ATP тенис - општа дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Anonymus1
  • Време на започнување Време на започнување
Александар Зверев е тој, брат му од Миша Зверев (постариот, потапа шо е). :D Иначе да, се сложувам дека Зверев џуниор може да биде топ 10 играч заедно со Рублев и евентуално Чорич ако е посериозен ама некако ко типче за куропецавање ми е...

Рафа се мачи со Кузњетсов, јест да игра добро овај малиов од Русија ама треба малку посериозно Надал...
Александар = Саша :)
Надал игра лошо денес, освен во пар гемови другото е тапа.

Каква превара од играч - Кеи Нишикори. :D

Томич изигра ненормално добро, не е до Кеи дека е превара. :D

http://www.andymurray.com/schedule/

Распоредот на Мареј за сезонава. Интересно е тоа што распоредот е поприлично краток и ќе ги игра само главните турнири (нормално засега, покасно тоа може да претрпи промени). Нешто друго што ме зачуди е тоа што пак ќе игра Дејвис Куп.

Без Париз а? А не знам ни јас зошто пак игра Дејвис куп, а плус и ОИ има оваа година...

Не знам и јас шо се сељачи, зошто игра Дејвис Куп а не игра Париз? Можда нема да ги игра сите рунди, можи ќе ја игра само прва рунда ќе видиме.

Рафа одличен тенис денес, 6-3 6-4. За мене не доволно добро, H1 -5.5 нормално со 5 разлика ќе си тепа, тука нема дилема, да е поголема иронијата во mozzart беше закажан во 15:50 мечов, не знам зошто и нормално во 15:55 им беше "почнат" во систем, а H1 -4.5 беше 1.72. Како и да е, секако дека можеше да искористи барем една од четирите брејк топки (по 2 во различни гемови при 4-1 во прв сет и во првиот гејм од втор сет).
Веројатно Новак без проблеми ќе помине сега против Бердих, меѓутоа знаејќи ги ударите на Бердих, доколку тргне агресивно, прецизно... ако го посака... може тука до изненадување Чехот. Во секој случај, утре ќе гледаме супер меч во финалето, но Рафа-Новак си е Рафа-Новак... :D

Не знам и јас шо се сељачи, зошто игра Дејвис Куп а не игра Париз? Можда нема да ги игра сите рунди, можи ќе ја игра само прва рунда ќе видиме.

Да не речат еве го овој педер освои лани DC и сеа го нема за жив. :P

Коментаторов кој го коментира мечов Ѓоковиќ-Бердих на Еуроспорт е полош од Хрватите на Спорт Клуб.

Бердих му е прилично незгоден на Новак во последно време, ако кикснува во клучните моменти може да се размава во Австралија од кај заеш. Затоа у 1/4 у Австралија Ферер и мирна глава :D Може и Надал.

Бердих му е прилично незгоден на Новак во последно време, ако кикснува во клучните моменти може да се размава во Австралија од кај заеш. Затоа у 1/4 у Австралија Ферер и мирна глава :D Може и Надал.
AO e pobrza podloga,dodadi plus 10 celziusa I ne se plashi ich od Berdych.Bashka Djovak denes mlitav I neagresiven, znaeshe deka za Tomash e dovolno da igra dlaboki topki bez rizik, a chehot ke go sraboti ostatokot[DOUBLEPOST=1452281422][/DOUBLEPOST]Nadal mnogu podobren za razlika od lani,forhendot mu e pak stariot,ama seushte behendot mu e Ahil,posebno kako odminuva mechot.Ako uspee utre nabrzina da go lapne prviot set,ima shansi,posebno gledajki kako Djovak kasno pali godinava.Sepak,mislam deka ke pobedi Djovak,vo mechevite so Nadal vleguva maksimalno zakrvaven a ne navikna da go gledame najdobroto od nego na kraj.Dobro e ,se vrakjat rabotite na mesto,se nadevam deka golemata chetvorka ke ja vrati ,,monotonijata,, ,ovie novite young gunsi mi zdosadija chekajki gi da pochnat da se zakanuvat

Последно уредено:
Да беше програмирана машина компатибилна со сите координати на теренов, па не знам дали ќе успееше да погодува ова што до сега го погоди.... нереално. Се додека вака игра, не гледам кој би го загрозил.....

Ова ти се вика мочање од керемиди, нереално.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom