ATP тенис - општа дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Anonymus1
  • Време на започнување Време на започнување
Димитров-Воландри 1-4 :pos:,и тоа со дупли брејк.Воландри има само еден винер,другите поени сите на поклон ги доби.Воландри префрла овој во аут 5 метри удира,или в мрежа.Прави 2 дупли грешки по ред и брејк Воландри.:pos:
Како го победи Ѓоковиќ не ми е јасно на земја.:eek:
Или намерно си попушта,штом изгуби сет од некој аматер,може да има нешто сумљиво.:unsure:
--- надополнето: 10 јули 2013 во 13:07 ---
Како "попушта" Димитров,аууу не сте свесни.Не ни трча.Воландри на свој сервис губи само еден поен,а сервисот не оди повеќе од 140.:cuc:
--- надополнето: 10 јули 2013 во 13:43 ---
После завршувањето на првиот сет оди во соблекувална Димитров намуртен.Потоа се враќа со уклучено "rape mode" и 5:0!:свиркам: Во прв сет не трчаше скоро ич,во втор сет по секоја топка трча.Прв сет после само еден или два удари правеше нефорсирана грешка,сега игра стандард како што си играл.

Прв сет Воландри 16/17 освоени поени на свој сервис,втор сет 7/19.:свиркам: Сервисот негов значи никогаш не варира,секогаш е истиот.Само ја префрла мрежата и толку a Димитров од што беше "многу јак" сервисот пола од поените завршија во мрежата или позади основната линија.:cuc:Дефинитивно Ерани појако сервира од него.

Јасно ми е дека некогаш се случува играта да ти варира,но ова е преочигледно дека нешто не е во ред и тоа два пати по ред т.е два меча по ред.Изгуби сет а и чиста среќа што не губеше и со брејк во третиот сет,од некојси Ymer кој е 1033 место на АТП.Грабул појак од него е .:pos::pos:

Бејби Фед :cautious:

Баш ме интересира што ќе направи во третиов сет,досега не сум гледал ваков меч со очигледно попуштање а после уклучување :

35n5j7.jpg

Или можеби се појавија и други момци кои знаат да играат тенис. ;)

A тие дотогаш шо беа не играја тенис, туку онака на терен излегуваја за Федерер да реди победи. #тенискамафија

Падот на Федерер почна уште од 2008.

Да но после тоа успеа на 2 пати да се врати на првата позиција, а зборувам за пад според кој ќе продолжи да тоне, а не да оди горе на ранг листата. :)

Арно тогаш се појавија момци кои „знаат да играат тенис“ и ја просветлија тениската публика, ама сега слабо да се појават и никнат. :)

Да но после тоа успеа на 2 пати да се врати на првата позиција, а зборувам за пад според кој ќе продолжи да тоне, а не да оди горе на ранг листата. :)

сакаш да кажеш дека федерер нема веќе да се врати меѓу топ 4 според тебе ?
глава ставам дека ќе влезе и меѓу први 3ца или топ 2

сакаш да кажеш дека федерер нема веќе да се врати меѓу топ 4 според тебе ?
глава ставам дека ќе влезе и меѓу први 3ца или топ 2

Овај мрсулов Ферер можда ќе го потисне на петтото место, но некој од овие Мареј,Ноле,Рафа... никогаш нема да ги помине повеќе.

Кои се тие момци кои знаат да играат тенис моментално на АТП турот?
Па во завршниците на гренд слемовите, и мастерсите се едни исти тенисери се вртат, тие првите 5-6 на ранг листата, и толку, тук - таму по некој тенисер што ќе изненади на еден турнир и после ќе го снема никаде.
Федерер со оваа форма ( а не му е баш добра реално) и на овие години може да се држи со самиот врв на АТП, не знам зошто го отпишувате, па дури немало ни да се појави на завршниот турнир во Лондон. Со 11 одиграни турнири до сега се наоѓа на 6та позиција на рејс ранкингот. А му следи сезоната на бетон каде е доста добар играч, за разлика од тие пред него што се класични играчи на земја.
Ќе видиме..

Момците по име Рафаел Надал, Новак Ѓоковиќ, Енди Мареј и Давид Ферер. Кога Федерер доминираше, немаше ваква конкуренција. Јас сум рекол и пак ќе кажам, не му ги оспорувам успесите и рекордите на Федерер, само што моментално конкуренцијата е малце поголема за разлика од времето кога он доминираше. И не е точно дека падот на Федерер почнал од 2008 година, он тогаш беше во најзрелите тениски години, баш тогаш почнаа да го стигаат Надал и Новак, односно прво Надал а малку подоцна и Новак. Он по таа 2008 година освојуваше Грен Слем титули, се враќаше на првата позиција, така да муабетите дека по 2008 следела пад на формата се излишни.

А и муабетите дека порано не била ваква конкуренцијата се повеќе од излишани.

А и муабетите дека порано не била ваква конкуренцијата се повеќе од излишани.

Ајде спореди ми еден од периодот 2003-2007 година со Надал или со Новак на пример... Кој, Хјуит? Родик? Сафин? Немој да ме јебеш...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom