Arsenal v Chelsea / 23.12.13 / Emirates Stadium

• Креатор на темата Креатор на темата Kostic
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе победи?

• Arsenal

Гласови: 60 42,6%
  • Chelsea

Гласови: 40 28,4%
  • X

Гласови: 41 29,1%

• Вкупно гласачи
    141
Arsenal have won four of the last 24 meetings with Chelsea in all competitions over the last nine years.

Сега за сега за прво место ќе треба Арсенал да ги победиме 11-0.
Лаганица.

.. утре има да го натераме Русинот, да му тури отказ на Мурињо. :ROFLMAO:

#respondincoming :coffee:

Пази да не го згрешите русинот :icon_lol:
alisher-usmanov_1918841b.jpg

Мурињо немал изгубено од Венгер, Мата имал 4 гола во последните 5 утакмици против Арсенал, Ремзи имал подобра статистика од Азар, Битола нема аеродром... big deal...
Демек статистиката ги добива утакмиците па ај сеа за статистика ќе збориме..
Челзи сезонава има одбрана како швицарско сирење, не се знае кој пие кој плаќа. Од друга страна Арсенал имаше стабилна одбрана ама ќе видиме со Вермален како ќе биде. Од една страна го имаме Челзи со тим во кој постојано се ротира и има одморени играчи, од друга страна го имаме Арсенал со дефицит на добри замени и ситуација во која Ремзи во овие 3-4 месеци има одморено само на една утакмица, ама и покрај тоа добро играат.
Арсенал конечно можеше да одмори 7 дена и убаво да се спремат, башка се враќа Подолски (е сеа дали и колку ќе игра ќе видиме). Ги имаме Озил и Волкот кои можат да бидат многу добар тандем.
Сакам Арсенал да тепа и има реални шанси за тоа, ама се ми се чини дека ќе биде 0-0 или 1-1.

Можни состави:​
Cech, Ivanovic, Azpilicueta, Terry, Cole, Lampard, Mata, Hazard, Willian, Shurrle,Torres
subs (Oscar,Obi Mikel, Ramires, Cahill, Ba, Luiz, Essien)
v
Szczesny, Mertesacker, Sagna, Koscielny, Gibbs, Flamini, Ozil, Wilshere, Walcott, Ramsey,Giroud
subs (Arteta, Bendtner, Cazorla, Monreal, Rosicky, Vermaelen)

Или според поставеноста, вака би требало да изгледаат составите:

Арсенал:​
:)
:) ----:)---- :)---- :)
:)---- :)
:) ---- :гик: ---- :)
Челзи​
:нинџ:
:) ----:) ----:) ----:)
:) ----- :) ----- :)
:) ---:)
...веќе видено :(
Но го откривме и третиот премиерлигаш од Кајгана смешковци :D

Него, мило ми е што Мата е се почесто во стартниот тим на Челзи. Можеби ја согледал грешката Мурињо што ја направи на почетокот.
Се надевам дека и денес ќе заигра од првата минута :)

Очекувам доста интересен натпревар, со офанзивна игра од двете екипи.
Арсенал игра на домашен терен, а и претходно врзаа два киска по ред, така што притисокот врз нив ќе биде поголем.
Во дербиво ќе навивам за поединци (но не е местото тука да дискутирам за тоа) :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom