Assassin's Creed: Revelations

ONE

Член од
21 декември 2008
Мислења
895
Поени од реакции
64
Јас се разочарав кога прочитав дека има само 9 chapters

Член од
3 ноември 2008
Мислења
431
Поени од реакции
90
Играва е одлична, барем засега. До 3та секвенца сум стигнат и засега немам некои поголеми замерки, освен тоа што премногу време се губи на воведните "мисии", како склопувањето бомби, hook-blade-от итн.
Константинопол е одлично изграден, уживам додека скокам по крововите од куќите.
Осеќам дека вечерва ќе биде долга и непреспана.:vozbud:

M

Mayavin

Гостин
Играта е ремек дело.. немам замерки одлично е направена, градот, hook-blade, тепањето, мисиите со Алтаир највеке мерак праат итн. Баш ја свртев и останав без зборови презакон е. :)

M

Mr.InF3ction

Гостин
Ај тоа во ред е. Но кога ја браниш твојата територија и на крај кога ги покажува сите атентатори, примети сите имаат иста фаца. И синот на Алтајер личи на оној Subject 16. И Алтајер во стари години има исти лузни како и Ецио.

А кога сме веќе кај бранењето територија мене искрајно парче ме прават. Дај кажете некоја финта или стратегија како да тепам. Подготово она на крај што доаѓа.
Јас бранам на следниот начин и се покажа како многу успешен. 4 пати бодебив..а пред тоа со други тактики губев.
Значи прво ќе ставиш една барикада на крајот на патот ( таму каде што идат противниците) и после стави генерали на крововите во близина на барикадата. После кога ќе убиеш војници постепено додавај Gunmen( повеќе) и Bowmen и после второта група војници додади уште 1/2 барикади..зависи уште за колку има простор..и цело време повторуваш со gunmen и bowmen конбинации низ кровови и пред барикади и тоа топот користиго кога ќе дојдат со тенкот.

Awake

б.
Член од
30 декември 2007
Мислења
3.198
Поени од реакции
2.628
Не ми е јасно, тука негде на почетокот сум.. кога доаѓам во Истанбул и завршувам мисијата со хук-блејдот, а после тоа ме повикуваат за помош и заедно со 2та нпц-а стоиме у место, а целиот град се движи, никако да мрднам.. не е фризната играта, се е во ред, ама „ние“ стоиме во место и никако неможам да мрднам..

некое инфо?

ONE

Член од
21 декември 2008
Мислења
895
Поени од реакции
64
Не ми е јасно, тука негде на почетокот сум.. кога доаѓам во Истанбул и завршувам мисијата со хук-блејдот, а после тоа ме повикуваат за помош и заедно со 2та нпц-а стоиме у место, а целиот град се движи, никако да мрднам.. не е фризната играта, се е во ред, ама „ние“ стоиме во место и никако неможам да мрднам..

некое инфо?
Случајно да не треба да направиш Hook and Run?

Awake

б.
Член од
30 декември 2007
Мислења
3.198
Поени од реакции
2.628
Случајно да не треба да направиш Hook and Run?
Ова е мисијата после тоа. Значи типацов доаѓа, му објаснува на турчинов дека нешо се десило и ме повикуваат да им помогнам. Сите тројца стоиме у место, иако целиот град е активен, ама јас никако неможам да мрднам.. како да е укочена играта, ама всушност не е.. :/

A

Auditore

Гостин
Играва е досега најдоброто од Убисофт, од франшизата Assassin's Creed.
Вистинско ремек дело, во поглед на се. Градот е феноменален, типична турска атмосфера, турски изглед, едноставно не знаеш дали да се фокусираш на убаво направениот град или на мисиите.
Што се однесува до додатоците, освен за бомбите не се согласувам, ми делуваат како вишок, можеби е така затоа што ги ретко користам, whatever другите додатоци се badass, новите финти при тепање се Санџоку стил, екстра корисен е hook-blade, посебно добар филинг добивам кога ќе правам counter-attack и се пушта slow-motion.
За бранењето на териториите немам збор, екстра возбудливи, никогаш досадни, предобро е, играва добива малку поразлична димензија за разлика од предходните две и тотално се разби монотонијата.
Значи, секоја чест за Убисофт, им нема рамни, играва вреди и да се купи за 400Е.

Што се однесува до мене, јас сум на почеток на 3та секвенца, но тоа е така затоа што повеќе се замарам со откупување продавници, правење кеш, looting treasures, и нема да престанам дур не стигнам до 9500 на 20 минути, моментално сум 8300 revenue deposit.

Член од
5 ноември 2008
Мислења
160
Поени од реакции
36
Фиксиран проблемот со ALTAIR 's MEMORIES. од SKIDROW.

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Значи колку е играва досадна тоа е чудо некое.

Колку повеќе ја играм, толку повеќе се осеќам како да пишувам домашно, чистам по дома или правам нешто друго што МОРАМ да го правам, а не дека сакам.

Што ви е интересно бе луѓе, да ги отклучувате истите градби пак, да ја "разбиструвате" мапата по 4ти пат (уште од AC 1 ова е отекувачки), да губите по 3 секунди од животот за loot на ковчези, за на крај да ви дадат Шрапнел x3?

Ако сте фан на серијалот уште од оригиналната, нема шанси ова да не ви биде убердосадно. Ако јас се решам да ја довршам, тоа ќе биде со Trainer, за да не ме замара глупото notoriety, па на секој kill да барам како да го намалам.

ONE

Член од
21 декември 2008
Мислења
895
Поени од реакции
64
Искрајно во играва па ништо и не ми се разјасни, барем не оние прашања што останаа од претходниот дел. А втора работа мислев дека ќе има повеќе играње со Алтајер и Дезмонд.

Член од
13 декември 2009
Мислења
1.307
Поени од реакции
647
Значи оваа игра е фантастична и интересна, а Skyrim е баговита игра која била безживотна. Супер. После не 5, ќе има 10 делови на Transformers.

Член од
13 февруари 2007
Мислења
5.163
Поени од реакции
6.041
Значи колку е играва досадна тоа е чудо некое.

Колку повеќе ја играм, толку повеќе се осеќам како да пишувам домашно, чистам по дома или правам нешто друго што МОРАМ да го правам, а не дека сакам.

Што ви е интересно бе луѓе, да ги отклучувате истите градби пак, да ја "разбиструвате" мапата по 4ти пат (уште од AC 1 ова е отекувачки), да губите по 3 секунди од животот за loot на ковчези, за на крај да ви дадат Шрапнел x3?

Ако сте фан на серијалот уште од оригиналната, нема шанси ова да не ви биде убердосадно. Ако јас се решам да ја довршам, тоа ќе биде со Trainer, за да не ме замара глупото notoriety, па на секој kill да барам како да го намалам.
Тотално се сложувам. Мене веќе ми здосади серијалот уште со Brotherhood, кога немаше речиси ништо ново во однос на AC 2. Тука е истото срање. Али не ни очекував нешто подобро од Ubisoft, кога почнаа да вадат по две продолженија годишно. Бетер од Activision станаа...
--- надополнето: Nov 28, 2011 1:15 PM ---
Значи, секоја чест за Убисофт, им нема рамни, играва вреди и да се купи за 400Е.
Еве ти ја, не е за 400 туку за многу помалце. Купи ја и поддржи ги Ubisoft после скорешните изјави на нивни претставници, кои содржат директни навреди за PC гејмерите.

http://www.pcgamer.com/2011/11/24/ubisoft-i-am-alive-skipping-pc-because-its-not-worth-it/

http://www.actiontrip.com/rei/comments_news.phtml?id=112411_3

После овие изјави не само што никад више нема да купам нивна игра, туку се мислам и дали уопште да се замарам и да симнувам пиратска верзија од нивни игри...

Kajgana Shop

На врв Bottom