ATI vs Nvidia

ATI ili Nvidia

• ATI

Гласови: 90 33,1%
  • Nvidia

Гласови: 182 66,9%

• Вкупно гласачи
    272

Oblivion

Matt Akisson
Член од
12 септември 2007
Мислења
3.526
Поени од реакции
128
Тоа ти е угушеност само со ГеФорце, што не пробале АТИ па лупаат глупости колку да се каже нешто
:) Ако ова е reply за мојот пост погоре... Прочити неколку страни назад, ќе видиш дека имам пишено дека 2008 им припадна на ATi. :smir:

EDIT: Apparently, не сум го пишал ова во оваа тема. :) Во некоја друга беше :kesa:, но што е тука, тука е. 2008 им припадна на ATi. Јас не зборував за тоа кои се подобри како резултат на архитектурата, туку ако ATi повеќе внимание посветат на драјверите, ќе можат уште повеќе да извлечат од своите графички.

gade

Augustus
Член од
12 април 2008
Мислења
4.850
Поени од реакции
5.169
А што е проблемот со драјверите?
Некаде читав дека Нвидиа драјверите се одговорни за 50% од проблемите на Виста.
Нвидиа имаше проблеми со Mirrors Edge, затоа те молам објасни ми зошто драјверите на Ати не се добри.
Не сум фан на ниту една компанија, ама мразам кога некој шири дезинформации!

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.738
Поени од реакции
18.484
Разгледајте на нет на други форуми колку % од
лугето сто имаат Ати картици се залат а колку од
нвидиа,мозеби ке звуци ова глупаво но тоа е реалнсота
од лицно искуство зборам,знаци без разлика дали тебе
или на некој друг му се погодила картата,глобално
драјверите на ати се послаби од нвидиа иако
последните 8.12/9.1 се многу по стабилни
и дадоа одлицни перформанси,останува
фактот дека во high end сегментот
поготoво со 4870X2/4870 лугето мораа
да цекаат неколку месеци за да добијат на стабилност!
на горенаведените.

Јас мојата ја заменив
за GTX260.Никој не би сакал да купи несто
и да цека пола година за да мозе да извади
максимум од него или воопсто да го користи!

п.с не сум фанбој нити пак некогас сум бил
секогас на 1 место ми е квалитетот никогас брандот!

еве малце повеке за мојот проблем,мој и на многу други за зал.

http://forums.amd.com/game/messageview.cfm?catid=260&threadid=98860&STARTPAGE=1&FTVAR_FORUMVIEWTMP=Linear

>>> истото ова

Член од
6 мај 2008
Мислења
320
Поени од реакции
9
А што е проблемот со драјверите?
Некаде читав дека Нвидиа драјверите се одговорни за 50% од проблемите на Виста.
Нвидиа имаше проблеми со Mirrors Edge, затоа те молам објасни ми зошто драјверите на Ати не се добри.
Не сум фан на ниту една компанија, ама мразам кога некој шири дезинформации!
Jas imam mnogu problemi so drajverite na ATI. Problemot e sto ne mi gi detektiraat grafickite. Da pocnam od pocetok.

Grafickite dojdoa so modificirani 8.5 drajveri, gi koristev relativno kratko, odma instalirav 8.7 koi si funkcioniraa bez problem. 8.8 i 8.9 voopsto ne mi gi detektiraa grafickite pa morav da prodolzam so 8.7. 8.10 i 8.11 na pocetok ne gi detektiraa grafickite ama so 2-3 pati restart posle instalacija na drajverite prorabotuvaa. 8.12 davaa bsod celo vreme, pa posle se macev da gi vratam 8.11 (ne moze da se uninsaliraat drajverite od safe mode, kakva glupost). Momentalno gi koristam drajvertie sto Windows 7 beta gi simna avtomatski, ne sakav da rizikuvam so 8.12 (9.1 uste ne bea izlezeni). Sega se si funkcionira kako sto treba, vo idnina verojatno ke prodolzam da gi koristam drajverite koi gi instalira samiot windows, bi gi menjal samo ako imam nekoj problem vo nekoja igra i sum uveren deka e do drajverite.

P.S. imam 2x4850 vo CrossFire

Член од
7 март 2009
Мислења
1.156
Поени од реакции
814
Ati Radeon 4650 ddr3 za tie pari okolu 4200den. nema podobra graficka na nasiov pazar
Glaven konkurent i e Nvidia 9500 GT ama gubi na site testovi za okolu 20% od ATI
Zatoa Nvidia for nerds ATI for Winners

С

Спенсер

Гостин
Ati Radeon 4650 ddr3 za tie pari okolu 4200den. nema podobra graficka na nasiov pazar
Glaven konkurent i e Nvidia 9500 GT ama gubi na site testovi za okolu 20% od ATI
Zatoa Nvidia for nerds ATI for Winners
Се читаш ли што пишуваш?
:pos2::pos2:ахаахх 2ро мислење, ги плука НВИДИА... за мене НВИДИА е закон за графички:vozbud: пошо иам 7300ГТ 256 ДДР2 и си фурам игрици без проблмем,секако постарите,али ни загрева,ни се расипала,ни нишо,задоволен сум, плус АГП е.....

Sephiroth

One-winged angel
Член од
28 април 2006
Мислења
4.034
Поени од реакции
130
Берет си утнал. Не е 4650ката туку 4670ката со таа јачина.

Корун олабави малце.

aleksandar13

Супер Админ во наводници
Член од
18 април 2009
Мислења
91
Поени од реакции
3
paaa spored mene ATI radeon e bolje za biznis za takvi raboti i za server masini . A Nvidia e poveke za gaming i programi za 3d dizajn !!

Oblivion

Matt Akisson
Член од
12 септември 2007
Мислења
3.526
Поени од реакции
128
paaa spored mene ATI radeon e bolje za biznis za takvi raboti i za server masini . A Nvidia e poveke za gaming i programi za 3d dizajn !!
Especially ако си некој кој доста користе 3ds Max, AutoCAD, има работа со 3d моделирање и слично. Овде, ATi for the win!

/sarcasm.

Член од
6 јануари 2008
Мислења
1.899
Поени од реакции
717

Еве причина зашто сум фан на нВидиа......

Првата оценка е за nVidia GeForce 9300M G 256 VRAM
Втората е за Ati Radeon HD 3470 512 VRAM

Значи "двојно" појака а послаба оценка??Еве зашто никогаш не би купил Ати.Секогаш биле и ке останат послаби графички од nVidia.
Општата оценка е заради тоа што вториот е малку појак од првиот лаптоп.

Елф

of Northern Mirkwood
Член од
31 јануари 2008
Мислења
1.373
Поени од реакции
148

Значи "двојно" појака а послаба оценка??Еве зашто никогаш не би купил Ати.Секогаш биле и ке останат послаби графички од nVidia.
Епа браво.....
Ако можеш сопред ова да процениш дека ati се срање....
:helou:

Xak

Член од
23 декември 2007
Мислења
2.610
Поени од реакции
464

Големината на рамот на графичката укажува поголема јачина? Сите што имате NVidia 8400 1gb имате најдобри графички!:tapp: :)

Kajgana Shop

На врв Bottom