ATP тенис - општа дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Anonymus1
  • Време на започнување Време на започнување
Во Мелбурн Федерер ќе си земи уште едмо трофејче. :baeh:

Беше наречен егзибициски натпревар само поради тоа што не е под АТП, имаше и парична награда, а не правеше никаква разлика тоа во играта на тенисерите.

Надал, Федерер и Содерлинг играа на високо ниво, само Ферер играше малку послабо.

Ако бил егзибиционен, не значеше дека се штедат или нешто слично, имаше одличен тенис.

Знае некој кога почнува Australian Open?

• Ми се допаѓа
Reactions: wot
Штета што федерер изгуби,али ќе ги тепа во автстралија,ќе видите.

Тоа е тоа, едноставно Давиденко беше предобар за Федерер денес, да победеше следуваше финале со Надал.

Сепак поради одличната форма на Надал и Давиденко, очекувам да има одлична борба утре и секако победа на Надал. :)

И не можам да не го спомнам демолирањето на Троицки, 6-1 6-3.

Давиденко е во топ форма или Федерер и Надал не го дадоа своето најдобро? Искрено сум изненадена од Давиденко деновиве, не го сметав за некој добар играч. Ме изненади со победите над Федерер и Надал. Секоја чест! :smir:

Каква форхенд паралела има Давиденко. :cuc:
Му ја откри играта, го одалечува од сервис линијата и оди со скратени топки, често излегуваше на мрежа. Секоај чест, ќе биде јако за една недела.

Ги победи иститие и на Мастерс турнирот во париз пред неколку недели

Во супер форма е Давиденко, тоа го докажа на овој турнир, а и лани добро ја заврши сезоната и секако е еден од кандидатите за титулата во Австралија. Ќе видиме дали ќе може и таму да игра вака добро.

Кај жените, одличен меч одиграа Клајстерс и Енан и кој и да победеше немаше да биде незаслужено. Заедно со Серена се најголеми фаворитки за титулата во Австралија.

Опа, уште една ситуација каде еден играч ги победува и Федерер и Надал на ист турнир. Се повеќе и повеќе верувам на тезата дека грендслемовите годинава ќе имаат 4 различни освојувачи. Како и да е, ни претстои конкурентна тениска сезона.

е ного голем стил одигра два меча и победи на егзебициски турнир,кога ќе освои некој гренд слем тогаш можеш да се фалиш а сега немаш никакви причини за славење....................

Полека малку , кој слави ?? Сега почнува сезоната , па ќе видиме :)
Јас како фан на Надал сум задоволен од припремите пред АО !

Браво за Давиденко..после 6:0 се врати,а и спаси неколку меч топки..браво!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom