаш тенис и ќе усерат скроз.Се надевам овие Спортмедиа кои знаат често да тропаат глупости само шират дезинформации.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom