ANIME (Генерална дискусија)

• Креатор на темата Креатор на темата HCL
  • Време на започнување Време на започнување
Драгон Бол е закон....!! Ги иам сите серии....!! А као копиљ бев голем фан на Покемон, и играв на Гејмбој мн...!! :vozbud::vozbud:
ние уште играме на емулатори :vozbud:

Reve0ke, ако треба помош, со Тромбе сум.

Anime фанатици дај препорачајте некои добри долгометражни anime.
Досега имам гледано само 2 : Akira и Grave of the Fireflies.
Не е важен жанрот,некои што мислите дека се меѓу топ 10 најдобри на сите времиња долгометражни аниме.И може да кажете и по некој добар серијал , само не од оние што ги прикажувале по нашиве телевизии,како:Pokemon,Digimon.Dragonball,Yu-Gi-Oh и незнам уште кои други,тие не , бидејќи тие ги знам.

Не е важен жанрот,некои што мислите дека се меѓу топ 10 најдобри на сите времиња долгометражни аниме.И може да кажете и по некој добар серијал , само не од оние што ги прикажувале по нашиве телевизии,како:Pokemon,Digimon.Dragonball,Yu-Gi-Oh и незнам уште кои други,тие не , бидејќи тие ги знам.

Не сум многу по Анимето али го гледав Vexille CG Anime пред некој месец. (нешто како Appleseed).

Иначе на торентлич аплоадираа DeathNote DVD Rip, моментално ја спуштам првата епизода да видам каква е, читав дека бил закон аниме :).

Од долгометражни можиш да ги побараш :
Final Fantasy: The Spirits Within
Final Fantasy: Advent Children
Princess Mononoke <- ова е можно да го имаш гледано, пошто го имат вртено по македонските телевизии.

А за серијали, оди страна-две наназад во темата, набројани се најдобрите.

Btw Vexille e срање.

Ја гледав првата епизода од Death Note аууу ѕверско е ова :). :vozbud:

Гледај серии... поише праат серии него долгометражни! Иначе ај покемон и дигимон шо си ги спомнал, ама драгон бол е закон! Ама ЗЕД :) Иначе глеј од сериите Darker than Black и Death Note и Full Metal Panic :) Првите две се криминалистика а последното комедија :)

Ја гледав првата епизода од Death Note аууу ѕверско е ова :). :vozbud:
Дет ноут е закон до 25 епизода.. после мене ми е по онака.. го глеав колку да видам шо ќе се деси...

Гледај серии... поише праат серии него долгометражни! Иначе ај покемон и дигимон шо си ги спомнал, ама драгон бол е закон! Ама ЗЕД :) Иначе глеј од сериите Darker than Black и Death Note и Full Metal Panic :) Првите две се криминалистика а последното комедија :)

Дет ноут е закон до 25 епизода.. после мене ми е по онака.. го глеав колку да видам шо ќе се деси...
DN е закон до крај бе! ШО ТРЕСЕШ!?
(или уште неможеш да се помириш со факотот дека Kira е мртов xD)

Иначе, за Dragon Ball Z е у право, Многу е поразчично од Dragon Ball шо го давале кај нас (иако некој тврдат дека кај нас го давале Z, али ја типувам дека се помешале со OBN)

Dragon Ball е.. Онака.. интересничко ако си 13 години или така нешо.
После тоа иде Dragon Ball Z, најзакон нешо на планетава (сеа 20th Century Fox ќе го уништи и тоа со новиот филм шо ќе излезе)
и на крај имаш Dragon Ball GT...

НАПОМЕНА: НЕМОЈ НИ ДА СИ ПОМИСЛИЛ ДА ЗЕМЕШ DBGT! ОВА Е НАЈГОЛЕМАТА ГРЕШКА НА ТОРИАМА ШТО НЕКАД ЈА НАПРАИЛ!!! Грешката е што го ДАЛ правото на некој друг безвезен копук шо си нема појма од животот па решил ДА ГИ DOWNGRADEува КАРАКТЕРИТЕ!

DBGT срања:

-Галактички топки со ДРУГ змеј
-Гоку ќе го смалат со галактичките топки
-Ќе ги собираат галактичките топки за да не се сруши планетата (по некоја глупава логика)
-15 Е**НИ ЕПИЗОДИ ЌЕ СЕ ТЕПААТ СО РОБОТЧИЊА ГОЛЕМИ КОЛКУ ФУДБАЛСКА ТОПКА ШТО ЈА МОЖАМ СО РАЦЕ КО ОРЕВИ ДА ГИ ЗДРОБАМ А ПА КАМО ЛИ ГОКУ (башка со него се TRUNKS и PAN) ШО МОЖЕ СО ЕДНА РАКА ДА ИМ ЈА ЗДРОБИ ПЛАНЕТАТА!!!!... и на крај Гоку ќе го убие многу лесно... ОНДАК ЗА КОЈ К** СЕ ТЕПА 15 ЕПИЗОДИ?!!?
-После тоа, ќе се тепаат со ЖЕЛБИТЕ од змајот... ШО НЕЗНАМ ЗАШО СЕ ТЕПААТ НА ДРУГА ПЛАНЕТА СО ЖЕЛБИТЕ ОД ЗЕМЈАТА КОГА ЗМЕЈОТ ОД ЗЕМЈАТА НЕ Е НИКАКО ПОВРЗАН СО ГАЛАКТИЧКИОТ ЗМЕЈ (или може е, неќев да се замарам после роботите)
И НА КРАЈ ЌЕ СЕ ТЕПААТ СО ГЛУПИОТ ЗЕМЈЕН/ГАЛАКТИЧКИ ЗМАЈ КОЈ ПОЕЌЕ ЛИЧИ НА НЕШО ШО НА СВЕ ЛИЧИ ОСВЕН НА ЗМЕЈ! Личи на GUYVER СО ФАЦА на човек!

Да се задржиме на DBZ

Негде се 240 епизоди (не ми текиња тачно) и има филерчиња.

Dragon Ball Z има едно 12-13 филма.

Dragon Ball Z е завршено одамна али Господинот Ториама, ПОСЛЕ ТОЛКУ ВРЕМЕ, ВО 2008 МУ ТЕКНА ДА СИ ЈА ИСПРАВИ ГРЕШКАТА и извади нов Dragon Ball Z Movie.

За новиот филм, Ториама ја стартува приказната 2 години по убивањето на Buu. Понатека не ви кажувам шо ќе се деси у филмот да не ви уништам забавата. Можам да ви кажам дека Ториама си напраил исто ко GT никад да не постоело xD и башка има закон ефекти.

Толку од мене!

Искрено DBZ е единственото Аниме кое никогаш не сум можел да го гледам .. Одбивно ми било од секогаш.. :)

Ghost In The Shell

Сајбер-панк аниме. Го сметаат за аниме класика. "A must see" за секој што е по анимеа.

Ninja Scroll

И ова исто така го сметаат како класика. Многу насилно, многу нинџи, многу крв.

Angel's Egg

Гледај го исклучиво ако сакаш истрипани работи. Во целото аниме има некои си 20 реченици, се останато е визуелна филозовско-религиозна претстава.

Metropolis

Сајбер-панк аниме со многу специфичен цртеж и многу добра музика.

Spirited Away

Многу луѓе го сметаат како најдоброто аниме од Hayao Miyazaki.

Nausicaä of the Valley of the Wind

Моето омилено аниме од Hayao Miyazaki.

Perfect Blue

Многу добар психолошки трилер.

Tokyo Godfathers

Интересна приказна за 3 скитници во Токио.

Vampire Hunter D

Мрачна авантура со вампири.

Vampire Hunter D: Bloodlust

Вториот дел од Vampire Hunter D. Нема никаква поврзаност со првиот.

НАПОМЕНА: НЕМОЈ НИ ДА СИ ПОМИСЛИЛ ДА ЗЕМЕШ DBGT! ОВА Е НАЈГОЛЕМАТА ГРЕШКА НА ТОРИАМА ШТО НЕКАД ЈА НАПРАИЛ!!! Грешката е што го ДАЛ правото на некој друг безвезен копук шо си нема појма од животот па решил ДА ГИ DOWNGRADEува КАРАКТЕРИТЕ!

Искрено, мене лично и GT ми се свиѓаше, ова ти што го кажуваш е синдром на квази Dragon Ball фанови.

Се сложувам, но сепак, целата Dragon Ball серија се базира на неповрзани работи, затоа не ми пречеше ова многу.

Нема никакво срање во ова, сосем можно е, тоа беше желбата, тоа се случи.

-Ќе ги собираат галактичките топки за да не се сруши планетата (по некоја глупава логика)

Исто така, целата Dragon Ball серија е базирана на непврзани работи.

-15 Е**НИ ЕПИЗОДИ ЌЕ СЕ ТЕПААТ СО РОБОТЧИЊА ГОЛЕМИ КОЛКУ ФУДБАЛСКА ТОПКА ШТО ЈА МОЖАМ СО РАЦЕ КО ОРЕВИ ДА ГИ ЗДРОБАМ А ПА КАМО ЛИ ГОКУ (башка со него се TRUNKS и PAN) ШО МОЖЕ СО ЕДНА РАКА ДА ИМ ЈА ЗДРОБИ ПЛАНЕТАТА!!!!... и на крај Гоку ќе го убие многу лесно... ОНДАК ЗА КОЈ К** СЕ ТЕПА 15 ЕПИЗОДИ?!!?

Моќта на ликовите се избалансирува ушто од втората сезона на DBZ, после тоа веќе сите ликови се направени да "личат" на појаки, но од физички аспект се 95% исти.

-После тоа, ќе се тепаат со ЖЕЛБИТЕ од змајот... ШО НЕЗНАМ ЗАШО СЕ ТЕПААТ НА ДРУГА ПЛАНЕТА СО ЖЕЛБИТЕ ОД ЗЕМЈАТА КОГА ЗМЕЈОТ ОД ЗЕМЈАТА НЕ Е НИКАКО ПОВРЗАН СО ГАЛАКТИЧКИОТ ЗМЕЈ (или може е, неќев да се замарам после роботите)
И НА КРАЈ ЌЕ СЕ ТЕПААТ СО ГЛУПИОТ ЗЕМЈЕН/ГАЛАКТИЧКИ ЗМАЈ КОЈ ПОЕЌЕ ЛИЧИ НА НЕШО ШО НА СВЕ ЛИЧИ ОСВЕН НА ЗМЕЈ! Личи на GUYVER СО ФАЦА на човек!

Искрено, ми се свиѓаше "послеедниот главен" на Dragon Ball серијалите. Самото аниме се вика Dragon Ball и ми беше многу чудно што DBZ заврши со буквално никаква поврзаност со топките. Ебате ги користеа како resurrect potions. А за изгледот на змејот немам што да кажам, но overall и GT ми покажа убав квалитет и ми имаше многу подобро реализиран крај.

Едино нешто што ми беше стварно без врска беше тоа што Гоку цело време остана како дете, а кога се трансформира во SS4 од еднаш станува возрасен. Тоа барем требале да го средат.

DN е закон до крај бе! ШО ТРЕСЕШ!?
(или уште неможеш да се помириш со факотот дека Kira е мртов xD)

Иначе, за Dragon Ball Z е у право, Многу е поразчично од Dragon Ball шо го давале кај нас (иако некој тврдат дека кај нас го давале Z, али ја типувам дека се помешале со OBN)

Dragon Ball е.. Онака.. интересничко ако си 13 години или така нешо.
После тоа иде Dragon Ball Z, најзакон нешо на планетава (сеа 20th Century Fox ќе го уништи и тоа со новиот филм шо ќе излезе)
и на крај имаш Dragon Ball GT...

DBGT срања:

Да се задржиме на DBZ

Негде се 240 епизоди (не ми текиња тачно) и има филерчиња.

Dragon Ball Z има едно 12-13 филма.

Dragon Ball Z е завршено одамна али Господинот Ториама, ПОСЛЕ ТОЛКУ ВРЕМЕ, ВО 2008 МУ ТЕКНА ДА СИ ЈА ИСПРАВИ ГРЕШКАТА и извади нов Dragon Ball Z Movie.

За новиот филм, Ториама ја стартува приказната 2 години по убивањето на Buu. Понатека не ви кажувам шо ќе се деси у филмот да не ви уништам забавата. Можам да ви кажам дека Ториама си напраил исто ко GT никад да не постоело xD и башка има закон ефекти.

Толку од мене!
За ДН глупо ми е зашо Л умра иако највише Кира го сакам
:) За ДБЗ има 276 епизоди :)

За ДН глупо ми е зашо Л умра иако највише Кира го сакам
:) За ДБЗ има 276 епизоди :)

Ги има ептен многу. Три серијали се. Гледам по 40 мб епизода да ги симнеш треба 17,5 гига. Толку слободно место немам на хард диск.

Ги има ептен многу. Три серијали се. Гледам по 40 мб епизода да ги симнеш треба 17,5 гига. Толку слободно место немам на хард диск.
Ja ги иам на 3 двда сите :) Ако си од СК може да се договориме да ти режнам тоа зашо ДБЗ не давам моите цедиња на никој одкако еднаш ми ги изгубија :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom