ANIME (Генерална дискусија)

• Креатор на темата Креатор на темата HCL
  • Време на започнување Време на започнување
Devil May Cry ispadna tapa, no podnosliva samo oti sum golem fan na igrite. Ni akcijata bese jaka, ni storijata onaka, ni animacijata mi bese ok nitu dante mi bese kul. :D
Pobogu igrata DmC: Devil May Cry (5kata) dante so seljackata frizura bese bolje od ovaa.

Razgledav ovaa Bleach mi deluva interesno ali premnogu e, zasega me mrzi. Odsekogas planiram Monster ali kako moderator mora da ve citam pa eve doznav deka ima happy ending.
Mozebi ponatamu..

Ostanuva da produzam so Berserk ili ovaa Brotherhood-ov. Koja e ponova i pokratka? I ja ima kvalitetna za simnuvanje?
Isto, ve citav ste se mocale od hororite. Predlozete nesto i takvo, sakam da probam.

Го очекував ова. :)

Bleach може да ти понуди фантастични борби и soundtrack, добра анимација, но приказната е.... "исти курац во два примероци".

Berserk ти е една од најдобрите манги, па поради тоа има неколку филмови и серија, којашто вреди да се гледа серијата, но доколку те интересира нешто повеќе (а секако ќе те интересира), ќе треба да ја читаш мангата која брои 333 чаптери и денеска после толку време излезе нов чаптер! ( се чувствувам возбудено)

И двете (Berserk и Brotherhood) да ги изгледаш нема да е лошо. :)

Devil May Cry ispadna tapa, no podnosliva samo oti sum golem fan na igrite. Ni akcijata bese jaka, ni storijata onaka, ni animacijata mi bese ok nitu dante mi bese kul. :D
Pobogu igrata DmC: Devil May Cry (5kata) dante so seljackata frizura bese bolje od ovaa.

Razgledav ovaa Bleach mi deluva interesno ali premnogu e, zasega me mrzi. Odsekogas planiram Monster ali kako moderator mora da ve citam pa eve doznav deka ima happy ending.
Mozebi ponatamu..

Ostanuva da produzam so Berserk ili ovaa Brotherhood-ov. Koja e ponova i pokratka? I ja ima kvalitetna za simnuvanje?
Isto, ve citav ste se mocale od hororite. Predlozete nesto i takvo, sakam da probam. Kako hardcore fan na horori, pogotovo koga porasnav so istite od 80'tite.. bas da vidam sto ima za ponuda.

ps Ovaa titanive ke ima oficijalno sega vtora ili uste se ceka?
Levi mi bese najepic. :vozbud:
Devil May Cray ме разоцара анимето и мене ама за мене пак е подобро од DMC 5 Dante го направиле емо педерче :facepalm: гледај го Berserk нема да зажалиш а од хорорите ти ги препорачувам
Higurashi
Shiki
Elfen Lied
Hellsing
Mirai Nikki
Death Note
11 Eyes
Deadman Wonderland
Corpse Party
Mononoke
Highschool of the Dead
Ayakashi ghost storys
Jigoku Shoujo(y)

Mozebi ponatamu..

Isto, ve citav ste se mocale od hororite. Predlozete nesto i takvo, sakam da probam. Kako hardcore fan na horori, pogotovo koga porasnav so istite od 80'tite.. bas da vidam sto ima za ponuda.

ps Ovaa titanive ke ima oficijalno sega vtora ili uste se ceka?
Levi mi bese najepic. :vozbud:

Од мое искуство би ти препорачал да не ја гледаш Берсерк, оти на некој начин нема крај, не е довршена и ќе треба мангата да ја читаш, инаку приказната е многу добра.
Од хорор би ти препорачал Another

Следниот пат кога ќе решам да гледам аниме поврзано со кошарка, да ме потсетите на последиците.
Умрев за кошарка. Хиперактивна сум, готово.o_O

Го очекував ова. :)

Bleach може да ти понуди фантастични борби и soundtrack, добра анимација, но приказната е.... "исти курац во два примероци".

Berserk ти е една од најдобрите манги, па поради тоа има неколку филмови и серија, којашто вреди да се гледа серијата, но доколку те интересира нешто повеќе (а секако ќе те интересира), ќе треба да ја читаш мангата која брои 333 чаптери и денеска после толку време излезе нов чаптер! ( се чувствувам возбудено)

И двете (Berserk и Brotherhood) да ги изгледаш нема да е лошо. :)

Berserk The Golden Age Arc 1-2
Vaka da simnam? Kolku sezoni e? Kolku arcs? Aj napisi mi redosled serija-filmovi, kako da gi gledam.
Mada ne sum that into da pocnam da citam, pogotovo 333 chapters :O Nego linkot ne ti raboti ponazad, za Attack on Titan sakav da probam da procitam, da vidam kako ke ide, baska poelaboriran bil neli krajot.

Devil May Cray ме разоцара анимето и мене ама за мене пак е подобро од DMC 5 Dante го направиле емо педерче :facepalm: гледај го Berserk нема да зажалиш а од хорорите ти ги препорачувам
Higurashi
Shiki
Elfen Lied
Hellsing
Mirai Nikki
Death Note
11 Eyes
Deadman Wonderland
Corpse Party
Mononoke
Highschool of the Dead
Ayakashi ghost storys
Jigoku Shoujo(y)

Dobro, interakcijata valda me pridobi u sporedbava dmc5 vs animevo, no kako i da..
Nego poleka, zasega imam izgledano samo Death Note, Attack on TItan i DMC.. pa prasuvam so sto da prodolzam, onaka najpoznatite da ne recam, ti mi nabroi 15 :D
Kako predlog mozese da izdvois tebe najdobar horor onaka

A, da i.. cowboy beboop(?) probav, ama ne mi legna.

Од мое искуство би ти препорачал да не ја гледаш Берсерк, оти на некој начин нема крај, не е довршена и ќе треба мангата да ја читаш, инаку приказната е многу добра.
Од хорор би ти препорачал Another

-.-

Sega me predomisli a taman se odluciv! :)))

@wot остави се и гледај го Code Geass, must see е кога станува збор за аниме. Башка на почеток си, ти требаат неколку квалитетни анимеа да изгледаш за да го засакаш повеќе и да можеш да гледаш и не толку познати. Верувај ми, Code Geass е правиот избор за тебе.

Vaka da simnam? Kolku sezoni e? Kolku arcs? Aj napisi mi redosled serija-filmovi, kako da gi gledam.
Mada ne sum that into da pocnam da citam, pogotovo 333 chapters :O Nego linkot ne ti raboti ponazad, za Attack on Titan sakav da probam da procitam, da vidam kako ke ide, baska poelaboriran bil neli krajot.

Dobro, interakcijata valda me pridobi u sporedbava dmc5 vs animevo, no kako i da..
Nego poleka, zasega imam izgledano samo Death Note, Attack on TItan i DMC.. pa prasuvam so sto da prodolzam, onaka najpoznatite da ne recam, ti mi nabroi 15 :D
Kako predlog mozese da izdvois tebe najdobar horor onaka

A, da i.. cowboy beboop(?) probav, ama ne mi legna.

-.-

Sega me predomisli a taman se odluciv! :)))
ok ја с ги наведов анимеата што се подобри кои и да гледаш нема да зажалиш што се однесува до berserk анимето и арк филмовите се исти само во филмовите накратко не разкажано истото што го има ви филмовите ма да јас би ти препорачал да почнесш со анимето повеќе ми се допаѓа а да и во филмовите им плус бонус нешто од мангата ако ги гледаш фимовите по исте редослед се арк 1,2,3 слушнав ке излегува арк 4 па ќе видиме а кога сме кај berser одвај чекам да продлжи мангата може ќе ти е мачно мо би ти препорачал да ја прочиташ нема да зажлиш тоа е ремек дело можда не е најпродавана мо најдобрата манга е моментално

Анимето ти е 25-6 епизоди.
А филмовите фактички ти се на некој начин remake.

А филмовите...

Berserk: Golden Age Arc I: The Egg of the King
Berserk: Golden Age Arc II: The Battle for Doldrey
Berserk: Golden Age Arc III: The Descent

Сега ќе ти пратам линк за читање за Attack on Titan
http://www.onemanga.me/Attack_on_Titan/

Добро бе, зошто луѓево толку мразат аниме?
Само слушам некои глупави работи како „Јас подобро ќе изгледам филм отколку тие...твоите...вонземјаните, тие што личат на вонземјани де, јапонците“
Подобро ќе изгледаш филм, велиш?
Па и аниме-то е филм, ако така ги гледаме работите.
И не се вонземјани!

Или: „јапонците“ нека бегаат во Јапонија.
Во класот не има двајца кои гледаме аниме, па постојано ни го „пикаат тоа во носот“.
И не сме јапонци.

Само слушам некои глупави работи како „Јас подобро ќе изгледам филм отколку тие...твоите...вонземјаните, тие што личат на вонземјани де, јапонците“
И не се вонземјани!

Во класот не има двајца кои гледаме аниме, па постојано ни го „пикаат тоа во носот“.
И не сме јапонци.
тоа е зато што има многу луѓе во земјава што мислат дека се многу паметни а уствати се имибицили ќе гледаат турски серии и 300 други клише филмови ама нема да гледаат аниме само затоа што анимирано а за Јапонците што спомна исто така има просит луѓе што не прошетале и не виделе други култири или друг начин на живење разлишен од оној што го навикнале па мора да покажат колку се интелегенти не им се замарај игнорирај ги

И не се вонземјани!

И не сме јапонци.
Игнорирај ги, онака bad ass ignoring, со поглед. И ќе видиш како ќе преќинат за некое време. Не само за аниме туку за било што им е „глупаво“. Е сега на почеток е малку тешко (и ја така првин сум објаснувал) али со тек на време ќе се испраксираш

Ги изгледав и двете сезони од Kuroko no Basket.
Ми се допаднаа.
Крајот можеше да биде и подобар, но што да се прави?
Ако, во ред е и вака. И не беше толку лош крајот.
Не, беше ни толку добар, но да не ја должам.

Сега започнувам со Gungrave.

Гангрејв ги имам изгледано првите 3/4 епизоди и многу одбивно ми делуваше и не продолжив да го гледам, знам една тинејџерка се отепа од монолози држење и плачење и ми скурчи не продолжив да го гледам.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom