ManUtdChampions
Lleyton Hewitt
- Член од
- 5 февруари 2009
- Мислења
- 32.881
- Поени од реакции
- 44.404
На секој му доаѓа крајот индивидуално гледано. Не викам дека ова е крајот за Федерер, ама мора да се сложам дека Роџер многу тешко може да се истакне како фаворит за освојување на некој турнир. Мислам на главен фаворит, иначе сепак името е толку големо што Федерер под дифолт стои во потесниот круг фаворити. Тоа е, годините минуваат, а со нив и кај секој индивидуален спортист се јавуваат проблеми. Пред се поврзани со физичката спремност. Федерер го направи своето во овој спорт, го руши секој можен рекорд, освои неверојатен број на Гренд Слем титули и му остана да си игра чисто од љубов кон спортот. Дури мислам и мотивацијата му е на далеку пониско ниво, нема за што да се бори конкретно, име има поголемо од било кој тенисер, титули и победи има повеќе од било кој тенисер, бил број еден исто така повеќе недели од било кој тенисер. Единствено ако нема некои проблеми со коцкање, па да му требат пари за да расчистува долгови.Федерер веќе не е фаворит на скоро ни една подлога, жал ми е да го зборам тоа, но со моменталната форма тоа само се наметнува, дури и сервисот му е сменет заради повредите на кичмата, скроз друга е положбата на телото сега кога се крева за сервис...ја нема таа леснотија/ефикасност/прецизност. Некои ме критикуваат дека не сум имал верба во Фед и не сум бил прав навивач критиките се дел од она што се вика навивање, за мене да бидам реален е посилна потреба - чуство, него да се базирам на лажни надежи.

А на нас ни останува да се надеваме оти ќе биде нешто од овие Димитровци, Перовци, Гофановци и слично, па да гледаме добар тенис и во иднина.