ANIME (Генерална дискусија)

Член од
1 јули 2006
Мислења
853
Поени од реакции
84
ee covece ne zezaj, saske si otide uste u naruto okolu 100ep, a posle toa tuka i tamu go spomnuvaa. I sega posle skoro 4 godini (real life 52 ep=1godina) konecno da napravat prikzana malce so nego. Inace edvaj cekam na tepackata so itachi. Saske vs itachi treba da bide epic, plus saske togas ke go izvadi mangekyou sharingan.
Абе да и јас чекам, ме нервира што мангата е понапред. :(
Него..од чунин екзамс кога сите него го чекаа да се тепа мислиш кој знае кој е(добро ај Учиха -.- и Орочимару што го продолжуваше времето, до некаде оправдано.).После избега, па ај пак по него, тим ќе го бара и не го вратија.И после дојдоа оние филер аркс(иако некои од нив беа малце досадни) каде што ного ме нервираше некоја мала поврзаност која Наруто ќе а спомнеше со него па да реши да оди на мисија.
И сега, дел 2 пак го бараат, и коа го најдоа тикви.Го направија супер имба, флезе "во" Наруто и си зборуваше со лисицата па и не за друго, со еден удар и ја разнесе чакрата или што и да претставуваше тоа.

ficdogg

221b
Член од
29 септември 2008
Мислења
1.105
Поени од реакции
699
tehnicki naruto zavrsi posle zaminuvanjeto na saske, posle umiranjeto na 3 hokage. Posle imase samo 120 filer epizodi.
Interesno e so sega vo shipuuden malce e porazlicno, ne stavaat do tolku fileri i konecno go pokazaa malce poveke kyubii. Redno e saske da se pokaze so naucil, sepak so orochimaru trenirase.

A toa so saske vleze kaj naruto. so se vide so kyubii, toa bese ocekuvano, sepak na pocetokot na shipuuden bese, da te napumpa, za da nabildat tension za da gledas nataka.
Inace mangata zaradi toa ne ja citam, oti sekad napred, a ja sum poveke za anime otkolku manga. Od mangata samo lani ili polani go procitav kakashi gaiden, a tek sea go napravija u 2ep u animeto.

CIL

Член од
21 август 2008
Мислења
750
Поени од реакции
55
Интересно ми стана колку големи фанови има Anime-то и инспириран од цела тема ајде и јас да се пофалам дека спуштив и гледав 2 епизоди од Hellsing, а за другите епизоди деновиве ќе ги изгледам. Не очекував дека е толку интелигентно направено со интересна сторија. :devil3:

H

HCL

Гостин
Интересно ми стана колку големи фанови има Anime-то и инспириран од цела тема ајде и јас да се пофалам дека спуштив и гледав 2 епизоди од Hellsing, а за другите епизоди деновиве ќе ги изгледам. Не очекував дека е толку интелигентно направено со интересна сторија. :devil3:
Поштуем што почнуваш да гледаш аниме со Hellsing, малку чудно за денешна популација но сепак добро е.

ficdogg

221b
Член од
29 септември 2008
Мислења
1.105
Поени од реакции
699
Vcera go izgledav Bartender
http://myanimelist.net/anime/1589/Bartender

Prilicno razlicno anime, sekoja epizoda se raboti za nekoj koktel. Tipot go vikat Kami no Gurasu (Glass of God) negovata genijalnost lezi sto moze da go odbere praviot koktel vo zavisnost od raspolozenieto na musterijata. Uglavnom istorijata na koktelot ja povrzuva so sluckata os epizodata.
Samo 11 epizodi taka da ako sakate da se opustite so nesto porazlicno.

Г

Господ

Гостин
tehnicki naruto zavrsi posle zaminuvanjeto na saske, posle umiranjeto na 3 hokage. Posle imase samo 120 filer epizodi.
Interesno e so sega vo shipuuden malce e porazlicno, ne stavaat do tolku fileri i konecno go pokazaa malce poveke kyubii. Redno e saske da se pokaze so naucil, sepak so orochimaru trenirase.
ааа она глупостине со Guren-san?
20-30 епизоди филер безвезален
баш ради тоа ми смачи Наруто и си продужив со мангата
нема тупење ова-она str8 to the point :toe:

ficdogg

221b
Член од
29 септември 2008
Мислења
1.105
Поени од реакции
699
pa zatoa rekov ne DO tolku, stavaat ama za razlika od naruto pomalce se.
A ako zborime za fileri, bleach e prvo mesto po fileri, koga mozea da stavat cela sezona filer, u sred Hueco mundo, samo so zavrsi ichigo vs Grimmjow, oni pustat Prikazna za Captain Shusuke Amagai i sega pak, nekoj side story filer so Zanpakuto sto se materijaliziraat.

Г

Господ

Гостин
Абе тоа остај имаше некаква смисла...ама она со фудбалот бе?!
и она на плажа коа се глупираа:pos2::pos2::pos2:
тие жими се се најглупите аниме епизоди шо сум ги глеал у живот посебно она го играа фудбал со онаа Луричио или као и да се викаше
затоа ко мене читајте си манга и баталете аниме:pos2::pos2::pos2:

P

PewDiePie

Гостин
ааа она глупостине со Guren-san?
20-30 епизоди филер безвезален
баш ради тоа ми смачи Наруто и си продужив со мангата
нема тупење ова-она str8 to the point :toe:
Ејј не зезај со Гурен беше појак филерот него минатото лето со Сора,извинете што се убацувам вака али сум тежок фан на Наруто :helou:

Г

Господ

Гостин
Мене со Сора ми беше топ филерот
ова со Гурен ми се здосади после 5-6 епизоди требаше
да напраат ко на мангата Акатски го фаќаат Биџито
и крај

Член од
2 октомври 2008
Мислења
1.016
Поени од реакции
50
Јас лично 7-ма и 8-ма сезона ко ги гледав од Наруто умрев од досада. А со Гурен ми се баш ок епизоди. Општо во Шипуден ми се поинтересни епизодите. Би требало да е интересна тепачката Саске со Деидара. Сеа малце глупо заради мангата знам се шо ќе се случи али интересно е да се изгледа.

џимеј

џимилино
Член од
4 март 2007
Мислења
10.391
Поени од реакции
25.192
Никогаш не сум гледал Аниме освен Драгонбол.
Ако можит некој нешто да препорачат, да не е во енормно многу епизоди, немам време за 100 и кусур епизоди.
Нешто колку да менам, некој да препорачат, интересно? Може и повеќе предлози, само да е интелигентно Аниме.

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
Никогаш не сум гледал Аниме освен Драгонбол.
Ако можит некој нешто да препорачат, да не е во енормно многу епизоди, немам време за 100 и кусур епизоди.
Нешто колку да менам, некој да препорачат, интересно? Може и повеќе предлози, само да е интелигентно Аниме.
За почетници, Avatar: The last airbender

Интересни авантури, без класичните натпревари и борби, туку со контролирање на основните елементи на природата при борба за ослободување. Многу хумористична и акциона. Совршено за почетници.

едит: потреба од торент? пиши ке ти пратам...

Near

Рандом лик од соседството
Член од
26 март 2009
Мислења
4.288
Поени од реакции
6.998
Јас мислам дека anime не е доволно познато у Македонија.......од anime знам само покемон,дигимон и драгон бол

џимеј

џимилино
Член од
4 март 2007
Мислења
10.391
Поени од реакции
25.192
За почетници, Avatar: The last airbender

Интересни авантури, без класичните натпревари и борби, туку со контролирање на основните елементи на природата при борба за ослободување. Многу хумористична и акциона. Совршено за почетници.

едит: потреба од торент? пиши ке ти пратам...
Фала на предлогов. Ставив на спуштање прва сезона, најдов торент од 3.42 гига на замунда. Да се спуштит ќе му требет неколку дена, па ќе почниме да гледаме :)

Kajgana Shop

На врв Bottom