ANDROID (OS и телефони) vs APPLE (iOS и iPhone)

Кој (според вас) е подобар?

• Android

Гласови: 154 78,2%
  • Apple iPhone

Гласови: 43 21,8%

• Вкупно гласачи
    197

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
извини друже не можам да објаснам тоа е исто како на пример:јас читам библија веќе скоро четири години колку споро толку четири години ми требаше да сфатам и да разберам,а другата страна вие сте научени од вашите родители или од попови што возат скапи џипови кое е спротивно од библијата и учењето и делата на Исус и потоа јас ви кажувам точно онака како што е пишано според библијата на некој начин критики додека вие ми кажувате спротивно од критики кое сте научиле од вашите родители и попови што пее и нема врска со библијата се додека не проучувате и да разберете и ќе видете како ќе смените мислење и ќе разберете ЗОШТО Е ТАКА а не ЗАТОА ШТО ТАКА.
Слично како и андроид и иос се додека пробате двете страни и да искусите и ќе знаете ЗОШТО Е ТАКА а не ЗАТОА ШТО ТАКА само разликата е што андроидот зависи за кои смартфон се работи бидејќи некои смартфони се добри и лоши додека иос не зависи од ајфон кое е одлична изработка туку зависи од човекот како го употребува iOS-от:);)
Се одлучив за ајфон од кога користев и ајфон и неколку андроид уреди, а не со глава во ѕид (или во епл). Затоа те прашувам.

Член од
20 август 2007
Мислења
2.252
Поени од реакции
312

После ова шо да кажам....трагедија!

P

Princ

Гостин
Одлична тема, subscribed.
Scofield, тоа ќе се смени со време а и веќе се менува. Сепак дел и ќе остане вака од питата бидејќи за разлика од Епл кои сами го прават хардверот и софтверот, па одлучуваат кој уред ќе добие Сири а кој нема, Гугл нема таква моќ, останува на производителите да одлучат дали и кој уред ќе го надградат во последната софтверска верзија.

Член од
20 август 2007
Мислења
2.252
Поени од реакции
312
Одлична тема, subscribed.
Scofield, тоа ќе се смени со време а и веќе се менува. Сепак дел и ќе остане вака од питата бидејќи за разлика од Епл кои сами го прават хардверот и софтверот, па одлучуваат кој уред ќе добие Сири а кој нема, Гугл нема таква моќ, останува на производителите да одлучат дали и кој уред ќе го надградат во последната софтверска верзија.
Е па нека не го лажат народот. На производителите има е многу полесно да стават андроид одколку да развиваат софтвер. Во тоа е килавоста на андроид шо производителите не го оптимизираат до крај,онака го ставаат па после шо ќе биде ќе биде,БИТНО телефонот активирал Андроид софтвер,а каков.....е тоа е прашање!

bowl

.
Член од
30 јануари 2007
Мислења
8.344
Поени од реакции
1.307
Килавоста на андроид е во тоа што одредени чкартни производители незнаат да го напраат како што треба. океј.јпг

Член од
29 декември 2011
Мислења
2.988
Поени од реакции
2.438
Е па нека не го лажат народот.
Кој го лаже наородот бе друже? Си купил телефон со Андроид од ЗТЕ? Функионира, се` си работи. Никад не кажал некој производител дека ќе ти дава апдејт. Значи не те лаже.

Ја прочитав цела тема, и ти, и Корун и уште некој сте запнале со тој iOS6. Па таа надградба нема да ги има сите функции за сите модели, сигурно и сами знаете. Еве еден линк, како за пример.

И не сте во право дека не се подржани постари телефони за нови апдејти. Нексус серијата во која директно учествува Гугл, секогаш ги има новите апдејти, уште следниот ден. Пример, Nexus S, две години е стар телефонот и си има нови апдејти.

Таа питата погоре кажува некои работи, а тоа дека многу мал дел од луѓето се замараат со апдејтирање на софтвер, многу телефони што користат 2.3.4 или слично ќе тераат и на ICS, ама не официјален. Тој што сака сам, ќе си го инсталира. А сите што сме тука на форумов, очигледно дека имаме интерес за технологија и слично и ќе најдеме начин да го апдејтуваме телефонот. И на крај кравеа, што ако нема апдејт? Ако се` ти функционира на телефонот?

Корун, не знам колку пати спомна, тебе ти летало се на 3GS, јас на 4 модели како твојот минатата недела имав голем лаг, што за апликации, што за карти. Или ти го имаш нешто модирано телефонов, или си платен адвокат на Епл :нинџ:

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Кој го лаже наородот бе друже? Си купил телефон со Андроид од ЗТЕ? Функионира, се` си работи. Никад не кажал некој производител дека ќе ти дава апдејт. Значи не те лаже.

Ја прочитав цела тема, и ти, и Корун и уште некој сте запнале со тој iOS6. Па таа надградба нема да ги има сите функции за сите модели, сигурно и сами знаете. Еве еден линк, како за пример.

И не сте во право дека не се подржани постари телефони за нови апдејти. Нексус серијата во која директно учествува Гугл, секогаш ги има новите апдејти, уште следниот ден. Пример, Nexus S, две години е стар телефонот и си има нови апдејти.

Таа питата погоре кажува некои работи, а тоа дека многу мал дел од луѓето се замараат со апдејтирање на софтвер, многу телефони што користат 2.3.4 или слично ќе тераат и на ICS, ама не официјален. Тој што сака сам, ќе си го инсталира. А сите што сме тука на форумов, очигледно дека имаме интерес за технологија и слично и ќе најдеме начин да го апдејтуваме телефонот. И на крај кравеа, што ако нема апдејт? Ако се` ти функционира на телефонот?

Корун, не знам колку пати спомна, тебе ти летало се на 3GS, јас на 4 модели како твојот минатата недела имав голем лаг, што за апликации, што за карти. Или ти го имаш нешто модирано телефонов, или си платен адвокат на Епл :нинџ:
Океј бе, види како прифаќате да бидете заебувани и уште ги браните Андроидиве.

Јас сум купил телефон со Android, не мора да е ZTE - еве HTC Desire. Искача HTC One V (сличен хардверски на мојот) и за него има 4.0.3, за мојов не. Зашто?
Бидејќи јас ако сум купил Андроид, треба да прифатам дека нема да има официјални апдејти после 8 месеци.
Дај ако не, нека ги продаваат HTC и Samsung телефониве без оперативен, кога веќе мора сами да се мачиме за се, барем од почеток да си ја фатиме работата. Ама нели, јас губам гаранција ако го рутирам телефонот?

Тогаш која е поентата да викате дека е Андроидот слободен, кога се губи гаранцијата?
Apple барем фино лепо ти кажуваат дека со џејлбрејк губиш гаранција и не се чукаат во гради за Cydia самите.

3Gs-от на Корун работи топ, јас сум имал повеќе 3Gs-и во рака и сите работеле топ - така да не знам ти што си "рутирал" на твоите, ама проблемот до твојата оптимизација е.

Член од
21 април 2012
Мислења
128
Поени од реакции
39
Океј бе, види како прифаќате да бидете заебувани и уште ги браните Андроидиве.

Јас сум купил телефон со Android, не мора да е ZTE - еве HTC Desire. Искача HTC One V (сличен хардверски на мојот) и за него има 4.0.3, за мојов не. Зашто?
Бидејќи јас ако сум купил Андроид, треба да прифатам дека нема да има официјални апдејти после 8 месеци.
Ti si kupil telefon so operativen i ne e dolzen da ti garantira update.
A apple ti garantiraat ako kupis 4s deka posle 1 ili 2 godini ke imas update? Nikoj ne ti garantira za update, samo moze da ti kazat deka e planirano od 2.3 na 4.0, kako sto imase polno nadogradeni modeli.
Plus iOs e na apple, oni mozat slobodno i da garantiraat i da pravat update, ama nejkat.
Androidot e na Google, taka da ne zavisi se od HTC, Samsung ili drugi....

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Ti si kupil telefon so operativen i ne e dolzen da ti garantira update.
A apple ti garantiraat ako kupis 4s deka posle 1 ili 2 godini ke imas update? Nikoj ne ti garantira za update, samo moze da ti kazat deka e planirano od 2.3 na 4.0, kako sto imase polno nadogradeni modeli.
Plus iOs e na apple, oni mozat slobodno i da garantiraat i da pravat update, ama nejkat.
Androidot e na Google, taka da ne zavisi se od HTC, Samsung ili drugi....
Не мора да ми гарантираат бе друже, тоа ти е разбирање. Кога ќе го купам ајфонот знам дека можам да очекувам директна, официјална поддршка од Apple.
Тоа е начин на работа, кои Samsung и HTC никогаш нема да го имплементираат. Кај Samsung уште 2 месеци ќе биде S3, S3, S3 и после кога ќе собере нарачки - move on to the next big model.

Член од
21 април 2012
Мислења
128
Поени од реакции
39
Не мора да ми гарантираат бе друже, тоа ти е разбирање. Кога ќе го купам ајфонот знам дека можам да очекувам директна, официјална поддршка од Apple.
Тоа е начин на работа, кои Samsung и HTC никогаш нема да го имплементираат. Кај Samsung уште 2 месеци ќе биде S3, S3, S3 и после кога ќе собере нарачки - move on to the next big model.
I za iPhone-ot Ne mozes da bides siguren dali i koga ke dobies update. Isto i so android. Barem Samsung i HTC na poveketo telefoni pruzaat 2 do 3 pati update. Najverojatno tolku i Apple po model. Taka da za podrska i update isti *** se.

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
I za iPhone-ot Ne mozes da bides siguren dali i koga ke dobies update. Isto i so android. Barem Samsung i HTC na poveketo telefoni pruzaat 2 do 3 pati update. Najverojatno tolku i Apple po model. Taka da za podrska i update isti *** se.
2-3 пати апдејт?

За 3Gs, веќе има 4та година апдејти - така да не си во право. Сигурен сум дека за 4s ќе има уште 2 години. Значи 100% сигурен, бидејќи веќе се има покажано во пракса.

zocc

911
Член од
9 мај 2011
Мислења
2.912
Поени од реакции
1.678
2-3 пати апдејт?

За 3Gs, веќе има 4та година апдејти - така да не си во право. Сигурен сум дека за 4s ќе има уште 2 години. Значи 100% сигурен, бидејќи веќе се има покажано во пракса.
Мац, во право е 159159, ај кажи колку модели на iphone има исфрлено Apple до сега ??? Сигурно 5-6 и горе-доле хардверски речиси се идентични освен 4S. Па не зезај еден ист екран го користат години наназад. Поентата ми беше, хардверот е скоро ист и ич не е тешко да се апдејтираат сите. Истото и за софтверот со минимални измени и со некои eye candy програмчиња плус.
E сега Google е производител на софтверот андроид и тие само им го даваат сорс кодот на производителите на андроид телефони за тие да го доработат понатаму за своите модели. Како што гледаме излегуваат телефони со 4 јадра и плус секој производител си има свој launcher како на пример Htc - sense, samsung - touchwiz и кога тие ке се склопат заедно со последната верзија на андроид нормално дека нема да работат на еднојаден процесор и 512 mb рам. Сите стари телефони што ги гледаме дека работат со најновиот кастм ром тоа е така дека самиот софтвер е максимално испразнет/оптимизиран. На пример Galaxy S со кастм ром 4.0.4 нема да ги има сите можности и програми како на официјален 4.0.4 апдејт на Galaxy SII зошто нормално хардверски не е спремен да го опслужи сето тоа. :) Истото ке биде и за Galaxy SII во споредба со SIII.

Kajgana Shop

На врв Bottom