Апсинт

• Креатор на темата Креатор на темата Nephthys
  • Време на започнување Време на започнување
Задњи експириенс ми беше сеа во петокот :vozbud: се напраив г'з, ама моментите си се паметат и се најбоље на свет! Иако беше Џекил, густ, никаков, башка и морав да го разредувам со 100 кила вода и шеќери меќери, сепак ме извози топ :)

Absinthe zemale moi drugarcinja u nekoja prodavnica do biblioteka wtf? o.0

Btw,extra mit se vrti okolu pijalokot :)
Nema nisho bolje od alkohol+THC XD 2in 1 ;)<3

Имам пробано апсинт во Чешка. Таму може лесно да се најде, особено во Прага, каде продаваат мали флашички и како сувенири.
Мене лично не ми се допадна, а верувам и дека повеќето од оние кои што пробале го имаат истото мислење.

Nemaat :)

Drugarce donese od praga malo zeleno shishence,bash ko sho vikash,u skolo go donese, probav -.- mi imashe MAAALCE vkus na mentol i nekoj drug cuten vkus -.- ne se sporeduva so nisho drugo.Ali me bendisa epten. :) shoznam izglea neame ist vkus :)

Абсинт!

Ако има запознаени членови со пијалоков нека објаснат што е штосот со ова со халуцинациите и ефектите од Абсинтот.

Moжам само да кажам дека најлошото пијанство ми беше токму со овај пијалок, и бегам шо подалеку од него сеа.:)

Хмм не знам многу во врска со абсинтот освен дека во 19 век го користеле боемите, уметниците и типците кои биле со мало наруштено ментално здравје. Се прави од една билка слична на пелинот и распространета е по цела Европа како дива билка. Концентратот на билката е правопропорционален со триповите кои ќе ги добиеш по неговото косумирање. Се пие и има боја од светло-зелена накај змарагдеста (пак зависи од концентратот)

PB290030.jpg

Еве последно кога пиевме со другарчињата :) 70 % оргинален апбсин, ама чист го пиевме не откорна па ај после го разредвавме со шеќер и вода , оти ни изгоре се внатре , плус на грлото седи горчливо :) како собрани ти е се од устата до стомакот .

Аspint it's illegal in some countries, they call it the green fairy... АКо сте го гледале Eurotrip.

сум пробала и не е ништо посебен.... златна водка каков апсинт какви бакрачи

Ние сеа на ескурзија бевме во Прага и пиевме апсинт. Знам дека апсинтот тој што го пиевме беше 60% ама имаше и појаки, и испив две чашки и после пиво пиев и ништо не ми беше. Нит ме имаше фатено , нит ми се вртеше само знам дека многу ми се спиеше. А знам имаше едни што пиеа и некој црвен апсинт , ама никој не беше крш ... Се разочарав искрено од пијалоков ...

Имам многу испиено и секогаш на запиено. После 5 се губиш, има лек халуциногенен ефект.

да исто така треба да се има предвид дека е навистина НЕВРОТОКСИЧЕН 72% или 80% алкохол=XN

Ако има запознаени членови со пијалоков нека објаснат што е штосот со ова со халуцинациите и ефектите од Абсинтот.

тоа се викаат алкохолни халуцинации и се резултат на процентот(труењето-благо речено)на алкохол во мозокот а и плус тоа билките се стимулатори и се заедно ке ти испадне врагови Џаволи покемони:vozbud::vozbud::vozbud:

Ние сеа на ескурзија бевме во Прага и пиевме апсинт. Знам дека апсинтот тој што го пиевме беше 60% ама имаше и појаки, и испив две чашки и после пиво пиев и ништо не ми беше. Нит ме имаше фатено , нит ми се вртеше само знам дека многу ми се спиеше. А знам имаше едни што пиеа и некој црвен апсинт , ама никој не беше крш ... Се разочарав искрено од пијалоков ...

Тој што си го пиела сигурно бил разреден веќе со шеќер и вода , и затоа не те фатило, да се напиеш чист апсинт како што имам пиено јас е тој мава внозе во мозок во се, а црвен апсинт нема сигурно пиеле афтер шок. :smir:

Хмммм .... Незнам , ништо чудно да бил разреден зашто го купувавме во продавничката во самиот хотел + и ние го разредувавме со шеќер. Инаку сигурна сум дека има црвен апсинт , се продаваше како таков ... Побарај на Google ќе најдеш:smir:

имам пиено 70% canabis апсинт мн добар е ама по 4-5 чашка тешко тебе мн јак е
али немаше горлчлив вкус добар беше,
или имам пробано 89.9% апсинт е тој е мн јак
100_3285.JPG
100_3285.JPG

а иначе во шпанија имаше цели равтови од апсент со разни бои и различен процент на алхохол од 40% до 89,9%
и не беше мн скап пр еден од најскапиот 70% канабис апсент 750мл беше 17 евра
мислам кај нес е мн поскап

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom