tomislayer
Елегантно дебел =)
- Член од
- 18 ноември 2008
- Мислења
- 1.482
- Поени од реакции
- 82
Ривоук ако треба брат само барај помошhttp://www.animeelysium.info почна со работа. Па придружетени се.![]()

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Ривоук ако треба брат само барај помошhttp://www.animeelysium.info почна со работа. Па придружетени се.![]()
ние уште играме на емулаториДрагон Бол е закон....!! Ги иам сите серии....!! А као копиљ бев голем фан на Покемон, и играв на Гејмбој мн...!!![]()
Anime фанатици дај препорачајте некои добри долгометражни anime.
Досега имам гледано само 2 : Akira и Grave of the Fireflies.
Не е важен жанрот,некои што мислите дека се меѓу топ 10 најдобри на сите времиња долгометражни аниме.И може да кажете и по некој добар серијал , само не од оние што ги прикажувале по нашиве телевизии,какоokemon,Digimon.Dragonball,Yu-Gi-Oh и незнам уште кои други,тие не , бидејќи тие ги знам.
Ја гледав првата епизода од Death Note аууу ѕверско е ова.
![]()
Гледај серии... поише праат серии него долгометражни! Иначе ај покемон и дигимон шо си ги спомнал, ама драгон бол е закон! Ама ЗЕДAnime фанатици дај препорачајте некои добри долгометражни anime.
Не е важен жанрот,некои што мислите дека се меѓу топ 10 најдобри на сите времиња долгометражни аниме.И може да кажете и по некој добар серијал , само не од оние што ги прикажувале по нашиве телевизии,какоokemon,Digimon.Dragonball,Yu-Gi-Oh и незнам уште кои други,тие не , бидејќи тие ги знам.
Дет ноут е закон до 25 епизода.. после мене ми е по онака.. го глеав колку да видам шо ќе се деси...Ја гледав првата епизода од Death Note аууу ѕверско е ова.
![]()
DN е закон до крај бе! ШО ТРЕСЕШ!?Гледај серии... поише праат серии него долгометражни! Иначе ај покемон и дигимон шо си ги спомнал, ама драгон бол е закон! Ама ЗЕДИначе глеј од сериите Darker than Black и Death Note и Full Metal Panic
Првите две се криминалистика а последното комедија
Дет ноут е закон до 25 епизода.. после мене ми е по онака.. го глеав колку да видам шо ќе се деси...
Anime фанатици дај препорачајте некои добри долгометражни anime.
НАПОМЕНА: НЕМОЈ НИ ДА СИ ПОМИСЛИЛ ДА ЗЕМЕШ DBGT! ОВА Е НАЈГОЛЕМАТА ГРЕШКА НА ТОРИАМА ШТО НЕКАД ЈА НАПРАИЛ!!! Грешката е што го ДАЛ правото на некој друг безвезен копук шо си нема појма од животот па решил ДА ГИ DOWNGRADEува КАРАКТЕРИТЕ!
-Галактички топки со ДРУГ змеј
-Гоку ќе го смалат со галактичките топки
-Ќе ги собираат галактичките топки за да не се сруши планетата (по некоја глупава логика)
-15 Е**НИ ЕПИЗОДИ ЌЕ СЕ ТЕПААТ СО РОБОТЧИЊА ГОЛЕМИ КОЛКУ ФУДБАЛСКА ТОПКА ШТО ЈА МОЖАМ СО РАЦЕ КО ОРЕВИ ДА ГИ ЗДРОБАМ А ПА КАМО ЛИ ГОКУ (башка со него се TRUNKS и PAN) ШО МОЖЕ СО ЕДНА РАКА ДА ИМ ЈА ЗДРОБИ ПЛАНЕТАТА!!!!... и на крај Гоку ќе го убие многу лесно... ОНДАК ЗА КОЈ К** СЕ ТЕПА 15 ЕПИЗОДИ?!!?
-После тоа, ќе се тепаат со ЖЕЛБИТЕ од змајот... ШО НЕЗНАМ ЗАШО СЕ ТЕПААТ НА ДРУГА ПЛАНЕТА СО ЖЕЛБИТЕ ОД ЗЕМЈАТА КОГА ЗМЕЈОТ ОД ЗЕМЈАТА НЕ Е НИКАКО ПОВРЗАН СО ГАЛАКТИЧКИОТ ЗМЕЈ (или може е, неќев да се замарам после роботите)
И НА КРАЈ ЌЕ СЕ ТЕПААТ СО ГЛУПИОТ ЗЕМЈЕН/ГАЛАКТИЧКИ ЗМАЈ КОЈ ПОЕЌЕ ЛИЧИ НА НЕШО ШО НА СВЕ ЛИЧИ ОСВЕН НА ЗМЕЈ! Личи на GUYVER СО ФАЦА на човек!
DN е закон до крај бе! ШО ТРЕСЕШ!?
(или уште неможеш да се помириш со факотот дека Kira е мртов xD)
Иначе, за Dragon Ball Z е у право, Многу е поразчично од Dragon Ball шо го давале кај нас (иако некој тврдат дека кај нас го давале Z, али ја типувам дека се помешале со OBN)
Dragon Ball е.. Онака.. интересничко ако си 13 години или така нешо.
После тоа иде Dragon Ball Z, најзакон нешо на планетава (сеа 20th Century Fox ќе го уништи и тоа со новиот филм шо ќе излезе)
и на крај имаш Dragon Ball GT...
НАПОМЕНА: НЕМОЈ НИ ДА СИ ПОМИСЛИЛ ДА ЗЕМЕШ DBGT! ОВА Е НАЈГОЛЕМАТА ГРЕШКА НА ТОРИАМА ШТО НЕКАД ЈА НАПРАИЛ!!! Грешката е што го ДАЛ правото на некој друг безвезен копук шо си нема појма од животот па решил ДА ГИ DOWNGRADEува КАРАКТЕРИТЕ!
DBGT срања:
-Галактички топки со ДРУГ змеј
-Гоку ќе го смалат со галактичките топки
-Ќе ги собираат галактичките топки за да не се сруши планетата (по некоја глупава логика)
-15 Е**НИ ЕПИЗОДИ ЌЕ СЕ ТЕПААТ СО РОБОТЧИЊА ГОЛЕМИ КОЛКУ ФУДБАЛСКА ТОПКА ШТО ЈА МОЖАМ СО РАЦЕ КО ОРЕВИ ДА ГИ ЗДРОБАМ А ПА КАМО ЛИ ГОКУ (башка со него се TRUNKS и PAN) ШО МОЖЕ СО ЕДНА РАКА ДА ИМ ЈА ЗДРОБИ ПЛАНЕТАТА!!!!... и на крај Гоку ќе го убие многу лесно... ОНДАК ЗА КОЈ К** СЕ ТЕПА 15 ЕПИЗОДИ?!!?
-После тоа, ќе се тепаат со ЖЕЛБИТЕ од змајот... ШО НЕЗНАМ ЗАШО СЕ ТЕПААТ НА ДРУГА ПЛАНЕТА СО ЖЕЛБИТЕ ОД ЗЕМЈАТА КОГА ЗМЕЈОТ ОД ЗЕМЈАТА НЕ Е НИКАКО ПОВРЗАН СО ГАЛАКТИЧКИОТ ЗМЕЈ (или може е, неќев да се замарам после роботите)
И НА КРАЈ ЌЕ СЕ ТЕПААТ СО ГЛУПИОТ ЗЕМЈЕН/ГАЛАКТИЧКИ ЗМАЈ КОЈ ПОЕЌЕ ЛИЧИ НА НЕШО ШО НА СВЕ ЛИЧИ ОСВЕН НА ЗМЕЈ! Личи на GUYVER СО ФАЦА на човек!
Да се задржиме на DBZ
Негде се 240 епизоди (не ми текиња тачно) и има филерчиња.
Dragon Ball Z има едно 12-13 филма.
Dragon Ball Z е завршено одамна али Господинот Ториама, ПОСЛЕ ТОЛКУ ВРЕМЕ, ВО 2008 МУ ТЕКНА ДА СИ ЈА ИСПРАВИ ГРЕШКАТА и извади нов Dragon Ball Z Movie.
За новиот филм, Ториама ја стартува приказната 2 години по убивањето на Buu. Понатека не ви кажувам шо ќе се деси у филмот да не ви уништам забавата. Можам да ви кажам дека Ториама си напраил исто ко GT никад да не постоело xD и башка има закон ефекти.
Толку од мене!
За ДН глупо ми е зашо Л умра иако највише Кира го сакамЗа ДБЗ има 276 епизоди
![]()
Ja ги иам на 3 двда ситеГи има ептен многу. Три серијали се. Гледам по 40 мб епизода да ги симнеш треба 17,5 гига. Толку слободно место немам на хард диск.