ATP тенис - општа дискусија

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
29.924
Поени од реакции
44.981
На волку backlash мислам сам доброволно треба Синер да одмори 2024 и 2025 со тенис.
Ja претпоставувам дека ќе му се одрази периодов ова све, и на ова го додавам и фактот дека физички не стои добро моментално, да не беше дождот со Саша, кога бараше физио и ниеден поен не славеше само глеаше накај боксот и не ветуваше многу со говорот на тело, прилично бев убеден дека ќе изгуби.
Ама дождот му дојде во прав момент, подолг прекин и го искористи истото да среди со физио што имаше проблеми во соблекувални без да бара МТО, дека се повлекоа ако не се лажам на средина од тајбрејкот у прв сет и имаше пауза од едно 15-20 минути, и после тоа се врати у ритам и победи.

Мислам дека и без ова ќе имаше големи проблеми во 3 добиени на слем сега, а со ова ќе е под уште поголем притисок, ќе видиме како ќе се носи со све ова, али далеку е од идеално, и ментално и физички у моментов е дефакто дестабилизиран и у доста лоша ситуација.

Член од
23 август 2010
Мислења
39.354
Поени од реакции
113.655
Прегледај го приврзокот 427015

Пуштаат сеа слики од физиото негов, како имал фластер на рака баш тој период, а ако масираш некого, и имаш отворена рана на рака, логично е да ставиш заштита, односно ракавици, глеам сеа Томи Пол пуштил слика на инста од истово, и како неговиот физио користи ракавици, намерно нормално ја стаил ја сфаќам поентата негова.

Апсурдно е све ова, а што исто така многу битно од сеа па натака, секој ќе може истиов третман да го бара, и секако, да го дава истото објаснување и алиби. Го сјебаа така малце спортов и ужасно го изменаџираа све ова.
Урко, премногу е очигледно за да веруваме дека случајно му се случило тоа. Исто како што случајно и се десило на Халеп, на Армстронг или на некој трет. Ништо не е случајно, само работата е колку ќе те фатат. :)

Скандалот со италијанските спортисти и допингот за овој стероид, смешните оправдувања од грото спортисти што ги наведов погоре и се останато наведено во врска со ова, премногу работи има за да поверуваме дека е случајно. Нема жива сила што може да ме убеди дека Синер и неговиот тим не знаеле дека оваа крема или спреј спаѓа во рангот на допинг суплементи. У 2024 година каде технологијата е отидена напред до невидени размери, за врвен спортист околку кого има стручен тим составен од можеби десетици луѓе, дека него туку така ќе му се случи да не знае со што го масираат и дека може тоа да допринесе за допинг малце ми е мех, т.е. не малце него малце повеќе. Си го укаља името со ова, а верувам на сите овде ни беше симпатичен како играч.

Член од
23 јуни 2008
Мислења
2.003
Поени од реакции
1.296
Врти сучи братот стигна до Новак , а ми изнајаде гомна во претходен пост :pos:
Автоматски споено мислење:

На волку backlash мислам сам доброволно треба Синер да одмори 2024 и 2025 со тенис.
pa posle 24 casa,smiruvanje strasti,moze i da se rashiri diskusijata.A ne,Syn samo sho pisha,odma nakaj Novak ja oteravte.Bashka sho za tie dvojni arshini ovde na forumot sum najgolemiot ,,gomnojadec ,, .

deshavkata so Siner se zakomplukuva.Svetskata antidoping agencija bara preispituvanje na sluchajot a i asocijacijata na teniseri bara ednakov arshin za site teniseri.Ke ima vtoro poluvreme izgleda.Shteta za Siner, ako go kaznat postrogo,taman fati zalet.Ama od druga strana,stvarno mnogu chudno ova so podemot na italijanskiot tenis poslednite dve godini.Da nema nekoja italijanska verzija na dr.Fuentes

Последно уредено:

Jankoff

Run that, pass that.
Член од
4 септември 2019
Мислења
1.728
Поени од реакции
2.794
Мора да се напомене и фактот што Халеп и Синер имаат ист тренер во ист период кога се обвинети за допинг ( секако Симона беше и казнета). Не е возможно ова да е прифатено како жалба, ова е оправдување на ниво на деца од градинка, пази молим те крема мачкал физиото па имал исекотина па бла бла бла не бил свесен, важи нема проблем, ало професионалци сте не сте деца.. и ПРЕМНОГУ Е СОМНИТЕЛНО ШТО ДУРИ СЕГА СЕ ДОЗНАВА ЗА ОВА ПО СКОРО 6 ЦЕЛИ МЕСЕЦИ. Ако не го казнат АТП ќе остават голема дамка на себе и само 400 поени од Индијан Велс е премногу мала казна и веќе се дигна голема прашина за целата ситуација и според мене ќе го казнат со неиграње до крај на година и неколку месеци од идната ( сепак треба да им прави некој пари на АТП зар не.. ). Се сложувам апсолутно со ставот на Шаповалов, различни правила за различни тенисери. Апропо на изјавата на Шапо, читав баш за ситуацијата на Троицки и неговиот бан од една година, апсолутно банално влечење по судови и објаснувања со докази со камери со све и ништо. Ако добро памтам мислам дека и Марин Чилич беше баниран за допинг една сезона, но не знам детално за оваа ситуација.

Мое мислење за решавање на вакви проблеми е формирање на тенисерскиот комитет, комјунити или како сакате наречете го, кој што е составен од неколку топ 50 тенисери како и послабо рангирани тенисери, кои ќе се БОРАТ за правата на тенисерите и ќе имаат конекција до АТП и нивните луѓе, кој што пробуваше да го дигне на нозе Новак, но за жал мислам дека сеуште не е успешен тој проект. На пример кога се допинг тестовите во Индијан Велс, да бидат доставени до тој комитет и да бидат видливи за медицинските тимови од тој комитет, пример крвната анализа на Новак е достапна и за медицнскиот тим на Надал, Алкараз, Синер итн итн и вајс верса.

Ме интересира како АТП ќе искочи со извештај, како Синер ќе се однесува по овој скандал, бидејќи НЕ Е МАЛА РАБОТА и секако ќе има многу прашања и од новинарите, секако под скен ќе биде и неговата игра.. особено на УС Опен сега.

Член од
23 август 2010
Мислења
39.354
Поени од реакции
113.655
А и малце ми е глупаво, одземени му се 400 бода и паричната награда од Индиан Велс. Зошто? Нели е невин? Ај да му ги одземеа веднаш по констатирањето на позитивниот тест ќе имаше логика, нели ќе чекаа уважување на жалбите бла бла бла, ама вака стварно е нејасно, 5 месеци откако се десило све ти му ги одземаш бодовите и парите, зошто?

Член од
23 јуни 2008
Мислења
2.003
Поени од реакции
1.296
epten e smrdlivo.Da ne znaesh dali namerno go banjat i pushtat niz voda ili se tolku glupi shto ne znaat ni saglam prikazna da napravat.Vo period od 7-8 dena da pokaze pozitiven rezultat,znachi prviot test sigurno bil kade kade ponabildan so brojki.Ili megju dvata testa fizioto pak go masiral na golo,pa i dvata testa pokazale minimalni prekorachuvanja.Zdrav razumen covek ke sfati deka so toa objasnuvanje samo go blamiraat povekje.Ama koga ke vidish kakvi likovi se pretsedateli i kandidati za pretsedateli na drzava lider na ,,zapadniot,, svet , turi mu kurot,nishto ne ti e jasno .Onaa reklamata so shvljalerot vo shifonjerot i negovoto opravduvanje kako se nashol vo shifonjerot povekje logika ima od opravduvanjeto na Siner.A i Siner stvarno naglo fizicki napredna za godina, godina ipol.Aj koj ne go mrzi neka ja stavi reklamata za shvaljerot,da se nasmeeme barem malce

Rigil

Tu te reconnaîtras
Член од
14 јуни 2015
Мислења
6.607
Поени од реакции
7.733
Untitled.png

Полека се разоткрива оваа лажлива одбрана на Синер.

Член од
23 август 2010
Мислења
39.354
Поени од реакции
113.655
Прегледај го приврзокот 427073

Полека се разоткрива оваа лажлива одбрана на Синер.
Овој па смрдежов Ротенберг ако му ја залепам една ќе се чуди два дена што го снашло. Не треба никој да глуми Шерлок, само треба малце мозок да уклучи човек и ќе сфати дека работава смрди од многу аспекти. Кажав и погоре, секако дека физиото на светскиот број 1 нема да знае дека треба да стави ракавици при масажа и дека нема да знае дека маста или спрејот со кој го мачкал/прскал Синер е допинг средство од кое може да го јаде Синер. Тоа се приказни за мали деца и ништо повеќе.

Прашањето е зошто баш сега го откриваат ова, после 5 месеци, и зошто Синер не бил суспендиран додека траела истрагата. Многу, ама онака премногу смрдлива е работава, а најверојатно ќе остане на ова, 400 бода одземени и паричната награда, кур накршен што би се рекло на нашки. Е сеа замислете што ќе се дешава ако следниот кој ќе го фатат го казнат одма, востание ќе крева тој играч, а и со право реално.

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.399
Поени од реакции
85.346
А и малце ми е глупаво, одземени му се 400 бода и паричната награда од Индиан Велс. Зошто? Нели е невин?
Не си сфатил.

Не е невин.
Имал секс
хехехехехе

Ок сега оваа лоша фора кога ја тргнавме на страна, да се вратам на главната поента:

Не си сфатил.
Не е невин.
Виновен е.
Официјалната одлука за вакви ситуации е дека казната може да биде минимална и да му се дозволи на играчот да игра без посериозен бан Ако неговото објаснување за тоа како се нашла супстанцата е веродостојна и без малициозни намери. Затоа е и казната, а воедно и недостатокот на поголема казна.
Глупо, ама тој бил протоколот...

Пошто знам дека на форумов друг некој погрешно ќе ме сфати: Не го бранам и гајле ми е, само поентава на постов е објаснување на прашањево.

Ме интересира како АТП ќе искочи со извештај, како Синер ќе се однесува по овој скандал, бидејќи НЕ Е МАЛА РАБОТА и секако ќе има многу прашања и од новинарите, секако под скен ќе биде и неговата игра.. особено на УС Опен сега.
АТП ќе се снајдат, најмал проблем е тоа.

Ама ќе биде интересно да се види Синер и реакцијата на фановите и новинарите околу овој случај

Член од
15 јули 2007
Мислења
15.654
Поени од реакции
8.084
Aко е стварно допингуван треба да му опнат добра казна.

Туку еве Ѓоковиќ и Хуан Мартин дел Потро вежбаа за US Open и за оваа сесија нивна имаше две камери една од позиција на Ѓоковиќ а друга од позиција на Хуан Мартин дел Потро.

Некој од тие сесии одат во живо на Јутјуб.

Член од
23 август 2010
Мислења
39.354
Поени од реакции
113.655
Не си сфатил.

Не е невин.
Имал секс
хехехехехе

Ок сега оваа лоша фора кога ја тргнавме на страна, да се вратам на главната поента
Не ја тргнавме на страна пошо:

Џ

Џонтра Волта

Гостин
Божем цела рака ја исекол тој па морал баш со таа крема да се намачка, крема која е обележана дека подлежи на допинг.
Малиот прст го сецнал, баш со тоа се намачкал, у реду е друже боље да кажеше дека пренк си му праел и си му дал заби да измие со неа.

Член од
23 август 2010
Мислења
39.354
Поени од реакции
113.655
Еве ист случај како Синер

комшијаTи

Комшија Ти
Член од
21 ноември 2013
Мислења
6.273
Поени од реакции
5.365
Еве ист случај како Синер
Само што сакав да го пишам ова тука.
Плус пак италијанец .

Член од
1 декември 2014
Мислења
2.306
Поени од реакции
4.567
Да кажеа дека се "масирале" лџбгкдкхлт лобито и жртви ќе ги напраеше и оштета ќе добиеја, ама на кој да му текне хехе

Kajgana Shop

На врв Bottom