ANIME (Генерална дискусија)

BliND

Raptus regaliter...
Член од
16 јануари 2006
Мислења
3.963
Поени од реакции
361
Никогаш не сум гледал Аниме освен Драгонбол.
Ако можит некој нешто да препорачат, да не е во енормно многу епизоди, немам време за 100 и кусур епизоди.
Нешто колку да менам, некој да препорачат, интересно? Може и повеќе предлози, само да е интелигентно Аниме.
Уште од старт , Death Note.
Нема грешка во анимево...

Г

Господ

Гостин
Прилично кратки аниме се
BECK
Hellsing
Devil May Cry
Death Note
Samurai 7
ама се едни од најдобрите што сум ги глеал

ErT

Console Dude
Член од
17 ноември 2007
Мислења
2.208
Поени од реакции
265
Никогаш не сум гледал Аниме освен Драгонбол.
Ако можит некој нешто да препорачат, да не е во енормно многу епизоди, немам време за 100 и кусур епизоди.
Нешто колку да менам, некој да препорачат, интересно? Може и повеќе предлози, само да е интелигентно Аниме.
Death Note дефинитивно!

H

HCL

Гостин
За почетници, Avatar: The last airbender

Интересни авантури, без класичните натпревари и борби, туку со контролирање на основните елементи на природата при борба за ослободување. Многу хумористична и акциона. Совршено за почетници.

едит: потреба од торент? пиши ке ти пратам...
Ццц, пак ли прајш адвертајзинг на аватар? :)

Мислам ок, ми се свиѓаше и на мене, пред се дека ми е скурчено од Јапонски причи, си има солиден стори лајн, интересни ликови и најважно од се "има поента". Ама во секој случај, Avatar: The Last Airbender GTFO of Anime threads. -.-

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
Ццц, пак ли прајш адвертајзинг на аватар? :)

Мислам ок, ми се свиѓаше и на мене, пред се дека ми е скурчено од Јапонски причи, си има солиден стори лајн, интересни ликови и најважно од се "има поента". Ама во секој случај, Avatar: The Last Airbender GTFO of Anime threads. -.-
Шуш бе :) Најасален ми е од сите други...Не се забавни другине, немаат ни “ш“ од “шега“ - особено американска како шо ми се свиѓаат мене (така посмотанички да можам и ја да ги сватам :pos:)

H

HCL

Гостин
Шуш бе :) Најасален ми е од сите други...Не се забавни другине, немаат ни “ш“ од “шега“ - особено американска како шо ми се свиѓаат мене (така посмотанички да можам и ја да ги сватам :pos:)
Чеј не те сватив, анимеата демек имаат длабок и тежок за сваќање хумор? roflmalol

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
Чеј не те сватив, анимеата демек имаат длабок и тежок за сваќање хумор? roflmalol
Не ама ептен е едниот ке каже некоја глупост, се слуша “Тоинг!!“ и го глеаш другиов наеднаш е лошо анимиран и се движи онака ретардрано, устата му станува поголема од фацата и има тараба на челото...Или најчесто еден од карактерите едноставно незнае што е тоа срам, па гол се дешава да излезе притоа со едната рака чешајки си ја главата од позади додека очите му се во форма на ^^...

а тоа за посмотани не мислев така, туку онака да си напраам шала на моја сметка..:)

H

HCL

Гостин
Не ама ептен е едниот ке каже некоја глупост, се слуша “Тоинг!!“ и го глеаш другиов наеднаш е лошо анимиран и се движи онака ретардрано, устата му станува поголема од фацата и има тараба на челото...Или најчесто еден од карактерите едноставно незнае што е тоа срам, па гол се дешава да излезе притоа со едната рака чешајки си ја главата од позади додека очите му се во форма на ^^...

а тоа за посмотани не мислев така, туку онака да си напраам шала на моја сметка..:)
Е да, тоа е уникатниот хумор анимеата што го имаат, не дека секогаш е таков ама често го применуваат. Во секој случај, ќе кажам пак како и многу пати претхнодно, за хумор во аниме главни ми се: Golden Boy, Sexy Commando Gaiden и Great Teacher Onizuka.

ficdogg

221b
Член од
29 септември 2008
Мислења
1.105
Поени од реакции
699
+1

<---- za great teacher onizuka (awesome) , Golden boy ( toilet hugger) za komedija
A za "inteligentno anime Death Note i Monster.

R

Reve0ke

Гостин
Поинтелегетно од egro proxy незнам дали постои само каква приказна има.

Член од
31 јануари 2007
Мислења
18.712
Поени од реакции
22.674
Сум гледал само Драгонбол и ништо друго..

H

HCL

Гостин
Поинтелегетно од egro proxy незнам дали постои само каква приказна има.
Ergo Proxy нема врска со интелигентно аниме, туку ти прави финта за да изгледа дека е интелигентно, инаку тресат глупости. Сепак, тоа е мое мислење.

R

Reve0ke

Гостин
Мене не ме бендисува многу а па стилот на цртање воопшто.

H

HCL

Гостин
Абе не дека е нешто лош, ок е причата на Ergo Proxy, тоа што ми сметаше е дека го препунија цело аниме со семи-филери како демек треба да ни дадат некој hint за целата заблуда, спори диалози, многу монолози и најчесто зборат некои филозовски работи што и реално не се потребни во анимето. Има слични особини како Evangelion, поготово диалозите и филозофиите, но за разлика од Evangelion ова беше прееемногу досадно. Мислам, разбирам дека треба да се потрудам да го разберам муабетот и да следам сконцентрирано што се случува, ама што е многу многу е. Авторите како да пробале со сила да те збунат со тоа што ќе рипаат од психа до психа, од една работа кон друга, со недовршени теми и сето тоа во еден монотон начин за да и немаш избор освен да заспиеш. Во секој случај ова е мое мислење, можеби затоа што во задно време и не очекувам многу од анимеата и барам повеќе живот во нив одколку размислување.

Член од
15 март 2008
Мислења
546
Поени од реакции
63
Дајте линк од анимето и мангата од Battle Royale.

Kajgana Shop

На врв Bottom