ANIME (Генерална дискусија)

• Креатор на темата Креатор на темата HCL
  • Време на започнување Време на започнување
Никогаш не сум гледал Аниме освен Драгонбол.
Ако можит некој нешто да препорачат, да не е во енормно многу епизоди, немам време за 100 и кусур епизоди.
Нешто колку да менам, некој да препорачат, интересно? Може и повеќе предлози, само да е интелигентно Аниме.
Уште од старт , Death Note.
Нема грешка во анимево...

Прилично кратки аниме се
BECK
Hellsing
Devil May Cry
Death Note
Samurai 7
ама се едни од најдобрите што сум ги глеал

Никогаш не сум гледал Аниме освен Драгонбол.
Ако можит некој нешто да препорачат, да не е во енормно многу епизоди, немам време за 100 и кусур епизоди.
Нешто колку да менам, некој да препорачат, интересно? Може и повеќе предлози, само да е интелигентно Аниме.

Death Note дефинитивно!

За почетници, Avatar: The last airbender

Интересни авантури, без класичните натпревари и борби, туку со контролирање на основните елементи на природата при борба за ослободување. Многу хумористична и акциона. Совршено за почетници.

едит: потреба од торент? пиши ке ти пратам...

Ццц, пак ли прајш адвертајзинг на аватар? :)

Мислам ок, ми се свиѓаше и на мене, пред се дека ми е скурчено од Јапонски причи, си има солиден стори лајн, интересни ликови и најважно од се "има поента". Ама во секој случај, Avatar: The Last Airbender GTFO of Anime threads. -.-

Ццц, пак ли прајш адвертајзинг на аватар? :)

Мислам ок, ми се свиѓаше и на мене, пред се дека ми е скурчено од Јапонски причи, си има солиден стори лајн, интересни ликови и најважно од се "има поента". Ама во секој случај, Avatar: The Last Airbender GTFO of Anime threads. -.-
Шуш бе :) Најасален ми е од сите други...Не се забавни другине, немаат ни “ш“ од “шега“ - особено американска како шо ми се свиѓаат мене (така посмотанички да можам и ја да ги сватам :pos:)

Шуш бе :) Најасален ми е од сите други...Не се забавни другине, немаат ни “ш“ од “шега“ - особено американска како шо ми се свиѓаат мене (така посмотанички да можам и ја да ги сватам :pos:)

Чеј не те сватив, анимеата демек имаат длабок и тежок за сваќање хумор? roflmalol

Чеј не те сватив, анимеата демек имаат длабок и тежок за сваќање хумор? roflmalol
Не ама ептен е едниот ке каже некоја глупост, се слуша “Тоинг!!“ и го глеаш другиов наеднаш е лошо анимиран и се движи онака ретардрано, устата му станува поголема од фацата и има тараба на челото...Или најчесто еден од карактерите едноставно незнае што е тоа срам, па гол се дешава да излезе притоа со едната рака чешајки си ја главата од позади додека очите му се во форма на ^^...

а тоа за посмотани не мислев така, туку онака да си напраам шала на моја сметка..:)

Не ама ептен е едниот ке каже некоја глупост, се слуша “Тоинг!!“ и го глеаш другиов наеднаш е лошо анимиран и се движи онака ретардрано, устата му станува поголема од фацата и има тараба на челото...Или најчесто еден од карактерите едноставно незнае што е тоа срам, па гол се дешава да излезе притоа со едната рака чешајки си ја главата од позади додека очите му се во форма на ^^...

а тоа за посмотани не мислев така, туку онака да си напраам шала на моја сметка..:)

Е да, тоа е уникатниот хумор анимеата што го имаат, не дека секогаш е таков ама често го применуваат. Во секој случај, ќе кажам пак како и многу пати претхнодно, за хумор во аниме главни ми се: Golden Boy, Sexy Commando Gaiden и Great Teacher Onizuka.

+1

<---- za great teacher onizuka (awesome) , Golden boy ( toilet hugger) za komedija
A za "inteligentno anime Death Note i Monster.

Поинтелегетно од egro proxy незнам дали постои само каква приказна има.

Сум гледал само Драгонбол и ништо друго..

Поинтелегетно од egro proxy незнам дали постои само каква приказна има.

Ergo Proxy нема врска со интелигентно аниме, туку ти прави финта за да изгледа дека е интелигентно, инаку тресат глупости. Сепак, тоа е мое мислење.

Мене не ме бендисува многу а па стилот на цртање воопшто.

Абе не дека е нешто лош, ок е причата на Ergo Proxy, тоа што ми сметаше е дека го препунија цело аниме со семи-филери како демек треба да ни дадат некој hint за целата заблуда, спори диалози, многу монолози и најчесто зборат некои филозовски работи што и реално не се потребни во анимето. Има слични особини како Evangelion, поготово диалозите и филозофиите, но за разлика од Evangelion ова беше прееемногу досадно. Мислам, разбирам дека треба да се потрудам да го разберам муабетот и да следам сконцентрирано што се случува, ама што е многу многу е. Авторите како да пробале со сила да те збунат со тоа што ќе рипаат од психа до психа, од една работа кон друга, со недовршени теми и сето тоа во еден монотон начин за да и немаш избор освен да заспиеш. Во секој случај ова е мое мислење, можеби затоа што во задно време и не очекувам многу од анимеата и барам повеќе живот во нив одколку размислување.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom