Апсинт

• Креатор на темата Креатор на темата Nephthys
  • Време на започнување Време на започнување
имам пиено 70% canabis апсинт мн добар е ама по 4-5 чашка тешко тебе мн јак е
али немаше горлчлив вкус добар беше,
или имам пробано 89.9% апсинт е тој е мн јак
100_3285.JPG
100_3285.JPG

а иначе во шпанија имаше цели равтови од апсент со разни бои и различен процент на алхохол од 40% до 89,9%
и не беше мн скап пр еден од најскапиот 70% канабис апсент 750мл беше 17 евра
мислам кај нес е мн поскап

Ја првпат слушам за ова 89,9%:pos2: ај шо е 89 па и у децимали има...
иначе ја иам еден дома 72% и има нешто ко туфки долел у шишето ама жал ми е да го отворам :kesa:

100_3285.JPG
100_3285.JPG

а иначе во шпанија имаше цели равтови од апсент со разни бои и различен процент на алхохол од 40% до 89,9%

Значи нема абсинт повеќе од 80 % и оргиналниот рецепт е со 70 до 80 % алкохол, еве јас овој го зедов од софиа сега пред некој ден 20 евра е шишето оргинал чешки 70 % алкохол, и последно кога пиевме со другарчињата вкрај горчеше чист онака грлото ти го суши и те гори :)

absint.jpg

Фликсо, ако можеш преку нет или на друг начин, набави си "King of spirits" верзија....страва...Btw се нафурав да си купам мало сетче од чаши стрикно за абсинт како и лажици во вид на жилети, па да го правиме филмот скроз на скроз...

Дедоми го вареше тоест дестилираше,уствари дедоми само стоеше покрај казанот, и го ложеше се останато го правеше бабами, знам дека е долг процес, за штос го лупав со друштво,арно ама старите починаа,и сега нема кој да го прави а баш штета,стварно беше квалитетен бидејки на времето, кај дедоми се зимало и од бели двор за маршалот,иначе за самата постапка на добивање е доста заебана,не се во прашање само билките и дестилацијата, голема улога игра и одлежувањето,на апстинот а и припремата на самите садови во кој се ставаат билките да одлежат,мала грешка и оде се у пизду материну:pos2:

Фликсо, ако можеш преку нет или на друг начин, набави си "King of spirits" верзија....страва...Btw се нафурав да си купам мало сетче од чаши стрикно за абсинт како и лажици во вид на жилети, па да го правиме филмот скроз на скроз...

Незнам Бугарија од овој има најмногу по продавници, инаку сега манав две чаши со едно другарче :) уште ми жежи :) плус ме фати малку поке :) ај ќе побарам и друг да не има во некој продавници за алкохол.

ako ne vervas vidi na net i ke vidis deka postoi 89,9% apstent
a inaku imam probano 70% canabis apsent i mn brzo te pijani ne ti treba mn dovolni se 4 casi i tolku

ја иам пиено 80%тен апсинт... зелен по боја.. незнам колку беше оргинал.. али грло ми отвори мамата негова :)...една другарка стонираше после 3 чашки... ја испив една и се префрлив на вода... мозок ми распара...

после тоа типката се жалеше дека и бега сликата.. ме фалеше дека сум носел добра јакна.. а ја во дуксер... и косата моја и беше иста шо и капа... по некое време си заспа на столче...

100_3285.JPG
100_3285.JPG

Сликата хостувај ја некаде(на пример www.imageshack.us), не од кај тебе од хард диск и после ставаш
slika.jpg
:)
Инаку имам пиено апсинт од 60-70%(ми личеше како тој на Flix), еден другар го донесе од Бугарија се отворивме двајца го испивме скоро цело шише се отворивме али ептен се смеевме интересен ден беше :) А после кај еден друг другар пиевме друг аписнт али тој беше 70 или 80 проценти и бевме другарот, една другарка и јас и не го испивме ни цело шише тој другарот истури црева повраќаше другаркава ја снема и заспа и јас уште малце подишев и сум паднал во кома и сабајлето се разбудив врз другарката (ама буквално врз неа :pos2:)
А да и имаше еден апсинт го гледав на нет 91% алкохол во него али тоа мислам дека е повеќе за чистење него за пиење :pos2:
Го има некој пробано овој кај нас што се продава во библиотека дали е добар?

Го има некој пробано овој кај нас што се продава во библиотека дали е добар?

За тие пари проаѓа :icon_lol: иако има многу многу подобри....

За тие пари проаѓа :icon_lol: иако има многу многу подобри....

Кај нас има некој друг освен тој?
Да завршат колоквиуми/испити има да се отворам со некој апсинт па макар бил и тој од библиотека : ))

Епа освен "Mr.Jekyll" (0.7l 55%) не сум сретнал друг низ Скопјево...

100_3285.JPG
100_3285.JPG

Абе 89.9% знаеш што е тоа отров за глувци не ми се верува да е 89.9% освен ако е некое посебно за самоубиства можи така.
Тоа ти е како да пијаш шпиртус разблажен со малце вода. Гори низ се што ќе помине од страна на органи.

Да се каже оБожавам.

немам пробано досега немам ни слушнато за овој пијалок

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom