ATP тенис - општа дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Anonymus1
  • Време на започнување Време на започнување
Не е битно дал е некој у право или не, значи апла ја претеравте, до сеа вакво претерување на темиве немало и немаше апсолутно никаква потреба ова и да се начне како дискусија.
Ко прво, секој медиум во Америка, и тоа оние најрелевантните, фрлија тон кал на односот на публиката во финалето, а со оглед дека медиумите се и главни креатори на мислењата во Америка, извлечете заклучок дали го мразат или не Новак. Новак нема никаква врска со тој нивни однос, реков поназад ама постовите се изгубија во оваа лавина на бесмислени мислења кои немаат никаква допирна точка со тенисот. Секој фан на Федерер секое негово финале го гледа буквално како фаќање на последен воз за слем, е сеа он ги демантира зашто 2 години по ред е во финале на вимби, и сега успеа на ју ес оупен исто да стигне до таму и тоа рутински, цел еден мастер и до самото финале он сет не изгуби.
Али не е битно, тоа е друг муабет, фактот дека е во години си го прави дополнително своето и во случајов во Њујорк неговите навивачи по секоја цена сакаа он да успее да лапа титула, и дали бил Новак, Мареј, Вавринка па и Надал, лично неговите навивачи вака ке се однесуваа, Дебилно, и тоа нема никаква врска со националноста на Новак туку со фактот дека секое финале на федерер, и секое евентуално следно они ке го гледаат ко последна шанса за него у кариера да лапа слем ...соочете се со тој факт.

Реков и ке повторам, Федерер тој нивни однос јавно треба да го искритикува, доволно е искусен и знае колку тоа смета и делува одвратно и е апла нефер, и за ова има минус кај мене, не смее ова да го игнорира поготово кога сите медиуми веќе го оценија со палец надоле и срамота и брука за еден слем.

Вчера инаку ако добро видов, Ноле 17 пати сервирал на брејк топки со втор сервис, од една страна секако ке кажете како можел Федерер тоа да го пропушти али од друга и капа доле за Ноле кој успеа да се носи со тој психолошки товар, моментално тврдам дека е Единствен човек во тенисов кој би можел да успее да слави во една ваква ситуација.
Башка и првиот сет што успеа да го освои иако имаше отворени рани кои сеуште крвареа, 3 на десната рака а е деснак, и една на десната нога, и убеден сум дека тој пад и тие рани дополнително влијаеа да он има дигресии во играта, поготово кога сервира, уште не ми се верува дека успеа да го лапне лагано првиот сет, во тој момент знаев дека зима титула.
Незнам зошто очекуваш од Федерер да ги искритикува неговите фанови за навивањето кога нивното такво навивање него многу му оди во прилог и затоа нема да ги искритикува.Пред некој ден прочитав едно интервју во кое ги пофали навивачите и им се заблагодари што навиваа толку многу за него во финалето и кажа дека поради нивната подршка полесно го поднел поразот.

Bio sam na celendzeru, ispratio sva 4 meca...

Beloti-Michon, obojica su kanal od igraca i nisu top 200 nivo sa ovom igrom, prebacivanja bez ikakve snage, prosecni udarci, samo su fizicki jaci od proseka pa mogu da trce vise, bilo je dosta 20+ prebacivanja, u publici u prvom setu samo ja i Belotijeva cura, Nemica... Obojica dosta nervozni, imali sanse ali Beloti dobio prvi set i tad sam se prebacio na centralni teren gde su igrali Traver-Cipola. O tom mecu bas necu mnogo jer je prica da je namesteno, neki lik je zategao ogromne pare na Cipolu a Traver je nakon meca imao i razgovor sa supervizorom, oko cega nzm...

Hanesku-Burge je bio smesan mec, na 5:0 za Haneskua je bilo 20:1 u poenima, znaci jedan jedini poen je Burgue uzeo za 5 gemova, i onda ga fakticki pustio Hanesku da uzme gem pa resio na svoj servis za 6:1. Skoro svi navijali za Haneskua, iz razloga sto je 1,70 kvota bila zicer a na tribinama je 80% kladionicara. Bas je bilo bucno. U drugom setu Burgue imao 4:1 ali Hanesku kao da ga je pustao i dozirao igru do TB gde je rutinski odradio, mnogo bolji igrac je Rumun, sve jace poene je dobio. I ima nekog trenera, dosta ozbiljno radio i pre i posle meca van terena neke vezbe cudne.

Za kraj, Lajovic-Munar, skoro pun centralni teren, svi navijali za Lajovica, ja sam bio rezervisan u prvom setu, cekao sam 20+ gemova za isplatu Spanac imao brejk, 4:2 ali vratio se Lajovic i odveo set u TB gde je 7:5 slavio cini mi se ili 8;6. Munar ima strasan servis za nekoga njegove visine, dosta jaci prvi servis od Lajovica, 18 godina momak ima, Nadal mu je za Hamburg bio sredio WC, ozbiljan je potencijal, dosta prica sebi u bradu, mnogo puta proveravao tragove sto iritiralo publiku ali sve u svemu interesantan mec, Lajovic na iskustvo dobio. Inace su roditelji Lajovica isto na turniru.

Еве ви извештај од Бања Лука челенџерот. :D

Кладионичари врие на трибините. :D

Sent from my HTC One M9 using Tapatalk

Како бе без возбудувања види колку челенџери има, плус две 250ки, малку ли се. :D

Како бе без возбудувања види колку челенџери има, плус две 250ки, малку ли се. :D

Батали ги, не ги трошам очите на нив. :D Можеби парите понекогаш.... xD

Раонич и Цонга освојувачи на турнирите кои се играја оваа недела. Раонич во Санкт Петербург го совлада Жоао Соуса со 2-1, додека Цонга во Метц ја освои третата титула таму совладувајќи го Жил Симон со 2-1 во сетови.

http://www.skysports.com/tennis/new...-one-of-the-most-talented-players-he-has-seen

The Mallorca man, who has returned to his home island to open a state-of-the-art tennis academy, told Sky Sports' Jacquie Beltrao: "He's a great guy, a natural guy and for me that is important. I am natural, I am honest with the people I'm talking to.

"If I'm playing bad, I don't create stories. Andy is similar. He is fair, he is honest and a very good guy. And at the same time, he is one of the most talented players I have ever seen.
"I think he has an amazing career already. He will have had an even better career by the end, but at the same time for his level in general and his opportunities he should have won more."

87250c3e654de831b01592e3f39227e1.jpg

Meanwhile on Atpworldtour official site...

Баталете bang mang, петок во 1 30 по македонско време во Тајланд егзибиционен меч ќе играат Ноле и Рафа. Чисто да ги видиме повторно заедно на терен, а од следниот понеделник почнува турнири од АТП 500 категоарија (Токио и Пекинг), а на вториот ќе играат и Рафа и Ноле. :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom